Aktuellt

Min dagbok

Jag skriver inte dagbok men jag skriver den här bloggen. Om så ingen annan i hela världen är intresserad av den så är det en guldgruva av minnen för mig själv. Här läser jag om resor, lopp, skador och upplevelser som annars skulle ha fallit i glömska. Ibland tar jag mig friheten att surfa runt bland svunna tider och återuppleva. Ibland förvånas jag över hur tråkiga inlägg jag författar och ibland får jag ett leende i mungipan. Men alltid är jag glad att den finns där. Mina samlade verk.

I ett ögonblick av tristess bestämmer jag mig för att titta tillbaka på vad jag brukar göra den 26 november varje år. Hur har jag förgyllt denna gråa månad tidigare?

2018 –  ägnar dagen åt att leta porträttbilder på mig själv i mobilen. Propra nog att skyltas med på jobbet. Det går sådär. Här läser ni allt om vilka bilder som finns i min mobil. Numera finns även läskiga bilder på en blå fot…

2017 – får en aha-upplevelse i min armgångskarriär. Tror att jag därmed ska kunna lära mig konststycket. Det kunde jag inte…

2016 – kränger startplatser till Stävie Trail. Eventuellt med mascara på bara ett öga och byxorna bakåfram. Historien förtäljer inte riktigt hur det var med den saken…

2015 – funderar på att skaffa mig ett riktigt jobb. Få mer pengar och mindre frihet. Kommer till slutsatsen att det inte är värt det men ganska exakt ett år senare gör jag det ändå. Det svänger ju katten.

2014 – solen sken! Det har den tamejtusan inte gjort på hela november årgång 2019. Fast jag verkar ha varit lika desperat då. Offrade liksom lunchen…

2013 – måste haft lite att göra. Författade hela TRE inlägg samma dag. Först ett om SMARTA mål. Så inte jag. Jag tycker mål är jobbigt och krystat. Sånt får jag nog av på utvecklingssamtalen, inte behöver jag besudla min älskade träning med ord som specifikt, realistiskt och mätbart. Mitt mål är att springa på fredag. Det är jättespecifikt men inte det minsta realistiskt. Jag trivs bäst så…  Förutom präktiga mål bloggade jag om min nygamla morgonyogarutin och att jag sprungit i mörker. Som sagt, jag hade nog lite att göra…

2012 – har fått berättat för mig att jag är en VATA inom ayurvedan. Går hem och googlar och blir förvånad över hur väl det stämmer. Det var på tiden jag älskade varm mjölk. Undrar om det funkar lika bra med ikaffe?

2011 – inlägget för dagen handlar om ett paket jag fått på posten. Det var då man fortfarande fick paket på posten. Varför får man inte sånt nuförtiden? Ett paket med löparkläder hade varit kul…

2010 – SNÖ i Skåne. Skönt att ha ett bevis på att det faktiskt hänt. Annars är det väl bara vintern 1979 som det varit snö här. Eller i alla fall vintern som alla skåningar känner till…

2009 – en inköpslista. Så spännande. Det måste ha gjort er dag…

2008 – den 26 november lekte jag Boktipset. Fast egentligen är det mycket roligare att titta på blogginlägget som kom några dagar senare. Då den här 16-åringen som vill fikaspringa tydligen bara var fem år. Hur länge har jag bloggat egentligen?

2007 – mitt första år som bloggare. Väljer att ägna den 26 november åt apelsiner. Rafflande.

Som sagt. Det är salig blandning här inne. Men alltså apelsiner. Hur står ni ut med mig?

0

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  28 november, 2019 kl 19:43

  Det är plättlätt att ”stå ut” med dig. :-) Jag tänker f.ö som dig. Bloggen är en ruskigt bra dagbok! Och svår att säga emot om man börjar diskutera när något egentligen hände. :-D

  0
 • Svara
  Gert Persson
  29 november, 2019 kl 11:57

  Jag står gärna ut med din trevliga humoristiska blogg. :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.