Aktuellt

Frihet

Ibland tänker jag att jag borde skaffa mig ett riktigt svenssonjobb. Att bli den där ekonomen jag faktiskt är. På heltid. Jag vet till och med vilket företag jag vill jobba på. Jag skulle ha ett sånt där jobb som man sitter på hela dagen utan att behöva byta om tre gånger och ta sig iväg till en massa platser. Ett jobb där jag skulle dra in pengar även när folk blir sjuka och får förhinder med några timmars varsel.

Fil 2015-11-26 12 47 20

Men sådana jobb förpliktigar. Och tillåter kanske inte att man sticker ut på Söderåsen bara för att solen är så där helt magisk just idag.

söderås2

Såklart hade jag blivit rikare i spargrisen, men jag hade behövt fråga om lov för att ta semester. Mina semesterdagar hade varit begränsade och nog inte tillåtit alla resor jag vill göra.

söderås3

Jag hade varit fattigare i hjärtat.

Idag tog min låtsaschef ut mig i skogen för en löptur till lunch. Det är ju så här jag vill ha det. Den friheten är värld alla dollartecken i världen.

19 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  26 november, 2015 kl 14:45

  Vilka ljuvliga bilder!
  Och jag förstår dej precis!

 • Svara
  Mari
  26 november, 2015 kl 15:08

  förstår dig precis. Fortsätt så =)

 • Svara
  Mia
  26 november, 2015 kl 15:25

  Jag har levt båda typerna av liv. Just nu det mer inrutade. Kan inte avgöra vad som är bäst för mig faktiskt. Tror det beror lite på var man är i övrigt i livet med allt annat. Jag älskade att vara egen företagare, men jag kände mig också ensam ibland. Du verkar ha det gött med en bra mix av frihet och förpliktelser, så då är det väl bara att fortsätta :)

  • Svara
   Anna
   29 november, 2015 kl 07:30

   Visst skulle man kunna känna sig ensam som egen. Nu har jag ju min fasta punkt på onsdagarna där jag har vanliga kollegor, dessutom träffar jag ju många trevliga klienter och sitter i övrigt ca 30 cm från min hemmajobbande man. En perfekt mix så jag aldrig behöver känna mig ensam.

 • Svara
  hejaerika
  26 november, 2015 kl 17:03

  Åh jag förstår exakt vad du menar! Just nu väljer jag ett rikt hjärta och frihetskänsla mot ”fett” bankkonto. Vissa dagar grämer jag mig lite över mitt val, men i det stora hela trivs jag enormt. Att få ta semester när man vill och inte behöva be om lov gör mig lycklig ända in i märgen!

  • Svara
   Anna
   29 november, 2015 kl 07:31

   Ja det där med semesterfriheten väger tungt! Älskar semester och möjligheten att vara spontan med den!

 • Svara
  Lotta
  26 november, 2015 kl 19:18

  Det gäller ju bara att man ändå har RÅD att göra alla de där resorna man vill och hinner.. Själv håller jag på för fullt och styr om mitt liv mot mera som ditt på alla sätt jag kan.

  • Svara
   Anna
   29 november, 2015 kl 07:33

   Visst är det så. Jag kan ju inte helt leva på mitt eget och har ju ”riktiga” jobb vid sidan om. Men de är inga heltids 8-17 jobb och jag har valt dem efter att de ska kunna gå och kombinera.

 • Svara
  Märta
  26 november, 2015 kl 22:18

  Jag hade lätt valt det Söderåsentillåtande jobbet tio dagar av tio :-)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  26 november, 2015 kl 23:19

  Låter helt underbart ju!

 • Svara
  Ingmarie
  26 november, 2015 kl 23:40

  Soulmates…:-)

 • Svara
  Matsdotter
  27 november, 2015 kl 14:10

  Jag som inte har hängt med här så länge. Vad jobbar du med nu?
  I längden vinner hjärtat ALLTID över pengar :) men jag tror man behöver påminna sig själv ibland så man inte glömmer bort det.

  Väldigt fint ljus på bilderna!

  • Svara
   Anna
   29 november, 2015 kl 07:35

   Det är världens svåraste fråga för jag har miljoner arbetsgivare och mig själv. Jag jobbar som ekonom på ett företag i Malmö en dag i veckan. Det är min fasta punkt. Jag jobbar som ekonom på min mans företag, men där styr jag helt arbetstiden själv bara jobbet blir gjort. Sen jobbar jag med gruppträning på Nordicwellness både som instruktör och i utvecklingsteamet. Och sist men inte minst är jag min egen. Som löpcoach och kostrådgivare. Ett pussel som jag älskar!

 • Svara
  Rund är också en form!
  28 november, 2015 kl 10:27

  Som någon skrev ovan; Det beror nog lite på var man befinner sig i livet i övrigt. Även om drömmen är att vara ”sin egen” är det inte alltid det funkar för alla.
  Men skönt att du trivs och att du hittat balansen. Underbara foton! :-)

  Kram M

  • Svara
   Anna
   29 november, 2015 kl 07:39

   Nej absolut. Visst är det så. Och alla vill säkert inte heller ha ett så ouppstyrt jobbliv heller. Man måste hitta sin egen väg och vad som fungerar för en själv!

 • Svara
  Emmi i Barcelona - explorista.se
  29 november, 2015 kl 19:33

  Det är nog olika för olika tider i livet. För min del väger frihet in tungt och att kunna åka ut så där ser ju så härligt ut! Magiska bilder!

  • Svara
   Anna
   1 december, 2015 kl 10:12

   Visst är det så. Och med all sannolikhet kommer jag inte att jobba så här för evigt. Men med barn hemma och allt som följer med det älskar jag att ha det precis så här. Flexibelt med utrymme för både jobb, träning, resor och familj.

 • Svara
  Katten - Bucket Life
  30 november, 2015 kl 21:10

  Just precis så! Det är priceless att få va sin egen chef. Såklart kommer det med vissa baksidor, men just nu är känslan att jag alltid vill ha det såhär!

  • Svara
   Anna
   1 december, 2015 kl 10:08

   Ja visst kan man reta sig på att jobbet och fritiden är ett och samma. Att mailen ibland behöver svaras på mitt i idolfinalen eller att jag behöver byta om 4 ggr på en dag. Men att ta den där semesterdagen en vanlig fredag för att vädret är fint eller för ett osannolikt mysigt träningsläger dök upp… som sagt PRICELESS!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.