Aktuellt

En osvettig bild?!?

Det efterfrågas ett foto på mig till en presentation på jobbet. Att döma av de andras bilder ska den gärna vara neutral, med vit bakgrund och med håret i en jobbmässig frisyr…

Jag börjar scrolla runt bland bilderna i telefonen. Det finns miljoner bilder på mig, hur svårt kan det vara? Bara välja och vraka…

Okej, man kanske inte ska vara svettig på bilden? 85% går bort direkt.

Fortsätter leta. Det finns fantastiska bilder med de grymmaste bakgrunder. Men om alla kollegor står mot en vit vägg ser det kanske dumt ut om jag står på toppen av Lion’s head!

När jag som omväxling har lämpliga och osvettiga kläder på mig har jag plötsligt fått leopard-öron eller clownhår. Att lägga på fula filter är våldsamt kul när man är övertrött, men det kanske inte känns så seriöst på jobbet…

När naturbilderna, filterfejsen och svettbilderna är utsorterade återstår bilder på cappuccinos med flashig latteart.  Så mycket jag, men ändå inte helt porträttlikt.

Jag ger upp. Kollegan tar över. Går loss på min blogg i tron att hitta något. Efter någon minut hörs det från bordet bredvid:

– Alla bilder är ju bakifrån.

Tro sjutton. Det är ju bilderna man väljer när man glömt att tvätta bort kletet ur ögonen och snålblåsten gjort näsan alldeles grisrosa. Och snorig. Gör inte alla så?

Så tell me. Hur jobbdugliga bilder har du i din mobiltelefon?

0

6 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  26 november, 2018 kl 18:10

  Nja, jag har inte särskilt många jobbmässiga bilder på mobilen. :-) Men bilden på dig på klippan är hur fin som helst. Välj den och gör kollegorna gröan av avund.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2018 kl 17:46

   Det var en bra tanke. Till nästa gång kanske jag vågar gå utanför boxen :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  27 november, 2018 kl 09:12

  Det vore väl konstigt om man tog neutrala, jobbmässiga bilder med sin mobil på fritiden? Snygga bilder kanske finns om man letar, men inte för ett porträtt i en presentation. Tips är att du tar den på jobbet idag, vid valfri vit vägg.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2018 kl 17:47

   Men kanske en enda bild i människokläder…? Kollegan hittade en tillslut i sin mobil. Vid skrivbordet. En gång när vi testade filter. Så det var lite blommor mest överallt med den gick att beskära :)

   0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  27 november, 2018 kl 11:04

  Det finns nog ett fåtal, men inte många.
  Men seriösa bilder är fanimej överskattat. Tycker lätt du ska välja någon av dina andra. Vill arbetsgivaren har SNARLIKA bilder får de väl snällt anlita en fotograf som kommer och tar bilderna,tänker jag… ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2018 kl 17:48

   Seriöst är trist. Svettigt är bra. Fram för mer svettbilder på jobbet :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.