Aktuellt

Holistic

alternativ 3

Kom ett paket från Holistic på posten igår. Via nätverket Bloggar om träning har jag fått möjligheten att testa en låda med allt möjligt smått och gott. I lådan hittar jag allt från kokosolja och linfröolja till proteinpulver, cellsyre och vitaminer.

Förutom alla skojiga produkter kom en liten, men ack så spännande, broschyr om raw food. Med sanslöst lockande recept på allt från rawfoodbollar och mandel/hallonpaj till marsipankaka och pepparkaksgröt.

Vill testa och experimentera vilt. Problemet är att jag inte kommer att vara hemma på hela dagen. Typ dålig tajming. Tänk om någon annan har experimenterat när jag kommer hem…

Fast dom har nog fullt upp med julstjärnorna.

13 Kommentarer

 • Svara
  Miss Agda
  26 november, 2011 kl 14:13

  Berätta gärna hur du tänker använda cellsyret! Jag har haft en sådan liten flaska hemma ett bra tag nu, men vet inte riktigt när, hur och varför man ska ta av det.
  Holistic gör bra grejer! Själv använder jag REDS och D-vitamin dagligen och proteinpulvret varje vecka.

 • Svara
  Lisa
  26 november, 2011 kl 19:46

  Spännande! Raw food verkar klurigt och trixigt, men kanske något man borde testa… En utvärdering av de olika produkterna vore kul att höra sen, man har hört så mkt om holistics!

 • Svara
  Sofie
  26 november, 2011 kl 20:32

  Åååh, spännande!

 • Svara
  mikael
  26 november, 2011 kl 20:40

  Är också nyfiken på raw food. Verkar dock lite krångligt men det är väl så med allt nytt.

 • Svara
  Maria
  26 november, 2011 kl 22:41

  Alltså allvarligt talat… cellsyre?!

 • Svara
  Andrea
  26 november, 2011 kl 23:04

  Vad är det för skillnad på syre och cellsyre??? Låter mysko.. :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  27 november, 2011 kl 10:07

  Miss Agda – ja risken finns väl att den blir stående i skåpet. Helt ärligt vet jag inte alls vad det är, men tänkte sätta mig och läsa på.

  Sofie – eller hur!

  Mikael – jag hade inte kunnat leva rawfood alltid, men som omväxling är det kul med lite pyssel! Gott blir det också, riktigt smarrigt!

  Maria – eeeh… ja jag vet inte… jag ska läsa på och återkommer om jag blir något klokare. Kokosfettet känns mycket mer lättillgängligt, det har jag redan hittat hur många användningsområden som helst till!

  Andréa – som sagt… ingen aning. Återkommer :)

 • Svara
  Christer Barregren
  27 november, 2011 kl 11:14

  Hej, Anna!

  Kul att du gillade raw food-foldrarna. Det är jag som har gjort dem. Kul att se något man gjort hamna på en blogg så här, i alla fall när de får bra betyg. Fler recept finns på: http://www.rawfoodrecept.com/

  Det är inte lätt att hitta information om Cellsyre. Eftersom livsmedel (och dit räknas kosttillskott) inte får vara nyttiga är det förbjudet att säga vad de är bra för.

  Men jag kan tipsa dig om att Cellsyre är syremolekyler stabiliserat i salt vatten. Det är ett bra sätt att snabbt få syre till blodet och cellerna. Perfekt när man tränar hårt och behöver en extra kick. Den är också perfekt när man flyger och motverkar jetlag. Den är uppiggande, så jag brukar alltid ha med en när jag kör långt med bil eller har långa dagar på mässor med mera. Syre är naturligt virus- och bekteriedödande, så jag använder min som nässpray när jag är förkyld. Man kan ha den på småsår och som dropp i ögonen. Jag hade den som dropp i ögonen förra veckan när jag hade fått nån allergisk reaktion i dem, och det hjälpte väldigt mycket.

  Så nu vet du det :-)

 • Svara
  soffan
  27 november, 2011 kl 21:49

  Heja Holistic :D ! Cellsyret har jag också spekulerat över. Jag vet vad det ska vara bra för, men inte vad jag ska göra med det liksom… Mixa i en annan drink? Och hur mycket?

 • Svara
  Ulrika
  28 november, 2011 kl 00:14

  Jag tycker verkligen att man ska akta sig för ett företag som säljer en produkt som de kallar för ”cellsyre”. Det är ju givetvis bara humbug och de positiva effekterna som Christer Barregren skriver om ovan är ju ren lögn, tyvärr lurar sådana uttalanden alldeles för många okunniga människor och får dem att köpa dyrt saltvatten. Detta är kanske inte olagligt, men synnerligen oetiskt. Syre tas upp genom lungorna och inte genom magen.
  Lite googlande om ”cellsyre” eller ”stabiliserat syre” ger massa pseudovetenskapliga uttalanden om produktens förträfflighet men man hittar även sanningar som:
  There is no reason to believe that the products actually deliver oxygen to the body. It is possible to use an electric current to add a tiny amount of oxygen to water, but to access it, a human would need gills.
  Even if they could, taking oxygen into the stomach through a liquid, pill, or food would not significantly raise the body’s blood level of oxygen.
  Oxygen enters the bloodstream through the lungs. The body adapts to what it needs by changing its breathing rate.
  The oxygen content of air is not changing and remains constant at 21% regardless of the weather.
  If enough oxygen is available to sustain life, the body will extract what it needs from the air and deliver what is needed to the cells. Blood returning to the lungs contains surplus oxygen.
  ”Oxygen deficiency” is not an underlying cause of disease.
  Alla Holistics produkter kanske inte är bluff, men varför ska man överhuvudtaget handla något från ett företag som har rena bluffprodukter i sitt sortiment?
  Anna, jag tycker att du ska akta dig för det här företaget, även om det förmodligen inte är något fel på deras raw food.

  • Svara
   Marie
   13 januari, 2013 kl 19:06

   Cellsyre är förträffligt bra, det har gjort att jag inte går och konstant bär på virus och bakterier längre, och däckar mej så att jag inte kan stå upp. Det har gett mej kraft och styrka.
   Marie

   • Svara
    Qvintus
    6 december, 2015 kl 00:09

    Orkar du räkna på siffrorna som tillverkaren Aquagen själva visar på sin hemsida så kan du räkna ut att du får i dig lika mycket syre om du dricker ett snapsglas med vanligt kranvatten.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  28 november, 2011 kl 16:16

  Christer – fina foldrar! Tack för din info om cellsyret. Fast jag kan inte riktigt övertygas om dess förträfflighet. Jag tror jag håller mig till kokosfettet…

  Soffan – du får prova dig fram. Och rapportera gärna om du får några enastående resultat :)

  Ulrika – tack för ditt inlägg, så slapp jag googla reda på infon själv. Jag håller med om att det luktar hokus pokus. Som sagt synd, då många av övriga produkterna känns riktigt bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.