Aktuellt

2021-Återblicken: Juni-Augusti

Det är i juni löparåret 2021 börjar. Så här:

Juni

I juni har höften bromsat mig i ett halvår. Bromsat mig, men inte sagt tvärstopp. Jag har sprungit mindre och valt mina löprundor med omsorg. Den femte juni är det provlöpning av Helsingborg halvmarathons bana och jag ska dit. Efter ett par försök hos annan än min vanliga sjukgymnast är jag dagen före provlöpningen tillbaka till den gamla vanliga. Ett lyckokast ska det visa sig. Han hittar en muskel som ”aldrig någon någonsin är skadad i” och ger den lite kärlek. Sen säger han att det förmodligen är så enkelt som att jag behöver stretcha den. Före och efter varje pass. Inför rundan i Helsingborg stretchar jag grundligt. Sen springer jag 21 kilometer dagen efter utan någon som helst känning. Och än idag har den inte kommit tillbaka. Har jag sagt att min sjukgymnast kan trolla?

Själva trollade vi fram andra upplagan av Stävie Frontyard och jublar inombords över att äntligen kunna arrangera lopp igen!

Juli

Firar vår 21:a bröllopsdag med att springa Malmö Five. Då har vi ingen aning om att vi ett halvår senare ska bo på denna plats! Det är också i juli vi får vår första spruta och gör en favorit-i-repris med en soluppgångsvandring på Österlen. Årets första lopp blir Backyard Ultra Sydkusten där Fredrik den förnuftiga plockar mig av banan efter 7 varv. För att det var så jag hade bestämt. Fast jag hellre gjort ”one more loop”…

Augusti

Augusti är tillsammans med juni och juli årets bästa månad. Alltså sommar! Vi gör så mycket roligt att det inte ens går att sammanfatta. Ordnar lopp, utflyktsspringer, fikaspringer, sällskapsspringer och åker till Stockholm för att…. springa! Stockholm Five blir en kanonupplevelse och vi börjar redan spåna på en GBG Five. Och mellan löprundorna börjar vi så smått spana lägenheter…

Fredrik springer 84 kilometer Järvens stig. Ett äventyr som går över alla förväntningar. Med den sura efterrätten OND FOT som gör att vi typ inte springer tillsammans igen förrän i november! Men han skriver en fin race report!

Sen blir det höst…  Mer om det en annan dag!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.