Aktuellt

Stävie Trail Frontyard – race report

Alltså lopp. Sånna underbara grejer. Jag hade nästan glömt.

100 anmälda men två dagar innan start börjar återbuden trilla in. Folk är rädda för värmen. Några har barn med förkylningssymtom. En stackare har ramlat och slagit tån och någon ska på utbildning. Jag älskar att folk liksom bemödar sig att skriva och berätta. Så fint på något vis.

Det är 83 personer som kommer till start för vad som ska bli ett stekhett lopp med bastufeeling. Till tävlingsområdet kommer det ett lämmeltåg med säck-kärror, bagar och tält. Det är som att folk ska på två veckors campingsemester i Stävieskogen. Och uppfinningsrikedomen för att klara värmen är hög. Där glass (!) på termos vinner kreativitetspriset 2021. Handduk på huvudet ska komma att bli en ny trend för året och ett par timmar in i loppet är tävlingsområdet ett myller av oljeshejkar.  Och funktionärsstaben är inte sena att hänga på trender:

Dagen bjuder på mycket svett, en något annorlunda photoshoot och en överhettad tidtagningsklocka som dör redan vid 44,8 grader. Den bjuder på glada miner och grynig grädde. För det går inte att vispa grädde i 30 grader, prova själva får ni se!

Det går inte heller att köra kaffekokare och musikanläggning på samma el-aggregat. Eller sammanställa resultatlistan efter 4 timmars sömn och 11 timmar i solen. Vi ber därför om ursäkt till hejarklacken i tävlingsområdet för bristen på party när kaffebehovet blev för stort. Och för alla som råkade få fel placering i resultatlistan i den första versionen….

Jag är så in i baljan trött. Kan inte ens formulera med ord den magiska känslan när vi väntar på första och andra dam och inte har en aning om vem som ska ta hem kalaset. Och när två herrar ett par varv senare slåss om första platsen. När jag får hjärnsläpp och försöker tvinga ut segraren på ett sista varv fast matchen redan är klar. Men han står bara kvar under vattenkannan och låter sig duschas. Måste jag? Frågar han oroligt. Och nej, det gör han ju faktiskt inte…

Inga världsrekord idag men folk hängde i bra mycket längre än jag trodde!

Nu äter vi jordgubbstårta, bananer, chips och bilar ett tag framöver. Till frukost, lunch och middag. Eller inte!
Varma salta bilar ska visst vara en höjdare har jag hört ryktas…

2 Kommentarer

 • Svara
  Maria öhlin
  20 juni, 2021 kl 21:09

  Yes, varma salta bilar var en hit. Undrar om det måste till solvärme eller om man kan köra dem i micron?

  • Svara
   Anna
   20 juni, 2021 kl 21:35

   Jag gissar att solvärmen ger en extra god smak. Micron låter inte alls lika exotisk. Men du kanske kan forska lite i frågan, så har vi belägg för våra påståenden när vi lanserar konceptet solvarma salta bilar nästa år.
   För du kommer väl? Vi kanske upptäcker någon ny delikatess, typ regnstänkta kanelbullar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.