Aktuellt

Årsbokslut 2013 (januari-juni)

Varje december brukar jag sammanfatta året här på bloggen. Förmodligen jättetrist för er, men värsta minneshögtiden för mig. Så mycket roligt man egentligen kan hinna med på ett år. Och så mycket som tyvärr faller i glömska längs vägen. Så glad att allt finns dokumenterat så jag får uppleva det igen. Here goes.

Januari
Helt otippat ger jag mig själv ett nyårslöfte. Jag ska göra 3 chins innan midsommar. Som alla nyårslöften hålls det naturligtvis inte. Jag har två andra utmaningar för året. Sub40 innan 40 och att slå en gymkollega på Göteborgsvarvet. En envis vadskada sätter stopp för båda målen. 0/3 alltså.

Februari
Trots löpvila från första känning ger inte vaden med sig. I februari blir jag diagnostiserad med dubbelt ryggskott med tvist

Mars
Börjar löpcoacha i brist på egen löpning. Alternativträning is my middle name. Ja till och med längdskidåkning blir det. Men jag känner mig ful och osportig i 30 år gamla stavar och skidor från årskurs 5. Identitetskris så där på ett sportlov. I mars börjar jag även min 200-timmars utbildning till yogalärare. Ett intensivt halvår börjar!

April
När jag ändå inte kan springa som folk passar jag på att nöta teknik. Står hemma i vardagsrummet och studsar på stället, efter instruktioner från Björn på Fotkultur. I slutet av april är jag bokad på Trailcamp Kullaberg och försöker in i det sista sälja min plats. Löpläger utan löpförmåga är ju lite antiklimax. Lyckas inte bli av med platsen och åker dit av ren snålhet. Har jag betalt ska jag minsann springa… Det visar sig att terränglöpning funkar hyfsat på min trasiga vad. Jag ser ljuset…

Maj
Ställer in Göteborgsvarvet men förlorar inte utmaningen. Min instruktörskollega gör samma val…  I brist på löpningen cyklar jag en hel del och upplever för första gången i mitt liv att jag börjar bli lite stark på cykeln. Häftig känsla.  Startar i min första Gran Fondo, 135 km på cykel, men mitt sällskap är ur form dagen till ära. Det går långsamt. Så långsamt att jag cyklar hem från tävlingen efteråt och sen gör om cykelturen i min ensamhet två dagar efter. Maj är också månaden när jag gör min tv-debut. Lite motsägelsefullt pratar jag om hur man undviker skador. Så lätt i teorin…

Juni
Fortfarande inte löpbar några längre sträckor på asfalt beslutar jag mig för att ställa in Stockholm marathon. Sen ändrar jag mig. Är ju ändå i Stockholm och tänker ändå springa en kortare runda. Bestämmer mig för att springa 14 första kilometrarna och sen kliva av. För att få känna stämningen. Att kliva av är svårt. Känner mig dum och dålig. Vet faktiskt inte hur man bryter, har aldrig gjort det förr, men jag lyckas tillslut.

Får klartecken av naprapat att springa i terräng och kommer taggad till tänderna till Spanien i slutet på månaden. Hinner en runda i bergen innan jag blir förkyld och tillbringar resten av semestern promenerandes…

So far so good. Andra halvan bjöd på mer löpning. Stay tuned för den rafflande fortsättningen…

6 Kommentarer

  • Svara
    Uppochoppa
    17 december, 2013 kl 11:52

    Underbart – jag tycker det är svinkul med sammanfattning! jag har ju läst här och hängt me dliksom, men skulle inte kunna sammanfatta ditt år för det – nu får jag flashback! jag kör mitt kvartalsvis – kommer i eftermiddag vill jag minnas ( hur grymt med tidsinställning!?) Kram!

  • Svara
    Nina
    17 december, 2013 kl 12:31

    Gillar sammanfattningar, så jag stayar tuned!
    Hälsningar, hon som snart börjar slipa på sin ;)

  • Svara
    Helena
    17 december, 2013 kl 19:48

    Åh, dumvader och dumförkylningar-de ska ju hållas kort… Tycker dock att cykel klär dig superbra och att du ska inrikta dig på det på fulltid istället (vi får kanske ta ett snack om det där med färgglada strumpor först bara!) och så kan vi tillsammans försöka hålla Herr Nystedt lite i kort koppel i stället, han tenderar att bli lite väl snabb. Ser fram emot fortsättningen!

    • Svara
      Anna
      18 december, 2013 kl 17:18

      Jag kan fixa lite diskreta punkteringar på Herr Nystedts hjul, inga problem… 2014 blir ett löpår, men såklart en hel del cykel också. Vilken färg det blir på strumporna återstår att se:)

  • Svara
    Saras träningsblogg
    17 december, 2013 kl 21:10

    Åh vilket år (hittills) Inte alls tråkit, jätte spännande att få en snabbrepris! Älskar årsresumeer! :-D

  • Svara
    Ingmarie
    17 december, 2013 kl 23:54

    Tycker det är skithäftigt att kolla tillbaks på året. Ofattbart så mycket man hinner! Både att göra och uppleva! :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.