Aktuellt

Gran Fondo–en annorlunda tur…

20130525_142324(0)

Det började dåligt. Glömde Garmin hemma och missade därmed alla chanser till att sätta Strava-rekord i backarna. Jag skäms för mina nördiga tankar men det kändes nästan lite lönlöst att starta… Nåväl, jag släppte min teknikhysteri och tänkte att jag ändå skulle få en sluttid från chippet. Gott så.

Det fortsatte dåligt. Vi valde att starta sist då vi båda var rädda för alla vinglande cyklister. Sist sist alltså. Tänkte att vi kunde jobba ikapp någon lämplig klunga. Vad vi inte tänkte på var att de vi kom ikapp cyklade för långsamt (liksom själva förutsättningen för att vi faktiskt kom ikapp). De som matchade vår fart kom vi helt enkelt aldrig ikapp. Trots att vi blåste på i 40 knyck…

De 40 knycken var förmodligen det som skulle göra hela resan speciell. Caroline tok-dog efter 25 km and the rest was styrfart. Caroline och jag är i vanliga fall jämnstarka på cykel. Hon är lite mer explosiv och slår mig i de korta backarna. Jag är som alltid seg och cyklar i från henne i de långa. Men vi cyklar bra ihop och båda får ut bra träning från våra gemensamma rundor.

Idag sliter Caroline för varje meter medan jag rullar tummarna. Vi cyklar i en fart som min 9-åriga dotter hade tyckt var långsam och min puls är knappt märkbar.  Det är SVÅRT att cykla så sakta. Men jag övar tålamod.

Kommer i mål 40 minuter efter vårt uppsatta mål. Pigg som en nötkärna och nästan helt opåverkad av de just avverkade 13.5 milen. Känns lite snopet efter dryga 5 timmar på cykeln så jag beslutar mig för att cykla sista biten hem från målet i Eslöv.

Under de 15 kilometrarna hem försöker jag bli så trött som jag borde ha varit efter själva Granfondon. Trycker på och låter det svida lite i benen. Underbara känsla.

Dagens lärdom. Det blir aldrig som man tänkt sig. Och man får vara glad för varje gång det känns bra i kroppen. Avundas inte Carolines strejkande kropp. Hon är dagens hjälte som fullföljde.

Dagens lärdom 2. Jag är faktiskt ganska stark i backar. Synd att jag inte kan bevisa det på Strava

9 Kommentarer

 • Svara
  Richard J (www.rundtramp.se)
  25 maj, 2013 kl 20:50

  Jag körde också Fondot idag. Blev ett härligt lopp eftersom vädergudarna var med oss. Körde loppet solo, som triathlon-träning liksom.

  BTW, såg dig vid utlottningen, men blev lite star struck, så vågade inte hälsa. :)

  • Svara
   Anna
   25 maj, 2013 kl 22:46

   Ajamen klart du skulle ha hälsat! Du får hemläxa på den tills nästa år :)

 • Svara
  Caroline
  25 maj, 2013 kl 22:25

  Du är super stark, kommer leva länge på den klunga killar som låg bakom oss o gled med lääänge för att sedan dra om oss inför backen, men DU KÖRDE OM DEM I BACKEN!!!

  Du e bäst!!

  O jag kommer inte nog så många gånger reta ihjäl mig på dagens lopp, vi som ville så mycke, men TACK för all draghjälp o pepp!!

  • Svara
   Anna
   25 maj, 2013 kl 22:49

   Det kommer fler tåg! Och nästa gång är du ditt vanliga starka Caroline igen! Än en gång: grymt kämpat!

 • Svara
  Ingmarie
  25 maj, 2013 kl 22:47

  Bra jobbat. Och du, oavsett, det regnade inte! :-)

 • Svara
  Saras träningsblogg
  25 maj, 2013 kl 22:48

  Kul med lopp säker på att ni var grymma ändå :-) det kommer fler lopp att lyckas på. Själv ska jag köra nationaldagsloppet 10 mil här i göteborg =)

  • Svara
   Anna
   25 maj, 2013 kl 22:49

   Låter härligt! Lycka till!

 • Svara
  Rund är också en form!
  26 maj, 2013 kl 08:37

  En eloge till henne som fullföljde!!!
  Och härligt att du fick bränna på lite extra på vägen hem. :-)

 • Svara
  Johanna
  26 maj, 2013 kl 15:37

  Kul att läsa och bra att du kan dra fram med cykeln i väntan ha löpningen! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.