Aktuellt

Sub 40 innan 40?

Om 13 månader fyller jag 40. Tant. Medelålders. Kärring. Men än har jag inte en tillstymmelse till 40 årskris. Jag menar, vad skulle jag hitta på? Cykla Vättern eller springa marathon som alla andra med åldersnoja känns  ju inte aktuellt, det har jag ju gjort sen jag var ung och vacker…

Coach F har dock 40-årskris å mina vägnar. Han har bestämt att jag ska springa milen under 40 minuter innan jag blir 40. På Malmömilen ska det ske, och en bekräftelse på anmälan dök plötsligt upp i mailen igår.

40 minuter innebär att jag behöver kapa tiden med två minuter och fem sekunder. Typ en evighet.

Det hela ska visst funka med hjälp av REVERSE PERIODISATION. Fint så det förslår.

Jag är inte övertygad, men det är han.

21 Kommentarer

 • Svara
  Marre
  26 september, 2012 kl 14:26

  Härligt mål! Jag har ju bara 2,5 månader kvar till magiska kärringgränsen men har nästan ingen kris jag heller. Eller vänta, det var ju det här med Ironman….. :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:45

   Hehe, ironman måste vara krisernas kris :) Lova att berätta hur det känns på andra sidan kärring-gränsen, så att jag vet när det är min tur sen :)

 • Svara
  Mia
  26 september, 2012 kl 15:12

  Tufft mål! Heja, heja du klarar det! :-)

 • Svara
  Elin
  26 september, 2012 kl 15:34

  Vad kul med ett tufft mål att jobba mot! Själv har jag passerat 40 men tänker mig att sänka min miltid från 48:50 till 44:59 på ett år.

  Nu ska jag grotta ner mig i Reverse Periodisation.

  Heja oss!

 • Svara
  anneliten
  26 september, 2012 kl 16:14

  Hi hi. Du grejar det. Kan du dessutom hålla i och springa sub40 en bra bit efter 40 – då blir jag ännu mer imponerad.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:48

   Haha. När (om ) jag kommit under den magiska gränsen ska jag inte springa ett intervallpass på ett helt år. Bara njuta av långt och länge och fira min femtioårsdag med femtio kilometer på mer än 50 minuter…

 • Svara
  Västgötskan
  26 september, 2012 kl 16:15

  Tror han på dig, ska DU tro på dig!! :-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:49

   Det har du rätt i. Men jag är lite mer jante än han… får jobba på det!

 • Svara
  Ellinor
  26 september, 2012 kl 16:58

  Lycka till!!!!! Du har en rolig resa framför dig.

 • Svara
  Sarah
  26 september, 2012 kl 17:15

  Jag lovar att heja på!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:50

   Heja??? Du som är 5 år yngre ska ju rimligtvis springa på sub 35 då… Men det är klart, då hinner du heja när du kommit i mål :)

 • Svara
  Snorkkis
  26 september, 2012 kl 18:04

  Joo, klart du fixar. Heja dig!

 • Svara
  Staffan
  26 september, 2012 kl 21:30

  Roligt!! Ska läsa artikeln via länken, nördig som jag är men för mig var det faktiskt inte så svårt, det enda som krävdes var att jag var helt ärlig mot själv och insåg att jag int sprang kvalitetspass så oftq som jag trodde. Det ändrade jag på 2010 när jag införde två kvalitetspass i veckan i träningen, ett intervallpass och ett valfritt, ofta fartlek eller progressiva distanspass. Med tiden har kvalitetspqssen blivit de pass jag kommit att uppskatta mest, tvåtusingar i tröskelfart, det är grejer det :-)

  Övertygad om att du fixar det!! Kör!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:51

   Hmmm, jag hoppas du har rätt och att jag också kommer att uppskatta dessa pass. Hade ju varit lite häftigt att komma under, det ska jag inte sticka under stol med. Äsch, vad fasen, det kan vara värt ett försök!

 • Svara
  Ann-Sofie
  26 september, 2012 kl 21:44

  Självklart mål, vem klarar det om inte du ;) Blir ju naturligtvis nyfiken på coachens mål, är det inte så att han nollar före dig……:)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:53

   Hans mål är att CYKLA milen under 40 minuter….. eller nä, det var visst att cykla 1 mil i 40 km/h i snitt (utan tempocykel…)

 • Svara
  sandra
  26 september, 2012 kl 21:55

  härligt att kunna springa så fort. Själv kämpar jag med att komma till 50 min. Ligger nu på 55 min som bästa tid. Hur länge har du sprungit och hur har du blivit så snabb? haha :D

  • Svara
   Anna (orka mera)
   26 september, 2012 kl 22:56

   Har sprungit i ca 7 år, med uppehåll för diverse skador från och till. Har tränat alldeles för lite kvalitet för att bli snabb, och det är just det som ska ändras på. Det måste tyvärr till lite intervaller för att få upp speeden. Lyckligtvis märker man skillnad väldigt fort.

 • Svara
  Ingmarie
  26 september, 2012 kl 23:54

  Blev inte riktigt klok på de där ”boxarna” och vad/hur man egentligen skulle träna.
  I teorin låter det väldigt bra men hur blir det med skaderisken? Från noll till hundra låter ju liksom ganska tufft eller är det bara jag som inte riktigt fattar?

  Och jag är övertygad om att du grejar det oavsett. :-)

  • Svara
   Anna
   27 september, 2012 kl 13:58

   Jag har inte ens tittat på länken själv… Men jag hoppas jag slipper gå från noll till hundra. Får nog kolla in det där innan jag lämnar mig helt i coachens händer! :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.