Aktuellt

Att välja skåneled

Får många frågor angående vår skåneledsutmaning. Både vad gäller utrustning, springbarhet och rekommenderade sträckor. Jag blir lika lycklig varje gång, för då får jag liksom återuppleva våra vandringar/löpningar i mitt huvud. Smygläsa på bloggen för att fylla i eventuella luckor i minnet. Men när jag ska ge rekommendation om sträcka blir jag helt ställd. Det går ju inte att välja!

Jag älskar Österlen, och våra soluppgångsvandringar förra sommaren kommer jag aldrig någonsin att glömma.
Den första där vi gick upp klockan 03.11 för att möta solen var helt magisk, och finns att läsa om här. Den rekommenderar jag varmt till alla. Utom möjligtvis sjusovarna…
Tanken som vi produktutvecklade någon månad senare för att få solen åt rätt håll: Etappen Kåseberga-Simrishamn.

Österlenleden

Kullaberg från Arild är också en av de maffigare utflykterna och den galna kontrasten mellan kuperingen till Mölle och den sköna strandpromenaden vidare till Höganäs.

Och allt där emellan. Skogen. Grönskan. De maffiga löven som snart kommer färga hela stället grönt. Där en av favoriterna är i trakterna av Hässleholm och sträckningen på båda sidor Finjasjön. Där vi faktiskt inom överskådlig tid kommer att ha ett fritidshus.

Alltså jag kan inte välja. Men alla mina inlägg finns samlade här, för dig som är sugen på att ge dig ut.

raps

Har du gått/sprungit på leden och i så fall vilken är din favoritsträcka?

6 Kommentarer

 • Svara
  emolis
  7 april, 2021 kl 20:32

  Så kul att läsa om era äventyr längs leden! Vi vandrar Skåneleden sen ett par år tillbaka, varje etapp fram och tillbaka så det tar ju sin tid. Österlen, Ås-ås, Kust-kust avklarade än så länge och har bara ett par etapper kvar av Nord-Syd. Rekommenderar etapper kring Göingeskogarna t ex Breanäs, Bökestad, runt Hovdala och Vedema, men även Bjärehalvön är fint. Och självklart Österlen :) Vad jag dock INTE rekommenderar är Nord-Syds etapp från Torup till Bulltofta… gick den i helgen och var grymt irriterad på deras brisfälliga markeringar :(

  • Svara
   Anna
   8 april, 2021 kl 08:16

   Wow, fram och tillbaka! Det var ambitiöst! Vi nöjer oss med ena hållet och vilket håll det blir handlar mest om vad som synkar bäst med lokaltrafiken :D Ås-Ås är vårt stora bekymmer. Lång led utan bra kommunikationsmöjligheter och möjlighet till påfyllning av mat. Hoppas kunna ta oss an den i sommar! Älskar Hovdala och Vedema, superfint. OCh Bjäre. Breanäs och Bökestad har vi kvar att utforska. All Skåneled kring Malmö är trist. Vi avklarade dem löpandes i mörker…. Vilket inte gjorde det lättare att hitta markeringarna!
   Har du skrivit om ert projekt någonstans där man kan följa? Eller insta typ? Hade varit roligt!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  9 april, 2021 kl 23:04

  Så mycket att välja mellan! Vilken/vilka väljer du om du ska springa?

  • Svara
   Anna
   12 april, 2021 kl 15:11

   Älskar Borstahusen-Rydebäck. Den visar jag dig gärna med lunch på Bruket i Helsingborg efteråt. Då får man några bonuskilometer dessutom! Och cappuccino!
   Runt näset Skanör-Falsterbo är platt och lättsprunget. Alltså jag som är en kratta på trail har ju överlevt Bjäre så det bör du ju också göra. Och österlen är fasen värt sina stenpartier… :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.