Aktuellt

Ärad vare stötvågen!

Jag har inte vågat skriva det, men i tisdags sprang jag för första gången utan smärta sedan i april. Höften från Löparkalaset har sedan länge tystnat, men efter Helsingborg maraton i augusti har jag som bekant brottats med en hälsena. Och i tisdags alltså. Knäpptyst. Inte ont, varken under eller efter passet. Hade glömt den känslan och blev så glad att jag typ hjulade till kaffebaren efteråt. Men jag skrev inget. Ville inte jinxa….

Nu har jag inte sprungit sedan dess och kan inte garantera att det inte kommer tillbaka, men jag har inte ont i vardagen, inte i trapporna, inte i tåhävningarna. Något har i alla fall hänt och  jag vill sjunga min lovsång till stötvågen och världens bästa sjukgymnast Jonas Alemo!

Stötvågen och jag är kompisar sedan tidigare. De var den som hjälpte mig att bli av med min hälsene-tendinos som jag gått omkring med i flera år. I tron att det var så det skulle kännas att bli 40… Den  är bland det värsta och bästa som finns på samma gång, och själva definitionen av HATKÄRLEK. Så ond men så bra.

Det är två veckor sedan jag fick behandlingen. Två veckor sedan jag bet mig i underarmen av smärta. Men helt uppenbarligen var det värt det.

Redan fyra dagar efter behandlingen märker jag förändring. Det känns fortfarande när jag springer, men det släpper direkt efteråt. Tidigare har jag haltat två dagar efter varje runda. Allt eftersom känns det mindre och mindre under själva löpningen och i tisdags alltså. Inget.

Jag har glömt känslan att springa utan ont och kommer på mig själv med att springa och le. Se fånig ut. Jag tänker att stötvågen är den bästa mackapär som någonsin uppfunnits, och är nästan beredd att ge Nobelpriset till den som hittat på den. Jag studsar fram på min nya hälsena och börjar tamejtusan nästan sjunga också. Stötvåg alltså. En sån skulle man ha i garderoben!

0

5 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  24 oktober, 2019 kl 10:51

  Grattis och hurra!
  Funderar på en helkroppsrenovering där jag tar med mig en lista på alla konstiga små besvär, till t ex en naprapat. Vissa saker är tydligen lite sneda, vissa ställen gör ont ibland, vissa väldigt sällan men alltid på samma sätt. Ja, det finns en del att undersöka :)

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2019 kl 15:47

   Jag har börjat gå på halvårskontroll för att rätta till och kolla att allt är som det ska. Det är det sällan 🤪. Det känns som en bra investering.

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  24 oktober, 2019 kl 22:48

  Hurra! Heja hälsenan! Det är som triggerpunktsbehandling. Och dry-needle. Ont som gör gott!

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2019 kl 15:48

   Ont som gör gott! Typiskt bra! Nu får man hoppas att det håller sig i styr så man kan få springa lite längre igen 😍

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.