Aktuellt

November

Då välkomnar vi november, årets näst gråaste månad. Gråast är utan konkurrens februari, med november som en god tvåa. Men nu ska vi inte vara negativa. Det finns ju massor av positiva saker med november…

Till exempel att jag ska springa Lund Runt. Fast…. 28 km RUNT Lund istället för genom (där alla kaffebarer finns). Hur tänkte jag nu?

Det är dessutom bara en månad och tjugo dagar till ljuset vänder.

Fast sen får ni nog hjälpa mig. Vad finns det mer för mening med november?

Oktober däremot har varit en kalasmånad.

Jag har fyllt 45 kilometer och bott i en yllehydda. Jag har sprungit 23 mil och druckit minst 62 cappuccino. Jag har sprungit halvmara i Umeå med pappsen som bästa publikstöd,  och dessutom vunnit en kryddmojäng.

Jag hoppas kunna fylla november med lika mycket roligheter vad det lider. Man kanske skulle springa utklädd till spöke till morgondagens Halloweenfest. För ja, springa till fest gör väl alla?

0

13 Kommentarer

 • Svara
  LeifA
  1 november, 2018 kl 20:49

  Beror nog lite på var man bor om februari är grå eller inte. Inte gäller i Falun.

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:19

   Det har du rätt i! En vit februari är ju mycket finare än en grå!

   0
 • Svara
  Johanna
  1 november, 2018 kl 23:27

  Ja februari är lite grå, men ljuset är på väg tillbaka och man kan frossa i tulpaner! Plus att jag fyller år :-)

  Men november är min värsta månad alltid. Ren och skär överlevnad. Jag brukar tjuvstarta med hyacinter och ljusslingor och låtsas att det är advent. Och så älskar jag att springa i villakvarteren när det är mörkt och spana in i fönstrena och se hur folk har det! De flesta brukar dessutom ha fått upp ljusslingor i trädgårdarna så man kan titta på det också.
  Och förresten – det är nån nytt millopp i Malmö mot slutet av november. Det kan man ju roa sig med!

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:39

   Och i februari får man semlor, det uppväger ju en hel del… Låtsas-advent låter som en bra plan! Jag ska testa den i år! Och kanske också milloppet!

   0
 • Svara
  Lisa
  1 november, 2018 kl 23:48

  Februari är ju den krispiga vinterlöparmånaden! När den bistra kylan kanske är lite mindre bister och det faktiskt oftast ligger liiite snö på marken, i alla fall här i Mälardalen.
  November…ja, det är en tuff månad. Men du bor ju i Skåne, och i Helsingborg ska Johanna Gren springa sitt 100ade maraton på ett år på söndag-det skulle jag hänga med några kilometrar av!

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:40

   Snö är vi väldigt sällan förunnade här nere. Möjligen lite snöblask… 100 marathon på ett år, i Helsingborg? Vad är det för marathon? Måste googla…

   0
 • Svara
  Sandra
  2 november, 2018 kl 08:43

  Håller med om februari. Blir lite deppig på att det inte blir utomlands nästa år i februari. Brukar rädda upp februari med att dra till blå himmel och sol. Ett år Long Times Ago var vi i Sydafrika hela månaden min bästa februari ever 😜 November gillar jag för det är min månad då jag får fira och bli firad 🤩

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:41

   Du får också boka Barcelona. Det kommer rädda min februari. TIllsammans med semlorna…

   0
 • Svara
  Förvånad
  2 november, 2018 kl 08:48

  Oj, nu blev jag litet nervös. Februari skall ju vara den ljusa vintermånaden. Ljuset har tydligt börjat återvända och det finns stor chans för snö på marken. Är februari grå i Lund? Ångest. Jag skall deltidsbo i Lund fr.o.m. början av året pga att maken flyttar dit. Kanske jag väljer att hållas i Helsingfors i februari, och satsar mera på Lund för att ta emot våren som ju bara måste komma mycket tidigare där?

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:42

   Haha, februari är den kallaste månaden. Och gråaste. Och utan hopp om en ljus framtid… Välkommen till Lund :) Men i mars blir det bättre. Då får du komma och springa i Stävie :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  3 november, 2018 kl 19:47

  Hinner inte ens läsa färdigt inlägget innan jag måste protestera – februari?? Grått?! Men nej, det är ju en blå-vit månad med vinter och ljus! Ofta kallt nog för isar och i bästa fall vitt av frost och snö på marken med en blå himmel att blicka upp mot. I like!
  November håller jag med om, så grå och mörk. Och april är rätt färglös, men kanske inte i Skåne.
  Nu ska jag läsa färdigt.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.