Aktuellt

Nyrups naturhotell

Alltså jag har tjuvstartat min födelsedag så många gånger att jag snart borde börja bli gammal. Det började med födelsedagslöpningen förra helgen. Sen blev vi medbjudna till en övernattning på Nyrups naturhotell i går, och fick starta den riktiga födelsedagen i en yllehydda mitt ute i skogen. Naturhotell alltså, häng med så ska jag förklara…

 Hotellet ligger vid Frostavallen strax utanför Höör, i mitten av Skåne, i mitten av skogen. Det består av 6 yllehyddor att sova i och en större hydda som fungerar som en samlingsplats, vardagsrum och plats för kvällshäng. Kissar gör man i skogen, och har man andra behov finns en kompost-toa att använda sig av. Köket finns utomhus och består av bilfälgar att göra upp eld i, samt diskstation och arbetsbänkar. När mörkret faller på är vi hänvisade till fotogenlampor. Vi har medhavda pannlampor för krislägen men försöker klara oss med det mjukare skenet från fotogenlampan. Och månen, som kvällen till ära är full.

Vi kommer till platsen efter en tio minuters promenad från bilen, och får en genomgång av kaminer, vattenkokning, diskning, brandvarnare och koldioxid-varnare.  Vi ska laga vår egen mat här ute i ingenstans. Det kommer att ta två timmar och tipset från coachen är att sätta igång ganska direkt. Men vi vill ju springa…

Så vi springer. Jag och Malin tar en kortkort photoshoot-runda och landar strax i yllehyddan med cava och choklad. Andreas och Fredrik som orienterat bort sig en aning håller på missa hela förfesten. De ramlar in i hyddan precis innan mörkret och har tur att det ens finns lite choklad kvar…

Kring 19.30 går vi in i samlingshyddan för att hämta vår korg med råvaror och sätta igång med matlagningen. I korgen finns grönkål, spetskål, morötter, lök, ägg, lingon, vildsvinsfärs, grädde, smör och socker. Till vår hjälp finns en lapp med inspo till huvudrätt och efterrrätt.

I ett sällan skådat samarbete lyckas vi få ihop en fantastisk meny. Mycket pga skickliga kockar men lika mycket pga mängden smör. Det tar två timmar som utlovat, men med en inte helt oansenligt mängd medhavda chips går det ingen nöd på oss.

Vi äter, spelar kort och planerar fler äventyr. Och följer varandra ut på kissepaus. För ingen vågar gå ut själv bland vildsvinen. Även om vi kanske precis ätit upp dem…

Samlingshyddan är uppvärmd av en kamin och sovhyddan av en fotogenvärmare. Så länge allt brinner går det bra att hålla värmen. Men fotogenvärmaren får inte vara på när man sover. Tur att jag är rustad.

Jag kryper ner i sängen med strumpor, långkalsonger, underställströja och fleece. Men mest av allt fryser jag om nästan. Jag drar upp buffen i ögonhöjd och drömmer om födelsedags-sången jag tror jag ska få höra morgonen därpå.

-Godmorgon, säger Fredrik klockan 06.20 på självaste födelsedagen.
-Hej…. säger jag lite avvaktande. Tänker att nu kommer sången.
-Godmorgon, säger han igen. Han har glömt…
-Hej… säger jag. Fortfarande lite avvaktande.

Så kommer han på det. Harklar sig och levererar en födelsedagssång i tveksam tonart.

Vi avnjuter en frukost i samlingshyddan innan vi behöver ge oss av. Jag har ett spinningpass som väntar och tiden är knapp. Direkt från skogen äntrar jag spinningsalen. Med löv i håret och en doft av lägereld omkring mig. Jag är inte fräschast i lokalen men en kvart senare kommer ingen att vara fräsch…

Förra helgen sprang jag 45 kilometer och idag har jag utlovat en extra intervall på spinningen. Lika många sekunder som antal år. Är man en siffernörd så är man. Även om dagens firande är väldigt snabbt överstökat jämfört med förra veckans.

Men firandet är inte över än. Första ska jag få presenter av familjen. Och vad det blev ska jag avslöja en annan dag. Tills dess kan jag meddela att jag kommer bli snygg, ung, mätt och trött av mina presenter.  Hur bäst låter inte det?

(Och har du inte tävlat om en dag på Spring Dreams, så gå genast in och gör. På måndagen dras vinnaren!)

0

14 Kommentarer

 • Svara
  Helena Z
  28 oktober, 2018 kl 01:34

  Stort grattis på 45-årsdagen till världens möjligen yngsta 45-åring!

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2018 kl 07:32

   Tack snälla du 🙏🏻

   0
 • Svara
  Gert Persson
  28 oktober, 2018 kl 11:15

  Stort grattis på 45-årsdagen.Är det 45 ?Inte 35? :)

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:35

   Jag har tappat räkningen, men jag tänker att det känns som 25…. Fast det är lite svårare att läsa i mörker nowadays :)

   0
 • Svara
  Joanna S
  28 oktober, 2018 kl 19:44

  Vilket härligt ställe 😍👌

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:35

   Helt fantastiskt! Vill dit igen!

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  28 oktober, 2018 kl 20:55

  Coolt ställe! Och extra plus att maten var planerad (fast hade den dessutom varit färdiglagad hade det ju varit ännu bättre).

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:36

   Fast det var liksom halva grejen. Att stå över elden (eller diskbaljan) och vänta på maten. Den smakade trippel-ljuvligt efter det. Krävdes ett par påsar chips för att hålla humöret bara :)

   0
 • Svara
  Mia
  29 oktober, 2018 kl 09:24

  Jag är så off på helgerna att jag missar att säga grattis på din riktiga födelsedag. Skämskudde! Fast jag tror jag sa grattis på din oriktiga födelsedag så jag kanske är förlåten? Vilket ställe förresten! Jag dregglar!

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:37

   Jag ska se till att fylla på en vardag nästa gång. Fast det gör jag ju inte… :) Men alla grattisar är bra grattisar, oavsett dag. Och stället ja, så coolt!

   0
 • Svara
  A-mamman
  29 oktober, 2018 kl 15:37

  Jag som hänger här stup i kvarten missade ändå att säga GRATTIS på rätt dag, jag gör det nu i alla fall.
  Så himla häftigt det verkade med er övernattning, och att man lämnades själv där, som gäst.

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:37

   Helcoolt! Det gör jag gärna om!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  29 oktober, 2018 kl 19:09

  Om du får allt detta när du ”bara” blir 45, hur kommer det då att bli när du fyller 50??? :-)

  0
  • Svara
   Anna
   30 oktober, 2018 kl 15:38

   Jag har ju lärt av den bästa. När man fyller 50 firar man rejält :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.