Aktuellt

Utlottning: plats på Spring dreams 11 november

Tänk en heldag löpning mestadels utan löparskor.  Vi snackar Spring dreams och en söndag med spännande föreläsningar, livsöden och löparinspo. Efter en stund i åhörarstolen kommer inspirationen att vara på topp, det kommer klia i varenda löparmuskel och löparskorna kommer att skrika på dig från långt ner i väskan. Du kommer att behöva hålla dig i löparskinnet ända fram till eftermiddagen, men du blir inte utan. För till slut, så där vid fyrasnåret får du äntligen snöra på mig skorna och släppa ut energin! Jag tycker det låter grymt kul!

Spring dreams är en löpardag som för första gången anordnas i Malmö. För alla oss löparnördar som vill inspireras av andra löparnördar. Så här:

”Spring Dreams är en dag fylld med inspiration, föreläsare, utställare, mat, goodiebag och till och med en joggrunda. Allt detta händer i Malmö den 11 november. Talarna är sköna löpare som lever sina drömmar.

En talare är en av Sveriges bästa löpare genom alla tider, Malin Ewerlöf. Nu, vid 46 år så presterar hon fortsatt kanonresultat, vad styr henne och var kommer energin från?

En annan är Mimmi Kotka, en av världens bästa ultratrail-löpare. Hon och familjen valde att lämna tryggheten och leva sina drömmar, resultatet? Det får vi höra på Spring Dreams.

Ytterligare en som fick energi av sina drömmar var Johan Steene, han hade en post-it lapp på sin dator, den talade till honom år efter år – hur långt han skulle springa på 24 timmar. Han nådde drömmen och krossade ett svenskt rekord efter över 26 mil löpning.

Drömmar kan även bli mardrömmar om de tar över allt, Johan Larsson hade bestämt sig, OS 2020 i maraton. Resultaten kom, träningen ökade successivt och livet blev mer och mer målstyrt tills det en dag sa stopp. Övertränad, näringsbrist och oförmögen att ta ett steg längre… Drömmen slocknade dock inte, nu är han på väg tillbaka igen och delar med sig av sin resa.

En makalös resa har även Jan Haak gjort. Hans fru gick bort i Leukemi, själv drabbades han av cancer.  Efter många behandlingar blev Jan frisk igen och som en hyllning till livet sprang han från Malmö till Kebnekaise topp. Under löpturen hade han bokat in ett antal samtal vid vägkanten med människor som varit i samma situation, forskare författare, med flera.

En fantastisk dag som sedan avslutas med en lugn jogg genom Malmö med valfri löparprofil.”

Så himla spännande. Inte minst med Johan Steene och hans rykande färska världsrekord på Backyard. 68 timmar och  drygt 45 mil. Man kan ju hoppas att han pratar lite om det.

Hela programmet hittar du här.

Och sist men inte minst:  jag har kommit över en plats till utlottning. Allt du behöver göra är att motivera i kommentarsfältet (senast måndag kl 15!) varför den ska bli din. 

 

0

13 Kommentarer

 • Svara
  Helena Ziherl
  26 oktober, 2018 kl 03:08

  Platsen bör bli min eftersom jag gladeligen snör på DIG skorna vid fyrasnåret efter en dag full med otroliga berättelser. Den enda som saknas på listan av talare som jag skulle vilja höra är du – men om jag ska snöra på dig skorna så kanske jag kan få höra dig prata lite live då ;)
  Och kanske snör jag på mig skorna själv och ger mig den spark i baken som jag så väl skulle behöva för att få springningen att komma tillbaka och bli en del av mitt liv igen efter två barn ganska nära inpå varandra.

  0
 • Svara
  Pernilla
  26 oktober, 2018 kl 07:34

  Jag hade gärna vunnit denna plats för det verkar ju vara en helt underbar dag . Du inspirerar väldigt mycket och detta hade varit en lite lagom sträcka att springa tillsammans. Jag har ju varit nära att hänga med på någon annan runda men fegat ur ;).

  0
 • Svara
  Suzan Enell
  26 oktober, 2018 kl 07:55

  Efter barn och skador och liv som kommit emellan hittade jag aldrig tillbaka till löpningen igen. Som fd ultralöpare är det en stor sorg och även om jag förstår att jag kanske aldrig kommer kunna springa några längre distanser igen så saknar jag verkligen vardagslöpningen -denna dag hade med största sannolikhet gett mig inspirationen till att hitta tillbaka igen!

  0
 • Svara
  A-mamman
  26 oktober, 2018 kl 08:12

  Förlåt att jag tar plats här i kommentarsfältet eftersom jag nog inte kan ta mig till Malmö för detta event, jag vill bara säga att det låter otroligt inspirerande och intressant! Talarna är inte skånska profiler så jag undrar om detta hålls på fler platser i landet? Ha det toppen, ni som åker!

  0
 • Svara
  Katarina S
  26 oktober, 2018 kl 09:06

  Jag vill vinna platsen för att få den bästa möjliga peppen/starten inför mitt nya mål, Amsterdam Marathon om exakt 1 år. För att bli peppad till att löpning är kul och lustfullt och inte bara jobbigt.

  0
 • Svara
  Lars
  26 oktober, 2018 kl 11:27

  I somras drabbades jag av plantar faciit så i mitten av augusti, två månader innan Chicago Marathon, tvingades jag sluta springa. Jag lunkade mig igenom CM utan någon större njutning, om man säger så. Två veckor senare opererade jag den andra foten, så nu haltar jag fram på båda fötterna. Därför kan jag behöva en dags uppmuntran och pep för att försöka få syn på ljuset i slutet av tunneln igen!

  0
 • Svara
  Maria Wallström
  26 oktober, 2018 kl 17:05

  Vilken motivations *pepp* detta hade varit😊
  Hela sommaren och hösten har jag utvecklats i min löpning och jag kände mig så stark för höstens träningar. Men så i torsdags var jag med i en truckolycka på jobbet som satte mig i ofrivillig vila. Mitt höger ben fick ta all smäll från våra truckar, inget brutet,men ett blått och svullet ben har jag fått efter smällen.
  Om jag kommer kunna knyta mina skor och ta ett par löpsteg med dessa människor hade varit en önskan och en dröm.

  0
 • Svara
  Annika Matson
  26 oktober, 2018 kl 20:45

  Jag älskar att springa oavsett årstid eller väder. Blir lycklig bara av att få frisk luft och känna svetten pärla sig i ansiktet. Lite mjölksyra i musklerna så är jag i himlen. Har tappat sugen lite pga skador men blev så peppad av Ingo om eventet. Bästa underhållningen!

  0
 • Svara
  Joanna S
  27 oktober, 2018 kl 19:10

  Du har fått mig att springa genom Malmös gator utklädd i tomtedräkt
  Och min entusiasm för skogen jag inte visste fanns har du väckt
  Du har löpcoachat mig där mitt löpsteg blev förevigat och inspelat
  Samt att jag troget under 6 årstid följt allt du på bloggen delat
  På Runners Convention har vi sprungit backe upp och backe ner
  så jag tänker varför sluta där när du kan få med mig på ännu mer?

  0
 • Svara
  Andrea
  28 oktober, 2018 kl 19:23

  Åh, vad jag skulle bli glad om jag fick en biljett! Jag är relativt nyfrälst och tänker på löpning mest hela tiden. För första gången på snart sex år lägger jag energi på något annat än barn och renoveringar och det ger så mycket. Jag försöker att skynda lite långsamt, så att få träffa andra som älskar löpning skulle betyda mycket.

  0
 • Svara
  Mona
  29 oktober, 2018 kl 07:46

  Hade varit en perfekt inspirationsdag att ta nästa steg till att återfå löoargäldjen som finns där inne i mig men som gömt sig långt inne. Jag är igång i en löpgrupp, är med i en höstutmaning men det är en kamp att komma ut trots att jag vet att jag Tucker det är både roligt och skönt!

  Och som tur är så ser jag framemot Stävie för 6e gången!

  0
 • Svara
  Charlie Bergström
  29 oktober, 2018 kl 08:30

  Denna härliga dag hade varit oerhört motiverande och lärorik för min del, jag har länge och väl varit ute i dem skånska skogarna på turer och funnit lyckan där. Att få se alla inspirerande individer som bjudits in känns som en häftig möjlighet att kunna utvecklas ytterligare inom löpningen och få en skjuts till alla härliga lopp som väntas 2019, däribland omsusade Österlen Spring Trail, Göteborgsvarvet och förstås Stävie Trail!! Härliga hälsningar från Charlie

  0
 • Svara
  Mia
  29 oktober, 2018 kl 09:27

  Platsen bör bli min – för jag är din twin!

  Och så behöver jag lite löparinspo i min lätt begränsade löpartillvaro med onda ben och vader.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.