Aktuellt

Intervaller

Sitter på tåget. Ombytt och redo att hoppa av en hållplats för tidigt. För att klämma in lite löpning mellan jobb och jobb. 

Vet inte vad som flyger i mig, men någonstans mellan Burlöv och Åkarp blir jag sugen på intervaller. Ser mig omkring för att se om det kan finnas någon alien som gjort inbrott i min hjärna och låtit den omprogrammeras, men nej, jag råkar nog bara vara sugen på intervaller. Säkert brist på någon vitamin, men anyway.

Har ingen tid att programmera klockan och får välja bland passen som redan ligger inne:

NYBÖRJARGRUPP TILLFÄLLE 1. Jogga en minut promenera två. Kommer ju inte att vara hemma innan solen gått ner, missar jobbet och blir utskälld. Funkar inte.

TABATA. Alltså sånt här piskar jag ju folk med på mina uteträningar men att transportera sig 11 km i tabata-form låter onekligen jobbigt. Går bort.

OLGOR. Now we’re talking. Olgor är faktiskt ganska kul. Och så kommer jag hem fort och hinner blogga. Kan bli.

3 x 10 min i milfart. Det är är ju mitt favoritpass. Liksom intervaller light. Kommer hem hyfsat snabbt. Dessutom enkelt och lätt och jag behöver inte hålla koll på så många pip om förändringar. Springer man intill en bred bilväg i rusningstrafik är det svårt med pipen… Den tar vi.

Plötsligt är det dags att kliva av det varma sköna tåget. Hinner bara sätta ner foten på perrongen så inträffar en seismologisk omöjlighet, det är jordbävning i min mage. Den snurrar runt två varv och orsakar en tsunami i tarmen. Eller nått. Ju fortare jag springer ju fler efterskalv kommer. Det där med milfart känns långt borta.

Jag tänker om. Struntar i intervallerna. Och taggar inför 2019, när nästa plötsliga intervallsug kanske infinner sig. Men då ska jag inte ha ätit linssoppa toppad med rostade kikärter till lunch…

2 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  26 juli, 2017 kl 08:08

  Bra jobbat med icke-intervallerna 😅 När åskan går i tarmen är det faktiskt bäst att låta bli… Själv funderar jag redan nu på hur jag ska maska från helgens långpass…

  • Svara
   Anna
   26 juli, 2017 kl 08:45

   Här kommer mitt bästa tips: linssoppa med kikärter…. Lösningen på allt! Då gör man sig bäst i solstolen! Eller på toalettstolen…. :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.