Aktuellt

2022 – sammanfattningen (del 3)

Sommaren går så där fort som somrar gör och plötsligt är det september. Och september inleds som alltid med Helsingborg marathon. För första gången på länge utan skador i bagaget.

Helsingborg marathon

Jag är taggad till tänderna över att äntligen få ta mig an Helsingborgs gator igen, och dessutom i sällskap med bästa 3:30-ballongerna. Eller ballongen. För två av dem faller ifrån någonstans på mitten och det är en ensam ballong som får dra oss hela vägen. I målområdet lallar jag som vanligt omkring till någon lyfter bort mig med lyftkran. För att det är årets bästa mingel. Kanske är det lukten av våfflor som slutligen lyckas få mig därifrån. Fredrik har nämligen överträffat sig själv dagen till ära!

I september börjar vi dessutom tvångsspara pengar inför vår inflytt till sportstugan. Vi har inte en möbel, och lite pengar på kontot skadar inte. Det betyder att jag inte får dricka ute-kaffe eller köpa lunch på stan. Vi går heller inte på restaurang. Men springa Köpenhamn halvmarathon…. det går under radarn.

Halvan är inte hälften så fancy som helan. Det är folk överallt och jag kan inte springa ostört förrän efter en mil. Men vi är ett härligt gäng som åker över och det blir en bra dag ändå. Men målgångsbilderna alltså…

I oktober fyller jag år men vi sparar fortfarande pengar. Det största firandet får jag på jobbet där självaste VD:n sjunger för mig och kollegorna bjuder på kakor och choklad. Hände det ens något annat i oktober?

Jag har fåt en baksida som bråkar lite så jag skippar sista passen med Runacademy. En sorg i själen eftersom det är en av veckans höjdpunkter. Men springer jag lugnt och fint så funkar det. Tar mig genom Lund Runt 28 km genom att snacka mig runt hela banan. En fantastiskt trevlig loppupplevelse!

I december når stressnivån nya höjder. Sportstugan håller på bli klar men inget klaffar riktigt. Lås som slutar fungera, kylskåpsdörrar som inte levereras. Toaletter som fryser. Det är en kamp mot klockan om allt ska stå klart för ett julfirande i slutet av månaden. Men det gör det…

Om än utan stänkskydd i köket. Och en trapplösning av lastpallar för att ens ta sig in. Överkomligt för de som är under 70. En lite större utmaning för de mer årsrika…

År 2022 är snart slut. En nyårslöpning och ett firande i sportstugan återstår.

Det har varit ett bra år. Till nästa år hoppas jag att Fredrik blir skadefri så vi kan ränna rundor ihop igen. Det enda som faktiskt saknades i år!

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  30 december, 2022 kl 19:35

  Er stuga är mer fixad och finare än vår lya trots att vi haft mycket mer tid. Får jag hyra dig/er?

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2023 kl 18:37

   Haha, ibland är det bra med tidspress. Som att man bjudit in till julfirande utan att veta när om man ens hinner få tillgång till huset….

 • Svara
  forsbackarunner
  31 december, 2022 kl 07:24

  Ett ganska bra 2022 trots allt. Grattis till den stilfulla stugan och alla prestationerna. Ses nån gång nästa år!

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2023 kl 18:38

   2022 var fina grejer. 2023 börjar lite sämre….. Hopppas snoret släpper någongång. Ses på någon väl vald startlinje!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.