Aktuellt

Race Report: Lund Runt 2022

När jag gick och la mig igår hade jag ännu inte bestämt mig om jag skulle starta idag. Inte heller när jag åt frukost, packade väskan och åkte till Lund. Jag avverkade omklädningsrumssnacket och toalettkön utan att veta om jag skulle springa. Tog på mig nummerlappen för att inte missa starten i fall jag skulle bestämma mig för start. 12 minuter innan start bestämmer jag mig. Jag chansar.

Reglerna är tydliga. Jag ska JOGGA. För att ens lyckas med det måste jag hitta någon att prata med. Hittar Cecilia och slår följe. Vi pratar oss genom hela södra Lund med vinden behagligt i ryggen. Kilometrarna tickar utan att jag märker det. Jag har en känning i baksida (såklart!) men det gör inte ont-ont.

Innan vi hinner blinka är det dags att svänga norrut. Nu väntar backe. Konstant uppför mellan Lunds södra och norra delar. För att få något att tänka på ger jag mig tusan på att lära mig bansträckningen. För här kommer jag ALLTID vilse när jag försöker springa banan i min ensamhet. Jag misslyckas kapitalt. Det där med att prata och tänka samtidigt är minst en sak för mycket. Jag vet fortfarande inte hur vi cruisar mellan husen på Östra torn och Linero. I vilken ordning det nu är…

Jag saknar bästa supportern på Linero. Mannen som alltid står i nittiograderssvängen när man precis överlevt uppförsbacken. I år är han inte där.  Istället står en fotograf lite längre fram och jag hinner upptäcka honom i så god tid att jag lyckas se pigg och glad ut. Men det är jag ju faktiskt. Att jogga lopp är verkligen att rekommendera. Man längtar liksom inte hem en enda gång!

När backarna är gjorda väntar motvinden på Norra Fäladen. Och precis när man behöver dem som bäst är alla bredaxlade män som bortblåsta. Men vinden är snäll. Inte alls som förra året. Vi överlever den och får snart njuta nerförsbacken mot mål.

Naprapat-Sara har lite tidigare anslutit till gruppen och när Cecilia tackar för sig vid andra vätskan är det jag och Sara som tar följe sista biten. När det är ”DRYGT 4 KM KVAR” får hon feeling. Insinuerar att vi inte ska stanna och äta chips. Fast det örat lyssnar jag dåligt på. Tar en klunk vätska i alla fall innan vi fortsätter färden i lite snabbare fart. Passerar folk i ett kontrollerat tempo, alltid med tanken att det kanske är dumt att öka. Men jag springer ju med en naprapat, det borde ju vara tryggt… eller…?

När en kilometer återstår börjar loppet. Eller uppförbacken som enligt skylten ska vara den sista. Det är den. Men den tar liksom inte slut.

För att försvåra lite för Fredrik som sitter i den manuella tidtagningen går vi över mållinjen jämsides. På en random plats en bit ner i listan.

Nu är det bara belöningen kvar. Att mingla i målområdet till tänderna skakar. Att stå i kö för de berömda chokladbollarna. Och att äntligen komma fram till kaffepannan precis när kaffet tagit slut…

Lund Runt alltså. Vilken grej. Har du inte provat borde du. Det här är loppet där runtikringet är lika kul som löpningen. Där alla pratar med alla i omklädningrummet. Där toaletterna saknar lås men har informativa skyltar som alla glömmer att vända.

Det är loppet där du går från toaletten direkt till starten när 1 minut återstår och ändå hinner ta en selfie på vägen. Och framförallt är det en otroligt välmarkerad guidning runt hela Lund. På det igen nästa år!

13 Kommentarer

 • Svara
  Görgen Nilsson
  12 november, 2022 kl 18:24

  Linerosupportern hade åkt till sina svärföräldrar på Öland detta året. Lovar att återkomma 2023.

  • Svara
   Anna
   13 november, 2022 kl 18:39

   Haha, du var saknad! Ses nästa år 🥳🥳🥳

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 november, 2022 kl 20:12

  Vad roligt! Grattis! Jogga är härligt men din joggfart är troligtvis som min tröskelfart. haha
  Nästa år ska jag vara med!

  • Svara
   Anna
   13 november, 2022 kl 18:40

   Nej det tror jag verkligen inte! Ses nästa år! Och massa gånger innan dess 🥳

 • Svara
  Johanna
  12 november, 2022 kl 22:09

  Alltså nåt år måste jag verkligen se till att tajma Lund Runt, det verkar så himla trevligt! Nästa år blir kanske året!

  • Svara
   Anna
   13 november, 2022 kl 18:41

   Det är supernajs! Minglet före och efter är så himla trevligt! Ja springer också förstås!

 • Svara
  Maria
  13 november, 2022 kl 19:43

  De säljer in det fint! Får se om jag kan få in det nästa år.

  • Svara
   Anna
   14 november, 2022 kl 20:33

   Det är jättelätt. För i november händer inget kul alls :D

 • Svara
  Pernilla Bredolt
  14 november, 2022 kl 08:02

  Lopp!! så roligt funkar (kanske) att jogga också. Sprang Stadium Night Run i Sthlm igår kväll. Tänkte jogga runt. Gick ungefär jättedåligt. Men det var kul!

  • Svara
   Anna
   14 november, 2022 kl 20:34

   Det är supersvårt att jogga lopp. Faktiskt första gången jag faktiskt lyckades. Men det var för att jag hittade joggingfriends som också bara var sugna på att prata!
   Det enda som är tråkigt är att kolla resultatlistan efteråt, så det struntade jag i :D

   • Svara
    Pernilla Bredolt
    14 november, 2022 kl 20:36

    Måste vara snackpass som är tricket! Kan vara kul att prova någon gång och maxa njutet av stämningen.

 • Svara
  Rasmus
  14 november, 2022 kl 12:49

  Du får det att låta riktigt skoj. Jag har bara provat Lund Runt på covid-år när det var egen löpning. Borde testa ”på riktigt” också, men man ska få ihop schemat…
  Men jag blir förvirrad – du hämtade nummerlapp 156, men sprang med 294?

  • Svara
   Anna
   14 november, 2022 kl 20:36

   Haha, jag visste att någon skulle upptäcka det. 156-lappen var från förra årets nummerlappsutdelning. Jag återbrukade den efter som jag glömde att ta en bild i år. Fokuserade mer på att köpa skor…
   Så 294 var årets lapp. Men 156:an var snabbare!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.