Aktuellt

Dagens tips: Orientering

Jag älskar orientering. I teorin. Det var därför jag tvingade min dotter att börja i OK SILVA för hundra år sedan. Ni vet löpning och skattjakt. Jag trodde det skulle vara grejen för mig men istället kom jag bara vilse. Den ena gången värre än den andra…

Jag älskar fortfarande orientering. I teorin. Och på låg nivå där alla kontroller ligger på stigar. Eller i form av foto-orientering i stadsmiljö långt från björnris och bråte. Och där det alltid finns någon att fråga när man råkat komma utanför kartan….

Men det var inte mina tillkortakommanden jag skulle prata om idag. Jag skulle tipsa om något jättekul. För den som gillar orientering, skattjakt och att vara ute i naturen: Orientering med virtuella checkpoints.

Man behöver en app som talar om var checkpointsen finns och låter dig sedan veta när du är rätt på det.  Appen heter Osynlig O och finns där appar finns. De tillgängliga banorna finns här.
Banorna finns lite varstans. Du som råkar befinna dig i mina hoods hittar info om OK Silvas banor här.

Så i mitt påskägg till er – en påskutmaning:
Ladda ner appen, hitta en bana och testa. Har jag färre läsare än vanligt på tisdag skickar jag ut missing people..

17+

6 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  12 april, 2020 kl 20:48

  Vi är typ tio år efter alla andra men har börjat leta geocachar. lite samma sak, iallafall skattjaktsdelen. Och ibland är det ju faktiskt rena skattgömmor, lådor med små saker i :-)

  0
  • Svara
   Anna
   14 april, 2020 kl 20:59

   Tio? Jag geocachade som flitigast 2006 :D Då när man inte hade appar och telefoner utan gick omkring med en riktig gps :D
   Vi hade en kaffegubbe som vi lät resa omkring i cacherna. Han hette badcoffee och fotades på många kaffebarer i världen innan han försvann. En superkul grej. Jag får nog ta upp det där :D

   0
   • Svara
    Märta Johansson
    15 april, 2020 kl 11:39

    Haha det lät roligt ☺️

    0
    • Svara
     Anna
     16 april, 2020 kl 06:40

     Det var superkul! Jag måste testa igen…

     0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 april, 2020 kl 23:18

  Vi ÄR systrar! Precis den känslan har jag också för orientering…Jag kan längta efter det men väl ute i skogen bland brötet som hindrar mig från att kunna springa brukar jag lova mig själv att aldrig göra det igen. Har väl (hittills) hållit det löftet si så där bra. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   14 april, 2020 kl 21:00

   Haha, tur att man glömmer så fort. Kan bli avis på sånna som kan springa i brötet men jag blir som sagt mest arg för att jag måste gå…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.