Aktuellt

Googlat dig hit?

Jag älskar att ta reda på hur folk egentligen hittar min blogg. Vad de söker på för att ramla in? Senaste månaden hittar jag förutom de mer logiska ”piggelina” och mitt namn även:

HERBALIFE FARLIGT?
Den sökningen leder rätt in till ett av mina mest lästa inlägg. Jag har sprungit ett lopp i Lund och gör en fettmätning efteråt som visar att jag är på gränsen till överviktig. När jag försöker påpeka orimligheten finns det bara en felkälla i deras mätmetod och det är att man kan bli felaktigt överviktig om man har väldigt stora bröst….   Jag skrattar hela vägen hem till datorn och författar mitt inlägg.

FULLKORNSPASTA VS VANLIG PASTA
Jag skrev mycket mer om kost förr. Tänkte att bloggen skulle vara upplysande och inte bara min öppna svammeldagbok som den sedermera blev.  Jag fick nog av alla nojigheter som folk höll på med, alla förbud och alla måsten. När potatis blev farligt gav jag upp och slutade prata mat. Numera pratar jag mest om semlor…

LÖPARKNÄ
Sökningen leder rätt in i mitt i särklass mest lästa inlägg. Ingen som har googlat löparknä har nog missat det. Såklart är jag glad för alla som hittat hit pga sökningen, men jag önskar inget ett löparknä. Det är fasen värre än brysselkål!

KALLASTE STOCKHOLM MARATHON
Den som googlar väderstatistik och hoppas få en träff på SMHI kanske blir besviken av ett inlägg som innehåller ordet ”nära-döden-upplevelse”….  Jag fryser fortfarande när jag tänker på det!

BOKA SPA NÄR MAN ÄR NYKÄR
Alltså jag förstår inte. Jag är gift sedan 19 år. Med en man som inte ens gillar spa. Jag har inga som helst råd att ge….

FUNKAR PAR MED SAMMA INTRESSEN?
Man kan ju tro att jag har en relationsblogg. Men alltså svaret är ja. Det är ju det roligaste som finns att hitta på grejer tillsammans. Cykla till Umeå. Springa och tälta. Äta alldeles för dyr mat på fantastiska restauranger. Resa och dricka kaffe. Hade jag varit gift med en fotbollsnörd vetetusan om jag inte hade bokat spa med mig själv för att slippa gå på match…

DALBY HIPPT?
Nu är vi inne på avdelningen konstiga frågor. Men nej, jag tror inte det är så hippt. Däremot kan man ramla in på min blogg av just den sökningen för att jag i en och samma mening förklarar begreppet ENDURO som hippt utomlands, i samband med de lopp vi höll i Dalby i somras….

VAD KALLAS EN SOM MASSERAR HÄNDER?
Massör? Vet faktiskt inte vad jag bloggat om för att lyckas bli träffad av google på den sökningen. 

Och ja, folk fortsätter söka på nakna tanter….

Kommer du ihåg hur du hittade hit? Vad du googlade…?

0

20 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  13 november, 2019 kl 21:52

  Googlade inte för att hitta hit, utan hittade dig när du låg med en massa andra träningsbloggar på samma sida, eller säger man portal? (vad nu den kan ha hetat). Hittade den sidan genom marathonmia, som jag hittade genom Moa Herngren som jag hade läst en liten stund då hon skrev ett reportage för DN om att komma i toppform på en månad (vad gammalt det låter). Det var visst 2009 (jag använde google för att hitta det) på den gamla goda tiden när man kunde läsa DN online utan abonnemang. Så jag gissar att jag hittade dig circus 2009. Alltså 10-årsjubileum :) Du är den enda från de som skrev på samma portal som jag fortfarande läster dagligen. Följer fortfarande marathonmia men hon skriver sällan nu för tiden, och följer träningsglädje och upp&hoppa på insta, men din blog är den som jag blir mest glad och motiverad av <3

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:04

   Underbart ju! 10 år alltså, det är uthålligt av dig :D Så glad för dina ord, tack tack <3

   0
 • Svara
  Emma
  14 november, 2019 kl 08:26

  Jag är ganska säker på att det var i samband med mitt löparknä som jag sladdade in på din blogg. Vartefter som det finns lite tid över läser jag gärna äldre inlägg och fnissar förtjust över vad du skrev om för 10 år sen!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:05

   Å nej! Ibland blir jag rädd för att veta vad som kan stå i de där inläggen. Vågar mig inte dit själv :D Hoppas löparknät löste sig!

   0
 • Svara
  Joanna S
  14 november, 2019 kl 09:53

  Hittade dig via en artikel i Lokaltidningen i Kävlinge 2012 där det bland annat stod att du var anmäld till New York Marathon senare samma år. Det var jag med så tyckte det skulle vara kul att läsa om din upplevelse – och har hängt med ändå sen dess 😊✌🏃‍♂️

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:06

   Så roligt att du hittade hit och orkar hänga kvar! Tänk den lyckliga som var anmäld till New York marathon… så sugen igen ju!

   0
 • Svara
  Nickan
  14 november, 2019 kl 12:08

  Snubblade in här för länge sedan via någon annan blogg som jag glömt. Hänger kvar för du skriver både bra och kul och ger mig pepp!
  50+ som började med orientering för ca 10 år sedan och har blivit löparfrälst (men orienteringen är roligast ;) där man får använda både kropp och knopp!). Tog mig runt Sälens halvmaraton i augusti på grund av dig skulle jag vilja säga! Ingen tid att skryta med men jag kom runt och det var mitt mål!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:07

   Så roligt med Sälen. Och ärofyllt att få ha varit med på ett hörn :D Jag älskar orientering i teorin, men är ju faktiskt rätt hopplös….

   0
 • Svara
  Johanna
  14 november, 2019 kl 19:59

  Jag hade inte läst Herbalife-inlägget. Nu har jag gjort det + läst kommentarerna och är nu lite rädd. Är det en och samma person som kommenterat allt som är för Herbalife, fast under olika namn? Eller hjärntvättas folk med precis samma argument och sätt att diskutera? Herregud. Jag tänker ofta på vad Carolina Klüft sa i Maratonpodden – äter man riktig, näringsrik mat och är frisk behövs inga kosttillskott. Och behöver inte en sån person kosttillskott tänker jag att en glad motionär som jag inte behöver det heller.

  Men jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit! Kanske via Stävie? Eller så var det race reporten från första Österlen ekotrail, när jag slukade allt jag kunde hitta om loppet för att det var så roligt!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:09

   Haha, jag kommer inte heller ihåg hur det började. Bara att jag kramade om dig och Joakim i samband med Stävie något år och i efterhand kom på att jag inte alls kände er och att ni måste tyckt jag var helt konstig… :D Herbalife inlägget alltså, Joakim och hans gäng kommenterar fortfarande… fattar inte!

   0
   • Svara
    Johanna
    15 november, 2019 kl 22:37

    Haha inte alls! Kramar är ju bäst! :-D

    0
 • Svara
  Malin /
  14 november, 2019 kl 20:02

  Hejsan
  Jag hitta din blogg för flera årsedan då jag googlade ”sveriges bästa löparblogg” Och det stämmer ju precis!!!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:10

   Haha det var ju bra att komma upp på den sökningen. Hoppas man inte får träff även på sveriges sämsta löparblogg… :D

   0
 • Svara
  Hanna
  14 november, 2019 kl 22:45

  Oj, det börjar va många år sen nu meen ramlade in via en knä googling för troligen ca 7 år (Firar 7 år sen knäpp idag, fb påminde mig om det 😅)

  Keep up the good work! Alltid kul att kika in här! ☺️

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:10

   Den knägooglingen alltså, jag borde hitta en sponsor på det inlägget med tanke på hur många som landar just där :D

   0
 • Svara
  H
  15 november, 2019 kl 08:47

  Googlade träningsbloggar för typ åtta-nio år sedan 🙂

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2019 kl 10:11

   Undrar om det ens kommer upp någon träff på en sådan sökning nowadays. Känns som alla slutat…. :D

   0
 • Svara
  Gert Persson
  15 november, 2019 kl 10:56

  Det kan ha varit på din sida på Facebook.Adressen till din blogg kanske stod där.
  Annars vet jag inte.

  0
 • Svara
  jessicam87
  22 november, 2019 kl 16:37

  Minns inte hur jag hamnade här, men har läst din blogg i evigheter känns det som. Det ”lustiga” är att jag egentligen inte alls gillar att varesig träna eller springa, men jag skulle vilja gilla det. Så jag misstänker att det är därför jag fortsätter läsa, för att kanske öka min egen träningsinspiration och nån gång börja tycka att träning är skönt och roligt. :)
  Och för att jag trivs väldigt bra med din avslappnade inställning till mat och fika och den lite mer maniska inställningen till kaffe, som jag känner igen hos mig själv. :-D

  0
  • Svara
   Anna
   23 november, 2019 kl 07:29

   Jag, manisk? Nu förstår jag inte alls :D :D :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.