Aktuellt

Trail genom Skåne 16-17 augusti

Jag har blivit med två nya lopp! När Stävie precis var i hamn fick jag frågan om att göra det igen. Arrangera mera. 

Jag känner mig redo för en ny utmaning och nappar helt crazy utan att överväga det allt för länge. Så här står jag. Med en halvfärdig hemsida, halvfärdig Facebooksida och ett evenemang som jag i detta nu ska publicera. Det är jag och Laurent Leloup som ska dra i trådarna. Jag med erfarenhet från Stävie, och han från GIFT. Vi snackar Trail genom Skåne

Det är två lopp på två dagar och man väljer själv om man vill vara med på det ena, det andra eller båda. Så här:

Fredagen är ett Enduro. Nu svänger jag mig med snygga ord jag inte vet något om men det är tydligen hippt utomlands. Banan mäter 16 km, men tiden mäts bara på väl valda segment (Läs: uppförsbackar….). Den totala sträckan som mäts är ca 8 km, och det är den tiden som man tävlar med. Resten av tiden kan du slå kullerbyttor och äta semlor om du vill…

På lördagen är det ett mer traditionellt ultralopp på 50 km längs Skåneleden mellan Torup och Dalby.

Roliga lopp var för sig men allra roligast i kombination, då man inte bara kan vara seg och uthållig för att vinna. Inte heller snabb och explosiv. För att vinna totalen behöver man vara både snabb, seg och en hejare på återhämtning.

Extremt spännande om du frågar mig. Men jag är som alltid partisk. Och inte heller får jag testa det själv, så det är liksom riskfritt att tycka det hade varit coolt….

För mer info kika in den halvfärdiga hemsidan.

Info finns knapphändigt på Facebook men följ gärna så lovar jag att det kommer mer.

Enduron hittar du här och Ultran här.

 

0

14 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  13 mars, 2019 kl 21:09

  Det där var ju intressant! Det långa alltså. Kan du garantera att det är absolut max 20 grader i augusti? Isåfall är jag på :-)

  0
  • Svara
   Anna
   13 mars, 2019 kl 22:16

   Ja det törs jag nästan lova. Kan inte garantera att det är snöfritt dock :)

   0
 • Svara
  Johanna
  13 mars, 2019 kl 21:50

  Jaaaaa så kul!! Jag är på! Ändrar gladeligen funderingarna på Jönköping marathon till detta! Så häftigt!

  0
  • Svara
   Anna
   13 mars, 2019 kl 22:16

   Cooolt! Det kommer bli grymt!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  14 mars, 2019 kl 04:07

  Men åh!! Vilken grej!!! För min del får det gärna vara 30+++!

  0
  • Svara
   Anna
   15 mars, 2019 kl 18:04

   Eller hur! 50 är mer än 30! Välkommen till Skåneland :)

   0
 • Svara
  Johanna
  14 mars, 2019 kl 16:10

  Låter ju himla intressant och roligt :)

  0
  • Svara
   Anna
   15 mars, 2019 kl 18:05

   Det kommer det att bli! Spännande utmaning med snabbt ena dagen och långt den andra. För dem som vågar sig på båda :)

   0
 • Svara
  Helena
  14 mars, 2019 kl 17:29

  Så det var du – jag funderade på vem som låg bakom men orkade inte researcha ;-) 5 mil finns ju inte öht, men 16 km hade ju kunnat vara sommarens rejälaste distanspass… om det inte vore för den lilla detaljen att det är samma helg som VSM :-D Håller tummarna för att det blir lyckat!

  0
  • Svara
   Anna
   15 mars, 2019 kl 18:06

   Synd på krocken! Hoppas på bättre tajming ett annat år!

   0
 • Svara
  Erica nilsson
  15 mars, 2019 kl 15:54

  Synd det krockar med ett annat lopp jag ska springa den helgen annars hade de varit roligt! Nästa år 😁

  0
  • Svara
   Anna
   15 mars, 2019 kl 18:06

   Aj vilken otur! Är det Ultravasan? Eller något annat spännande..?

   0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  17 mars, 2019 kl 09:20

  Lät ju grymt rolig!!! :-o
  Men lär ju inte ha 50 km i mig i år. Kommer repris?

  0
  • Svara
   Anna
   17 mars, 2019 kl 22:20

   Men 16!! Repris vågar jag inte lova förrän jag vet hur det går. Kanske säkrast att komma i år ändå :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.