Aktuellt

Att träna på…

39 dagar till Helsingborg marathon. Och hur jag än googlar hittar jag inget program som heter ”Från noll till maraton på trettionio dagar”. Inte ens på Aftonbladet.

Därför måste jag skriva mitt eget. Och eftersom jag inte kommer att ha någon vidare löpfysik tänker jag att det finns annat att träna på som kan spara tid och ork. Så här:

 1. Värmetålighet. Utan ett enda löppass i värme har jag knappast tränat upp kroppens förmåga att svettas. På cykeln fläktar det ju så skönt hela tiden, och solstolen är ju mest i skuggan. Jag måste träna upp min värmetålighet ifall det skulle bli varmt. Ut med solstolen i solen liksom! Så kanske jag får ta till det gamla beprövade knepet att träna i för mycket kläder. Finns det cykelpälsar och täck-bibs?
 2. Dricka i farten. Trots att jag sprungit marathon sedan 2008 har jag aldrig sprungit det utan att gå i vätskekontrollerna. I Helsingborg 2015 förlorade jag kontakten med farthållarna av den anledningen och missade min måltid! Värdelöst.  Under den kilometer jag faktiskt KAN springa skulle jag ju kunna öva på det där med drickan. Vika pappmuggar och hinka i. Hur många muggar får man i sig på en kilometer?
 3. Mental styrka. Att vara beredd och bekväm med att det kan ta LÅÅÅÅNG tid. Att 24 km gång funkar fick jag bekräftat i lördags. Undrar hur det är med 42….? Och vill jag bespara mina hälkuddar kanske jag kan torröva genom att sitta på en stol i åtta timmar och titta rakt fram.  Klarar man det klarar man allt.

Typ så. Det ska nog gå vägen…

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  22 juli, 2019 kl 21:21

  Såklart det kommer gå! Och OM du nu tror det kommer gå långsamt så blir drickapauserna inget problem ö h t. :-D

  0
  • Svara
   Anna
   22 juli, 2019 kl 21:38

   Haha, de drar repet vi 3 timmar på halvmaran så jag får fasen pinna på…. Och då kan den där sekunden i vätskestationen vara guld värd :D

   0
   • Svara
    Ingmarie
    23 juli, 2019 kl 23:04

    Det kommer du klara galant!Nästan så jag funderar på om jag ska gå-jogga med dig!

    0
 • Svara
  Gert Persson
  23 juli, 2019 kl 12:00

  Du har ju sprungit så mycket förut så du har ju det i kroppen.Kanske det tar lite längre tid men visst klarar du det.
  Kämpa på.

  0
  • Svara
   Anna
   23 juli, 2019 kl 16:47

   Jag hoppas du har rätt!

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  23 juli, 2019 kl 16:36

  Jag är helt säker på att du kommer fixa det. Även om det kanske går långsammare än tidigare. Du har ju hållit igång även om det är annan träning.

  0
  • Svara
   Anna
   23 juli, 2019 kl 16:48

   Tiden bryr jag mig inte om. Det är mest att jag vill ta mig runt för att inte bryta min svit. Och just nu känns det jääääätttttelångt!

   0
 • Svara
  Hans Broomé
  23 juli, 2019 kl 22:05

  Jag kan inte heller dricka ur en mugg i farten. Spring Paris Marathon och njut av att serveras vatten i flaska…

  Eller gör som jag har börjat: Ta med en bit plastslang – lagom lång så att den når ner till botten av en mugg plus några centimeter – och använd den som sugrör. Otroligt mycket enklare att suga i sig vätskan!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.