Aktuellt

Svettigt!

Det ska bli 30 grader på lördag och varningsmailen haglar. Läkare varnar i tidningarna. ”Starta inte om du är otränad”. ”Värmeträna”. ”Drick!”

Let’s do this.

Det kommer inte bli någon snabb mara utan mer en lång seg kamp mot värmen. Där målet är att slippa komma i mål som en krampande trasa.

Därför ägnas de sista rafflande dagarna åt värmeträning. Läkarna tipsar om löpning i regnkläder eller spinning i bastu.  Jag nöjer mig med långärmat och långbenat på eftermiddagens löppass. Jag vill ju inte dö i en regnjacka på träning och inte ens komma till start på lördag…

På med kläderna alltså! När man äntligen vant sig av med dem.

0

13 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  29 maj, 2018 kl 20:19

  Jag tänker mer att det blir en lång fikarunda runt Stockholm med rejäla stopp vid vätskekontrollerna. Jag och min kompanjon överväger vattenpistol och ha vattenkrig längs vägen

  0
 • Svara
  olof
  29 maj, 2018 kl 20:52

  Jag tänkte köra lite lunchlöpning i morgon, kan hända med några kollegor (om de inte hoppar av). Vad sägs om att göra sällskap, för det lär ju bli ypperligt tillfälle att träna värmetålighet strax före tolvsnåret. 😊

  0
  • Svara
   Anna
   30 maj, 2018 kl 10:55

   Det hade varit lysande värmeträning, men tyvärr har jag lunchklubb på jobbet idag. Jag får ta min sista värmechock i morgon. Men kul att du frågade, hänger gärna med en annan gång :)

   0
   • Svara
    olof
    30 maj, 2018 kl 21:47

    Vi får ta en uppmjukningsrunda nästa vecka, så du kommer i form efter helgens äventyr.

    0
    • Svara
     Anna
     31 maj, 2018 kl 08:01

     Låter som en bra plan :) Om jag överlevt….

     0
 • Svara
  Ingmarie
  29 maj, 2018 kl 22:38

  På riktigt? Det var det mest korkade rådet jag hört i så fall… I alla fall när det är mindre än en vecka innan start och vi har haft högsommarvärme i veckor.

  Det kommer gå bra! Vi tål värme både du och jag!

  0
  • Svara
   A-mamman
   30 maj, 2018 kl 13:34

   Ja, inte kan det hjälpa att svettas i en basu en gång innan loppet, om man inte är van/bra på värme?
   Många lopp utomlands är ju varma så för många kommer det säkert gå bra, men lite läskigt för dem som har marapremiär kanske.

   0
  • Svara
   Anna
   31 maj, 2018 kl 08:03

   Ja jag tänker så att jag nog tål mer värme än de flesta med tanke på att jag fryser i plus 22. Det ska nog gå bra. Och det är en bra ursäkt för att få ta det lite lugnt och fint :) Att springa i långärmat var mest en kul grej, tror inte det gjorde varken från eller till :) Helt ärligt tyckte jag inte det blev varmare än med kortärmat. Som sagt, jag är inte jättekinkig med värme. Det jobbiga blir att få i sig tilräckligt med vätska, för jag är jättesämst på att dricka…

   0
 • Svara
  Gert Persson
  30 maj, 2018 kl 11:21

  Lycka till i marathonloppet.Det går säkert bra. :)

  0
 • Svara
  Johanna
  30 maj, 2018 kl 11:27

  Strongt! Så sjukt varmt att springa för er alla på lördag men vilken folkfest det lär bli :-)

  0
  • Svara
   Anna
   31 maj, 2018 kl 08:04

   Det lär ju vara galet mycket publik ute i alla fall. FOlkfest it is, jag ska njuta mig runt!

   0
 • Svara
  Mia
  30 maj, 2018 kl 11:47

  Jag är kanske en av dem som inte borde starta. Haha… Om jag inte hade startat, vilket jag tänker göra, så hade jag spenderat den tid du springer med att reka Cappu. Lite Batman-känsla på att springa i den där outfiten mitt i sommaren…

  0
  • Svara
   Anna
   31 maj, 2018 kl 08:05

   Det är nästan så man önskar att du inte startade…haha, skojar bara! Vi rekar den tillsammans sen! Fast jag bestämmer :) :) :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.