Aktuellt

Varför jag inte lockas av Kullamannen…

I helgen springer hela världen Kullamannen, i en eller annan form. Och jag är inte ens avundsjuk.

Jag har aldrig lockats av Kullamannen. Jag vet att Kullaberg är typ hur vackert som helst, men det hjälps inte. Jag lockas inte av den svåra terrängen, speciellt inte när den beskrivs i termer som ”Dödens Zon”, ”Dubbeldöden” och ”Himmel, hav och Helvete”. Vi snackar drunknande sjömän och dödsklippor. Det är nog fegisen i mig som blir lite rädd. Och tråkmånsen som inte lockas av läskiga historier och påhittade figurer i rustning.

Men alla andra fattar grejen, och idag har de tuffaste av dem startat sin resa. De som ska springa 16 mil, från Båstad och sedan upp och runt berget. Jag är inte avis, men jag tycker de är coola. Jag vet att jag bara hade svurit över grenarna, stenarna och branterna. Jag hade blivit stressad av den svans som radat upp sig bakom mig när jag fullständigt tappat farten vid varje trixigt parti. Jag hade behövt mobilisera all min fokus på var jag skulle sätta fötterna, och jag hade inte hunnit njuta en sekund av utsikten, naturen och omgivningen. Därför är jag inte avis.

Men en annan dag. När solen skiner och stigen är fri. När tiden är obegränsad och ryggan fylld av fika. Då ska jag ta mig runt där uppe och njuta till 500 %. Idag skänker jag istället mina tankar och bästa pepp till dem som behöver det. Till dem som krigar genom mörkret och natten. De coolaste coola.

Av de som startade på 100 miles förra året bröt 72%. Blir spännande att se årets statistik!

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  2 november, 2018 kl 20:14

  Jag har exakt samma känsla! Men du, jag hänger gärna med den där dagen när solen skiner, ryggan är full av fika och vi har eoner av tid! Är snitslarna kvar tror du? ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:16

   Jamenjaaa! Vilken underbar utflykt. Vi sätter upp den på to-do-listan! Vem behöver snitslar, man har väl lokalsinne….eehhhheeehhhh :)

   0
   • Svara
    Trail & Inspiration
    3 november, 2018 kl 18:06

    Jag är på!! (Om jag får) :-D

    0
    • Svara
     Ingmarie
     8 november, 2018 kl 21:03

     Är i Halmstad 18-23/12. Just saying…. :-)

     0
     • Anna
      8 november, 2018 kl 21:41

      Men då måste vi ju hitta på något! Är ledig fr om fredagen 21/12 😀

      0
 • Svara
  Lisa
  2 november, 2018 kl 23:57

  En till här! Jag är full av beundran inför dem som gör det, men nej, jag fattar inte grejen. Det gör jag inte med fjällöpni g heller för den delen, på fjället vill jag titta på vyerna, dricka kokkaffe och pausa ofta! Inte springa på en led med en massa andra och bara titta var jag sätter fötterna

  0
  • Svara
   Anna
   3 november, 2018 kl 16:17

   Skönt att du säger det. Jag trodde jag var konstig när jag känner precis så :) Alla andra verkar ju älska det…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.