Aktuellt

Och rätt svar är…

Era gissningar i finn-tre-fel tävlingen häromdagen var outstanding. Ni hittade ju fler fel än jag gjorde själv…

De rätta svaren är:

1. Hälisättningen. Så här sprang jag fram till Stockholm marathon 2011. Sen fick jag mitt andra löparknä och under den halvårslånga löpvilan som följde roade jag mig med att ändra löpsteg. Nu kommer jag inte ihåg hur man gör när man springer på hälen.

2. Pulsklockan. En grön!!! Kan inte ens komma ihåg att den funnits… måste vara från stenåldern. Minst.

3. Gelerna. Powergels! Kräks vid tanken. Kör naturligare grejer nowadays.

Bara en person knäckte hälisättningen. Några var inne på pulsklockan och provianten, men ingen prickade alla. Däremot hittade ni en massa andra rätta svar:

Färgen på kläderna. Nej jag springer aldrig i svart nuförtiden. Omöjligt för hejarklacken att hitta en, och utan hejarklack blir loppen hälften så roliga och bloggbilderna hälften så många…

Tightsen. Springer alltid i shorts eller kjol på sommaren. Fast jag var nära på att klicka hem ett par korta tights i somras. Vem vet hur bilderna ser ut nästa år…

Nummerlappens placering. Ja, jag har börjat sätta den längre ner. Ibland för att dölja fettfläckar på tröjan, men också annars. Jag vet faktiskt inte varför…

Nummerlappens rakhet har dock inget med årtalet att göra utan beror endast på att det är Fredrik som satt dit den. Han får epilepsi när tavlor hänger snett här hemma, och har vattenpasset som sin bästa vän…

Fast vad fasen, jag gillar cappuccino. Har du prickat åtminstone en så fikar vi. Säg till när du har vägarna förbi…

0

6 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  18 september, 2018 kl 13:34

  Men så intressant – du springer inte med hälen först? Och har ändrat det medvetet? Tänk att jag inte har vetat det eller tänkt på det, måste genast kika igenom en massa bilder när du springer. Och så hoppas jag att du berättar mer om detta (alt länkar till ett inlägg där du redan skrivit allt för oss nyfikna).

  0
  • Svara
   Anna
   18 september, 2018 kl 16:30

   Jag har ändrat mitt steg på så vis att jag kortat ner det och ser till att landa med benet under mig i stället för framför. Då blev det automatiskt för mig att jag kom längre fram på foten, men precis som staffan förklarar nedan är det inte hur man sätter i foten som är grejen utan VAR den landar. Jag ska se om jag skrivit något om det, annars sätter jag upp det på min to-do-list :)

   0
 • Svara
  Staffan
  18 september, 2018 kl 16:10

  Men alltså, jag som var inne på hällandningen, fast jag inte ens kommenterade. Dessutom var jag i Skåne (Flyinge) för ett par veckor sedan för att flytta ner äldsta dottern som ska plugga där ett år och jag börjar misstänka att alla vägar går till Kävlinge, att döma av alla vägskyltar jag såg. Trots att jag inte kommenterade, får jag ha en fika innestående till nästa Skånebesök? :)

  A-mamman, nu kommenterar jag oombedd, sorry, det är inte så viktigt vilken del av foten som landar först, det viktigaste är att inte ta för långa steg vilket leder till en bromsade effekt och en kraftig stötbelastning upp i fotled, knä och höft, skjuter man ifrån hårt när foten lämnar marken åker benet på motsatt sida för långt fram för att kompensera. Genom en högre stegfrekvens och att orka hålla en korrekt hållning så blir steget lite kortare, närmare kroppens tyngdpunkt och då brukar man också som en konsekvens landa lite mer mitt på foten.

  0
  • Svara
   Anna
   18 september, 2018 kl 16:25

   Jamen jaaa! Såklart! Klart vi ska fika! Säg bara till så lovar jag visa dig skånes cappuccinopärlor! Och tack för din oombedda kommentar, det var precis så jag hade tänkt att svara. :)

   0
  • Svara
   A-mamman
   19 september, 2018 kl 08:31

   Tack Staffan! Alla svar och alla förklaringar är välkomna, så att jag lär mig mer! /Lufsaren

   0
 • Svara
  Ingmarie
  18 september, 2018 kl 20:33

  Lovar bjuda på obegränsat antal om du kommer hit upp. :-)
  Själv begriper jag inte hur man kan sätta sätta i hälen oavsett var man landar. ;-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.