Aktuellt Race reports

Race report: Göteborgsvarvet 2018

Jag hann shoppa två linnen, ett par skor och en massagekudde på 25 minuter. Det var dagens enda pb. Löpformen medger inga pangtider nowadays men allt handlar ju inte om tid. Det handlar ju också en hel del om toaköer, nytillkomna backar och sneda nummerlappar med namn…

Jag startar 13.08. Då har jag checkat in på minst tre bajamajor och ändå fått sistaminutenkissa i skogen. Kardborrebandet med chippet har börjat skava redan under toalett-intervallerna. Ser blodvite som den enda möjliga utgången och laddar mentalt för ankelsvid. Kardborreband och ankelstrumpor är en dödsdömd kombo men jag är för varm för att ens tänka på kompressionsstrumpor!

Det går fort i starten och jag känner malplacerad. Har svårt att hitta min egen rytm. Stressas när folk passerar mig. Har helker inte bestämt om jag ska gå på fullt eller njutspringa. Det är ju trots allt bara två veckor till Stockholm marathon. Det blir nått mittemellan. För sakta för en bra tid och för fort för att vara helt bekvämt i uppförsbackarna.

Finaste Ida-skylten!

Jag brukar hävda att Göteborg är platt och att jag minsann aldrig upplevt någon backe där som är värre än Storgatan i Kävlinge. Idag är backarna många och jag undrar stilla vem som lagt dit dem…

Det blir en kämpig start och trots Mias glada hejarop uppbringar jag ingen kraft i låren. Det är inte förrän jag kommer över på andra sidan som jag får lite hopp om livet. Här är det platt och lättsprunget. Kilometrarna tickar och peppen är total. Hela Göteborg är ute och jag ser minst lika många picknickfiltar som löpare. Jag ser dock ingen Götaälvsbro!

Springer i oändlighet men den kommer inte. Har personen som lagt dit alla backar stulit bron? Kommer jag aldrig att komma tillbaka till rätt sida och nå målet?

Tillslut kommer den och jag kan andas ut. Nu är det bara världens längsta aveny kvar innan de sista fyra mot mål. Duschar i alla duschar som bjuds och slåss med mina medlöpare om den lilla strängen asfalt mellan kullerstenarna. När det gäller asfalt är mina armbågar sylvassa, ge mig!

Nummerlappar med namn är värsta produktutvecklingen sedan jag senast sprang! Alla hejar på mig och mitt huvud går i spinn när jag tror jag ska se någon jag känner. I 95% av fallen gör jag inte det, men jag blir grymt peppad av att höra mitt namn!

Sista biten börjar folk vackla och jag ser två personer segna ner framför mig. Solen tar ut sin rätt och det är läskigt att se. Men båda två har turen att falla framför fötterna på sjukvårdare! Bra tajmat!

Längtar till målgång och drömmer om vattensprutorna. Planerar att tigga dusch av dem alla. Det är nära nu och precis innan ingången på Slottskogsvallen möts jag av GRUS under mina skor. Känns som värsta trailen och lyckan är total när gruset byts mot tartan.

I mål på 1.39.41. Gissar att de är mitt näst sämsta Göteborgsvarv. Bryr mig inte så mycket om tiden men är lite orolig över känslan i backarna. Stockholm ska ju vara kuperat i år…

Sned nummerlapp med namn…

Klämmer till med femton seconds of fame i Sveriges radio innan jag får mottaga årets fina medalj!

Dags att ladda om. Two weeks till mara. Har druckit två sedvanliga cappuccino, men resten av kvällens återhämtning är lite utanför boxen. Mer om det i morgon! Stay tuned…

18 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla
  19 maj, 2018 kl 22:02

  Bra jobbat!! Jag tyckte också att det var superjobbigt idag! 1.41 istället för 1.38i fjol, men nu ligger man i soffan och slappar och funderar på hur man ska lägga upp loppet nästa gång😉😎🏃‍♀️

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:13

   Grymt sprunget ändå! Och ja, det var nog inte sista gången. Fast nästa år ska jag ha tränat lite backe… Nu när säldammsbacken förvandlats till ett berg….

 • Svara
  Ingmarie
  19 maj, 2018 kl 22:58

  Det var ju jättebra tid! Hade jag inte klarat ens en pigg dag! Men du har helt rätt i att det är inte tiden som räknas.

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:13

   Nej tiden bryr jag mig inte om, det är känslan. Jag vill känna mig stark. Kan jag få komma och praoa i din backe…?

 • Svara
  Gert Persson
  20 maj, 2018 kl 11:52

  Bra jobbat Anna. :) Jag kom i tidningen efter ett lopp en gång men det var för att jag kom sist. :)

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:14

   Haha, alla anledningar är bra anledningar :)

 • Svara
  Johanna
  20 maj, 2018 kl 12:01

  Vad härligt det låter! Bra jobbat! Mycket snyggt linne dessutom 👍🏼 Men så läskigt med folk som segnar ner framför en. Hoppas allt gick bra med dem.

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:15

   Läste att det var 27 till sjukhus varav 4 livshotande. Alla verkar ok nu dock. Fy fasen, så läskigt!

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  20 maj, 2018 kl 20:25

  Du är min idol, grymt sprunget! Synd jag missade dig i år igen, där var ju tyvärr några tusen till som vimlade runt x)

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:16

   Ja man får ha kaninöron på sig om man ska sticka ut i vimlet… Vet att halva världen var där men blev förvånad att jag typ bara sprang på 2-3 stycken. Jätteskumt!

 • Svara
  Anna J
  20 maj, 2018 kl 22:48

  Spanade efter Anna i t-shorts längs Sannegårdshamnen – så missade dig helt när du sprang i linne! Som tur var hittade jag i alla fall svågern.

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:17

   Det blev så varmt så jag fick tänka om :)

 • Svara
  Anna J
  20 maj, 2018 kl 22:49

  T-shirt skulle det ju vara men det tyckte inte telefonen…

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:17

   T-shorts lät annars mycket mer spännande :)

 • Svara
  Mia
  20 maj, 2018 kl 22:51

  Sjukt nöjd att jag lyckades se dig! Bra kutat i värmen! Nu laddar vi för återhämtningscappu i Sthlm. Vi får planera!

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:18

   Så glad att du såg mig. Behövde den puffen i ryggen uppför berget. Återhämtningscappu såklart! När var hur och hur länge orkar du vänta på mig? :)

 • Svara
  Trail & Inspiration
  20 maj, 2018 kl 23:02

  Bra kämpat i värmen!! Och du slår mig 1000 gånger av 1000 (om det nu är någon referenspunkt). Haha!
  Men…. Anna, det där är inte ens NÄSTAN rakt? :-o ;-)

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2018 kl 08:19

   Nu när du säger det så är det nog världsrekord i sned nummerlapp! Tur att man kan vara bäst på nått!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.