Aktuellt

Om jag såg fånig ut!

 Jag kommer ut från sjukgymnasten klockan 8.34. Mörbultad av Bettan The Stötvåg. Det går ett tåg om tio minuter. Missar jag det är det minst tjugo minuter till nästa.  Trots att jag tar mina största kliv räcker inte tiden. Det inser jag när det är fem minuter till avgång. Jag måste springa.

Och som jag springer. (Nu måste ni se det här spelas upp i slow motion):

Håret flyger som i värsta schampoo-reklamen. Benen är lätta och andningen lugn. Jag störs varken av kappan som korvar sig eller den skumpande ryggsäcken på min rygg. Jag njuter istället av regnet som faller i mitt ansikte. Friska, sprayande droppar.

Löpsteget är snyggt, hållningen stolt. Och fortfarande med den där vinden i håret. Carola-fläkten för den som var med på den tiden.

Jag springer inte den klassiska springa-till-tåget-stilen, den där som är så jobbig. Jag springspringer som om löpartightsen var på. Springer precis som vanligt, fast med människokläder.

Och jag ler. Jag ler så att folk vänder sig om. Jag ler som bara den gör, som gör något i smyg, inte helt tillåtet.

Det känns lite i benet. Förstås. Men inte ont-ont.

Jag kommer att hinna med tåget.

Andningen är lite mer ansträngd nu, för jag har visst ökat farten. Av rädsla att missa ett tåg men kanske mest för att känna fartvind. Och jag älskar det. I fem minuter njuter jag. Ler. Med hela ansiktet.

Om ni undrade varför jag såg fånig ut…

8 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  23 oktober, 2017 kl 20:15

  Nu hoppas jag att det där håller i sig! Hör du det höger-benet?

  • Svara
   Anna
   23 oktober, 2017 kl 21:02

   Jag tror inte det hållit för så mycket mer än den där språngmarschen på 5 minuter. Men det var underbara fem minuter. Nu väntar jag till torsdag då jag ska få testa 2 x 1 km. Och jag är livrädd….

 • Svara
  Marie
  24 oktober, 2017 kl 04:37

  Låter underbart!

 • Svara
  Lillian
  24 oktober, 2017 kl 07:14

  Tänk att ett par löpsteg kan vara så härliga!

 • Svara
  Johanna
  24 oktober, 2017 kl 10:56

  Så härligt! Bästa känslan efter skada eller förkylning!

 • Svara
  Mia
  24 oktober, 2017 kl 15:43

  Tänk, sen kommer du få att se fånig ut jäääättelääänge och jätteofta när du återigen kan vara traktor på heltid. För den tiden kommer ju <3

  • Svara
   Anna
   24 oktober, 2017 kl 19:59

   tänk att man kan längta så efter att se fånig ut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.