Aktuellt

Mörkertimmen

I natt infaller #mörkertimmen: Löplabbets helcoola initiativ att springa mellan klockan 02 och 02. Då när klockan ställs tillbaka, när vi befinner oss i ett vakuum och kan träna utan att det tar någon tid. 

Jag älskar tanken. Förnuftet tvivlar. För Högerbenet har lagt in sitt veto. Kände sig visst lite stelt igår, efter provlöpningen dagen innan, och tycker att det är dumt att springa mitt i natten. Här är konversationen mellan Högerbenet/förnuftet och mitt gamla jag – evighetsmaskinen och äventyrsletaren:

Jag:   – Fatta vad roligt, benen! Vi ska ut och springa i natt. Inte en kotte kommer vara uppe men jag har lurat med mig sällskap till oss så vi inte behöver vara mörkrädda.

Högerbenet:  – Är du dum eller? Du sprang 3 km häromdagen och jag har fått känna mig gammal sedan dess. Stel och sned. Vi borde sova istället. Vet du hur varmt täcket är klockan två på natten?

Jag: – Men snälla Högerbenet, bara lite…. Fatta vad mäktigt att gå ut när ALLA sover. Pannlampan, gruset i ögonen och känslan efteråt! Pirret i magen liksom…

Högerbenet: -Känslan efteråt??? Lätt för dig att säga, det är ju jag som får ont!

Jag: – Inte den känslan pucko! Fjärilarna i magen. Känslan av att ha gjort något riktigt wild and crazy. Samhörigheten med alla de andra som också tagit sig ut. På andra ställen. Bergis över hela Sverige.  Unna mig den snälla…

Högerbenet: -Jo den är ju ganska fin den känslan förstås….  Men vi kanske kan springa lite kortare. Typ 3 km och sen dricka cappuccino?

Jag: – Ska fundera på den…

…..
Hur många puckade läsare har jag som ger sig ut i natt? Säg att det är minst en. Jag vill inte känna mig konstig!

0

9 Kommentarer

 • Svara
  Trail och Inspiration
  28 oktober, 2017 kl 15:53

  Du är liiiite puckad… ;-) Jag sover i alla fall.
  Kram M

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2017 kl 06:42

   Hoppas du sov gott. Världen var underbar där ute… :)

   0
 • Svara
  Karoline
  28 oktober, 2017 kl 16:00

  Hade jag haft barnvakt hade jag helt klart givit mig ut! Det är ju helcoolt att springa den timmen!! Så heja alla som gör det! :) Men du ska nog lyssna på ditt högerben…förutom att det kanske inte är så bra att dricka cappuchini kl 2 på natten… :)

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2017 kl 06:43

   Helcoolt it was. Jag lyssnade jättemycket på högerbenet och sprang superkort. Och så lyssnade jag på dig och struntade i cappuccinon. Annars hade jag nog varit vaken än…

   0
 • Svara
  Marie
  28 oktober, 2017 kl 20:20

  Jag sover i alla fall. Borde nog du och ditt höger ben också göra!

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2017 kl 06:45

   Du låter så där sträng som jag behöver någon som är. Fredrik var också sträng. Och högerbenet. Jag var tonåringen…. men jag kortade rundan JÄÄÄÄTTEmycket. Det var grymt out there!

   0
 • Svara
  Johanna
  29 oktober, 2017 kl 00:47

  Jag hade absolut tagit mig ut om jag varit hemma, men det blev jobb borta denna vecka och mörkerlöpning i okänd stad utan sällskap känns lite läskigt… Nästa år!

  0
  • Svara
   Anna
   29 oktober, 2017 kl 06:46

   Njääääe, det hade jag nog inte heller gett mig ut på! klokt val! Det kommer fler klockbakåtflyttningar :). Och orkar man inte vänta så länge springer i mars när man skruvar åt andra hållet. Springer man klockan ett till två är klockan plötsligt tre och då får man regga två timmar i funbeat istället för en… eller? :)

   0
   • Svara
    Johanna
    29 oktober, 2017 kl 14:34

    Det låter helt rimligt! :-)

    0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.