Aktuellt

Vätskebältesångest

Det finns två grejer jag liksom inte klickar med. Det är kepsar och vätskebälten. Jag har avhandlat dem tidigare, men idag blir det djupdykning i själva vätskebältet. Det skumpar.

Det skumpar inte lite heller. Mer som typ jordbävning runt midjan. Eller höfterna. För jag vägrar har det runt midjan, då kan jag ju inte andas. Det kan hända att det är det som är själva problemet, att jag inte följer bruksanvisningen utan placerar det där jag vill. Må vara så. Jag har ju en lösning.

Binder fast eländet med mitt spi-belt, som jag trots ficka på vätskebältet måste ha med mig. Fickan på vätskebältet är nämligen designad innan iphonen och rymmer på sin höjd en sån där dubbelvikt telefon från 2003.

Kommer iväg men redan vid första vätskepaus går det fel. Tappar flaskan i marken och korken  sprängs. Vatten över hela trottoaren men inget i magen.

Ja ni fattar. Kärleken till vätskebältet har nått nya bottennivåer. Nu ska jag inte prova det fler gånger. Förrän om tre år när jag har glömt bort hur dåligt det funkar.

Anyway.  Apropå vätsekebälte undrar Malin om tips, och jag har tyvärr inga. Vätskebälte är ett gissel extra allt och jag har hittills inte hittat något som ger mig fjärilar.

Så oftast springer jag utan. Eller med min Salomon vätskeväst som fungerar utmärkt när jag har t-shirt som är hyfsat tight i u-ringningen. Annars får jag skav som ser lite lagom brutala ut runt halsen. Kombinationen väst och linne ger skav all over the place och är inte att rekommendera för den som inte vill ha en svidande upplevelse i duschen efteråt.

Igår ville jag ha linne. Därav bältet. Och fastsurrningsutrustningen…

18 Kommentarer

 • Svara
  Lifestyle by Cherie
  16 juli, 2017 kl 11:19

  Åh köp Flipbelt med flaskor till :) ÄLSKAR mitt och skumpar inte alls eftersom flaskorna ligger intill kroppen och man får plats med telefon osv :)

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2017 kl 14:51

   Fast jag tycker flipbält utan flaskor kryper upp och sätter sig i mina armhålor. Måste kanske ge det en chans till! Tack för tips!

   • Svara
    Lifestyle by Cherie
    16 juli, 2017 kl 19:43

    Aha, det har jag aldrig upplevt med mitt :) Jag är som sagt helt frälst :D

    • Svara
     Anna
     17 juli, 2017 kl 13:12

     Det är många som är det. Jag måste nog ge det en chans till. Eller så är jag liksom bara helt felskapt :)

   • Svara
    André
    17 juli, 2017 kl 10:12

    Jag har också gett upp vätskebälte och kör med Flipbelt tillsammans med tillhörande flaska (http://flipbelt.se/produkt/flipbelt-bottle/). Sitter som gjutet. Har du verkligen rätt storlek om det kryper uppåt? Inte tillstymmelse till rörelse på mitt, varken upp- eller neråt.

    • Svara
     Anna
     17 juli, 2017 kl 13:14

     Har provat två olika storlekar och det mindre sitter bättre men inte fulländat. Tänker att det blir ännu värre med flaskor men det är kanske värt att prova ändå. Det är ju så många som är nöjda. Är det ett vanligt flipbelt man petar ner flaskorna i eller är det ett specialbälte?

     • André
      17 juli, 2017 kl 23:19

      Flaskan passar till vanliga Flipbelt. Observera svaret på frågan ”Glider FlipBelt upp?” på sidan http://flipbelt.se/fragor/:

      ”Vi har fått en överväldigande positiv återkoppling från våra kunder/användare om hur bra FlipBelt sitter, det rör sig inte. Den släta designen ger bältet balans. Det är viktigt då bältet därför inte studsar som till slut brukar betyda att bältet glider upp på kroppen. Dock, det finns en lite procent av kroppstyper som kan få glidande bälten. Vid dessa tillfällen rekommenderar vi att ni testar ett bälte och utnyttjar vår 100% nöjd-kundgaranti om det inte fungerar.”

      Du kan alltså ha så otur att det inte funkar på just din kroppstyp. Oklart vilken kroppstyp det inte funkar på dock:-).

 • Svara
  Therese
  16 juli, 2017 kl 15:39

  Jag tänkte fråga om du testat Flipbelt, men såg att du redan fått kommentar om det:) Tycker mitt sitter riktigt bra, men nu springer inte jag (om jag inte verkligen, verkligen måste) så jag vet ju inte hur det beter sig då. Kanske tynger vattenflaskor ner bältet lite så det inte hamnar i armhålorna;)

  • Svara
   Anna
   17 juli, 2017 kl 13:15

   Av alla kommentarer att döma borde jag nog ge det en ny chans. Återkommer med rapport :)

 • Svara
  Mia
  16 juli, 2017 kl 15:43

  2003 ringde och ville ha sin löpardetalj tillbaka… :P

 • Svara
  Malin
  16 juli, 2017 kl 20:05

  Tack för svar trots dåliga erfarenheter. Jag får väl ta och statsa på vätskeväst och polotröja!

  • Svara
   Anna
   17 juli, 2017 kl 13:16

   Det låter som en bra combo :) Kan bli lite jobbigt i plus trettio dock…

 • Svara
  Marie
  16 juli, 2017 kl 22:58

  En märklig fråga kanske från en som inte springer med vätskebälte. Om man fyller de små flaskorna med vatten, blir man inte kall runt midjan då….av det kalla vattnet alltså?

  • Svara
   carlssonkarlsson
   17 juli, 2017 kl 07:50

   Precis! Har ett Nathan för tre flaskor, varav jag klippt bort fästet på framsidan. Men de två flaskorna i svanken, dels kyler de ryggen på ett oskönt sätt, sen, skvalpet. Näe! Hopplöst dåligt. Trots till synes smarta korkar , så skvätte de också. Blä!

   • Svara
    Anna
    17 juli, 2017 kl 13:18

    skvätt är värdelöst! DÅ blir det blött. Och kallt. I övrigt känner jag inte kylan.

  • Svara
   Anna
   17 juli, 2017 kl 13:17

   Det har jag faktiskt aldrig reflekterat över. Sen blir det utomhustempererat rätt fort :)

 • Svara
  Pernilla
  17 juli, 2017 kl 13:02

  Jag ”glömmer” alltid vätskan fast att jag mycket väl vet att det är en god idé. De få gånger som jag motvilligt använt ett vätskebälte så kommer jag hem med flaskorna ouppdruckna😜🙄.

  • Svara
   Anna
   17 juli, 2017 kl 13:18

   Haha, samma här. Glömmer alltid att dricka. Men vill ha det med om det är jättevarmt…I fall att….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.