Aktuellt

Musik

Jag springer inte till musik, har inga lurar på tåget. Lyssnar aldrig på musik hemma och bara undantagsvis i bilen. Jag gillar tyst. Och att tjuvlyssna när folk pratar. 

Men jag kör inte spinning utan musik. Det hade blivit katastrofalt tråkigt. Efter gårdagens  spinning råkar deltagarna in i en diskussion om vad som är bra musik att spinna till.

Dansband, rock eller sån där galet monoton och taktfast musik som man aldrig hade lyssnat på hemma…? Kända radioplågor eller okända låtar man inte redan hunnit lyssna sönder i bilen?

Jag vill ha takt och driv. Det får gärna vara instrumentalt och lite monotont men jag behöver någon slinga som gör mig pepp.

Jag går inte igång på låtar gjorda för att tralla med i. För tralla och kriga synkar inte i min värld. (Jag vet att jag diggade Linda Bengtzing nånstans efter fem mil på BUS, men det skyller jag på tillfällig sinnesförvirring, och hoppas att brottet sedan länge är preskriberat…)

Vilken musiktyp är du?

10 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  26 juli, 2017 kl 19:48

  På spinning tycker jag musiken gör passet. Jag kan inte koncentrera mig eller peppa igång på Linda Begtzing, schlager etc. house, trance och dance annars går jag (nästan). Springer iofs också bara till samma slags musik och det är även det jag lyssnar på med undantag för Håkan Hellström som nostalgi någon gång då och då.

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2017 kl 15:26

   Nej schlager är det värsta. Det kan funka som inslag i ett MYCKET långt spinningpass när man liksom behöver något att skratta åt. Men gränsen går någonstans vid tre timmar….

 • Svara
  Pernilla
  26 juli, 2017 kl 23:35

  Vet aldrig vad låtar och artister heter nuförtiden😉, men bra takt och dunk i musiken gillar jag👌. 90 tals dunka passar fint tycker jag( börjar man bli skitgammal tro?

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2017 kl 15:28

   Haha, det kan vara så :) Det roligaste med 90-talet är att det känns inte ALLS länge sen. Åttiotalet var ju på stenåldern men nittiotalet, var ju typ igår. Finns en del riktigt bra låtar därifrån :)

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  27 juli, 2017 kl 07:25

  Jag kär all möjlig musik på mina spinningpass, pop, rock, nån latin kanske. Huvudsaken att det är bra driv i musiken och att den är glad. Sen gillar jag överraskningsmomentet, att det kommer en och annan oväntad låt. Jag brukar få höra att jag har rolig musik och själv går jag inte igång på tex techno utan måste ha lite mer sschwung och melodi😃

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2017 kl 15:31

   Tycker det varierar också med vad för typ av arbete som ska göras. Under långa marathon-spinningar när man mest trampar i någon slags bekvämlighetszon kan vad som helst funka. Då får det gärna vara mer skön feeling i låtarna. Ska jag jobba hårt behöver jag mer piska i musiken. Takt och bas. Men blandningen är väl den bästa, så det finns något för alla!

 • Svara
  Mia
  27 juli, 2017 kl 11:01

  I mitt liv är det nästan alltid tyst. Förutom när jag går på konsert. Celine Dion senast och Håkan Hellström i helgen. Kanske ska hyra in ett liveband som följer med mig på löprundorna? :D

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2017 kl 15:32

   Du kan hyra in mig. Jag sjunger skitfint och är jättebillig! Fakturerar i cappuccino!

 • Svara
  Sara Jonsson
  30 juli, 2017 kl 19:33

  På spinning gillar jag taktfast, tung, monoton typ house, Greyhound med SHM funkar fint. Annars är Mitternacht med
  E Nomine en oväntad tysk, tung och taktfast bit som bör avnjutas på hög volym.

  • Svara
   Anna
   31 juli, 2017 kl 10:11

   Mitternacht!!!! Så himla grym! En ständigt återkommande klassiker! Får kolla in den andra också, tack för tips :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.