Aktuellt

Att behålla sin image

Jag har sprungit en runda innan jobbet. Längs Ribban i full storm. Genom Limhamn.  Via ofrivilliga omvägar och frivilliga cappuccinostopp når jag entrén på jobbet precis när tågpendlarmaffian anländer. De flesta tar hissen. Inte jag. 

Jag tar aldrig hissen men jag tar det alltid pinsamt lugnt i trappan. Den ork jag har till träning ger sig aldrig tillkänna i vardagssammanhang.  Segar mig oftast upp i slow motion, filsosoferande över livet.

Men inte idag. För någon ur tågpendlarmaffian är mig i hasorna. Och jag har träningskläder.

En sportig look rimmar illa med slögång i trappa. Spänner till i bålen, skjuter fram höften och studsar upp på varannat trappsteg. Som ett spänstmonster. Flåsar inombords men låter det inte höras.

När jag når min våning har jag avverkat 102 trappsteg i en rasande fart. Jag är nu ensam i trappan och stannar till och flåsar ett par andetag innan jag går in till kollegorna.

Det är första gången de sett mig svettig efter en löprunda. De skulle bara veta att svetten inte alls är löprelaterad utan framkallad i ett desperat försök att upprätthålla en image i ett trapphus.

Och nu, med svettdroppar i pannan, undrar de nog mer än vanligt var jag duschar…

#lortgris #raggardusch

 

6 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  27 juni, 2017 kl 20:07

  Brukar du få sitta ensam på lunchen? :D Alltså där jag jobbar har jag hittat tre olika duschar + ett Friskis som ligger typ vägg i vägg med jobbet. Jag tycker faktiskt att det är orättvist. Fast du sparar ju tid och slipper ägna dig åt det tråkigaste som finns…

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:17

   Neeej då inte alls! Idag tyckte chefen det luktade godis vid min plats. Fast det var nog inte jag utan tuggummit jag stulit från mina barn… Tid vetetusan om jag sparar, det är en konst att raggarduscha, och balansera på ett ben på en minimal toalett. Och att torka hela kroppen med baby wipes tar sin tid… Men har du en dusch över så kan du skicka hit den :)

 • Svara
  Lisa
  27 juni, 2017 kl 21:00

  Alltså, är det inte egentligen så att arbetsplatser av en viss storlek ska tillhandahålla omklädningsrum?

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:18

   Jo det är på g. Vi har precis flyttat in och hela huset har renoverats. Den skulle varit klar i april…

 • Svara
  Trail och Inspiration
  28 juni, 2017 kl 20:17

  Haha! Underbart ju…! :-D

 • Svara
  Nina
  29 juni, 2017 kl 08:30

  Tack för morgonfnisset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.