Aktuellt

Fart-feeling

Det började i torsdags. På en random slöjogg genom Saxtorp får jag feeling och bestämmer mig för att rejsa upp för den backe som närmar sig. Jag känner mig plötsligt sugen på lite fart i tillvaron och blir orolig över mitt allmäntillstånd. Vad kom det suget i från? Har jag drabbats av en oupptäckt sjukdom som vill skaka om den traktor som sover?

Söndag morgon och strålande sol. Ger mig ut för en njutningsrunda bland rapsfälten. I vanlig ordning inget planerat, det får bli som det blir. Efter dryga 1,5 kilometer får jag ett akut behov av photoshoot. Rapsen är galet vacker och måste dokumenteras. Det tar typ fem minuter eftersom jag lyckas kisa på alla bilder. Ge mig en selfiekurs någon!

Anyway. Medan jag står där och försöker vara snygg springer en tjej förbi, och jag tänker att jag borde jaga ikapp henne.  Packar ner telefonen och ger mig iväg. På ett par hundra meter lyckas jag jobba upp ett bra flås och ett steg med klipp. Känner mig stark.

Tjejen svänger av åt fel håll men jag fortsätter på egen hand. Har liksom fått fart-feeling. Rundan är kuperad för att vara här i krokarna, och jag får bestiga ett antal backar på vägen. Men jag taggas liksom i gång av varje motlut och försöker att inte tappa för mycket fart.

De sista 10 kilometerna snittar jag i 4:47-fart vilket ändå är helt ok för en traktor. Och nu går jag och njuter av den där fartkaramellen. Jag kanske borde få feeling lite oftare!

8 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  15 maj, 2017 kl 08:20

  Dä är bara å njut å tuta å kör!

  • Svara
   Anna
   15 maj, 2017 kl 14:48

   Tut tut!

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  15 maj, 2017 kl 12:32

  Du är ingen vanlig traktor du, du är en riktigt trimmad traktor! :D

  • Svara
   Anna
   15 maj, 2017 kl 14:49

   Jag vet inte vad som flög i traktorn. Kan npgon ha trimmat den när jag sov?

 • Svara
  Märta
  15 maj, 2017 kl 14:22

  Det där kallar jag inte traktorfart! Fast det finns kanske traktorer med hyperspeed :-)

  • Svara
   Anna
   15 maj, 2017 kl 14:50

   Det måste varit en tillfällig kortslutning i traktormotorn. Eller så är raps ett bra bränsle…

 • Svara
  A-mamman
  16 maj, 2017 kl 13:13

  En löparskada har du faktiskt, ursäkta om det låter taskigt, men du fattar inte hur snabb du är! Man kanske inte ska jämföra sig med mig eller team snigel, men att springa på under 5 i en mil fast rundan är längre och man ser sig som en traktor? Du är man typ en sporttraktor. John Deer special race edition?

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2017 kl 21:54

   Haha. Jag förstår att det låter konstigt att jag refererar till mig själv som traktor när jag ändå kan piska upp ett hyfsat tempo. Men jag tänker inte traktor i bemärkelsen långsam, utan mer traktor som i ”bara EN fart”. Något som bara tuffar på, både en mil eller två, i samma tempo och utan förmåga att accelerera :) Kalla mig en john deer special race edition, det lät fint :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.