Aktuellt

Fyra missade lopp…

Med tanke på alla lopp som drar igång i helgen så är det nog tamejtusan vår nu. Vädret till trots.  Flödena svämmar över av målgångsbilder, nummerlappar, medaljer och pepp. Och jag kunde såklart inte vara med på något av dem. Här är loppen jag missar i helgen: 

WHHM – women’s health halvmarathon i Stockholm 
Är rent generellt emot tjejlopp och tycker det är lite tramsigt. Därför har jag inte haft någon särskild längtan efter det här loppet. Jag tycker ju att det är roligt att springa om trötta killar på kilometer 18. Det nöjet missar man ju om grabbarna är förpassade till hejarklack… Anyway. Det finns en grej jag gillar med loppet. Att man får ett armband i stället för en medalj. Galet bra idé. Ett armband kan man ju flasha omkring med sen, istället för att det ska uppta viktig plats längst ner i husets låda med onödiga prylar. Pluspoäng för det. Jag hade kunnat springa bara därför. Dessutom hade det varit en bra ursäkt till en långhelg i Stockholm. Så ja. Hade jag inte varit upptagen, hade det varit ett bra alternativ.

Skrylleloppet – 10 km
Ett säkert vårtecken som alltid krockar med något. Ett skönt lopp i skogen. De första 7-8 kilometrarna alltså. Sen kommer uppförsbackarna som dödar. Suger must och bygger mjölksyra. Vann loppet 2010 och det hade varit kul att tävla med den tiden! Solklar kombo med en grymmegod svampmacka på Hällestad svamp efteråt. Hade jag inte varit upptagen…

Höganäs halvmarathon
Ett alldeles nystartat lopp med premiär just idag. Jag är ju inget premiärlejon i dess rätta bemärkelse. Med höga klackar och piffiga drinkar. Jag får ont i fötterna av bara tanken. Men lopp-premiärer alltså. Det är något visst med det. Faktiskt ganska ledsen i ögat att jag inte fick till det i år. Håller tummarna att det blir en favorit-i-repris nästa år. Som inte krockar med Skrylleloppet och WHHM…

Hamburg marathon
Loppet alla springer varje år och som jag aldrig lär mig när det är. Men nu vet jag! I morgon it is. Har redan fått förfrågan om att hänga med nästa år. På tjejhelg med marathon. Låter grymt.

Men vad är väl fyra missade lopp mot en stillsam morgonjogg i sin ensamhet? I brist på tid fick jag pressa in dagens pass klockan 06.00 i ett folktomt Kävlinge. Ingen hejarklack, inga medaljer, inga bajamajaköer och ingen medalj. Men en soluppgång extra allt och ett helt samhälle för mig själv.  Rätt bra substitut ändå.

Men nästa år ska jag inte missa fyra godingar på samma dag.  Frågan är vilket jag ska satsa på?

14 Kommentarer

 • Svara
  Natalie von der Lehr
  22 april, 2017 kl 17:51

  Du ska inte vara ledsen för att du missade WHHM. Jag var i Stockholm idag för att marschera för vetenskapen och det var blåsigt och kallt. Nu måste våren komma snart!

  • Svara
   Anna
   22 april, 2017 kl 19:18

   Tack det känns skönt att höra! :)

 • Svara
  Elizabeth
  22 april, 2017 kl 18:10

  Och pa sondag ar det London marathon:-)

  • Svara
   Anna
   22 april, 2017 kl 19:18

   Just det! Visste att jag missat något viktigt. DÄR hade man ju också velat vara!

 • Svara
  Katarina
  22 april, 2017 kl 19:43

  Jag röstar på Höganäs Halvmarathon!
  Kullamust och fin mugg.

  • Svara
   Anna
   22 april, 2017 kl 21:55

   Mugg? Låter spännande, måste googla…

 • Svara
  Ingmarie
  22 april, 2017 kl 20:29

  Men du fick springa lopp förra helgen i alla fall! Och det kommer massor av fler. :-)

  • Svara
   Anna
   22 april, 2017 kl 21:55

   Jag vet. Det är det som är det svåra :) Att behöva välja….jag vill ju springa allt!

 • Svara
  Helena Z
  22 april, 2017 kl 21:40

  På Island var det Reykjavik halvmaraton :-) Höganäs – var det inte de som hade hybris och tog flera hundra spänn för sitt 6 km fun run?

  • Svara
   Anna
   22 april, 2017 kl 21:57

   Efter förra helgen vågar jag inte Island….. finns det inget på Honolulu? :) Och Höganäs ja…. det hade jag redan glömt! Det var ju galet. Man kan hoppas att man flår fler kilometer för pengarna om man tar halvmaran….

 • Svara
  Lisa
  22 april, 2017 kl 22:49

  I Västerås var det mara och halvmarapremiär! Grymt bra arrangemang, bra bana men tyvärrgalen motvind, dock inte så kallt, som tur var

  • Svara
   Anna
   24 april, 2017 kl 21:15

   Vinden verkar ha varit överallt i helgen! I Hamburg dessutom hagel! Det var nog tur att jag inte sprang någonstans :) Västerås kanske man får testa något år!

 • Svara
  pernillabredolt
  23 april, 2017 kl 07:36

  WHHM är inget att ha, har sprungit det två gånger – premiären och den efterföljande och njae. Är också inget fan av tjejlopp kan tilläggas. Höganäs eller Hamburg lät bättre.

  • Svara
   Anna
   24 april, 2017 kl 21:15

   Skönt. Då missade jag inget :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.