Aktuellt

Österlen trailrun – tredje dagen

Jag bröt den logiska talföljden. Efter placering ett dag ett och placering två dag två, tjurade jag mig i mål som nummer fyra på dag tre. Inte för att jag sprang sakta men för att jag sprang nära två km för långt…

Efter två etapper är jag ganska säker på att ta hem totalsegern, men då har jag inte räknat med att springa så mycket fel. Börjar misströsta någonstans på andra varvet och inser att det förmodligen är kört. Blir lite arg på hela situationen och men masar mig i mål ändå. Som tur var väger min tidsmarginal från första två etapperna upp felspringningen. Jag tar hem totalsegern och vinner en fantastisk korg med produkter från Österlen.


Att tävla tre kvällar i rad har varit grymt roligt. Tre helt olika banor med olika utmaningar. Några sanslöst kuperade, andra offroad. Ibland skog och ibland hav.  Ibland välmarkerat, ibland not so much.


Roligast av allt är att man träffat samma människor kväll efter kväll. Lärt känna varandras styrkor och svagheter och stannat kvar och småsnackat efteråt.


Jag kommer lätt göra om det här nästa år. Kombinationen med boende på Vita Stenen har varit helt outstanding. Varje kväll efter en snabb dusch har vi njutit av deras fantastiska middagar. Allt från tupp till pilgrimsmusslor, sparrissoppa och musslor har vi fått serverat under våra dagar här, alltid tillagat med finess och hjärta! 

Maten lämnar inget övrigt att önska men vad gäller loppet hade jag kunnat tänka mig några fler snitslar till nästa år…  

12 Kommentarer

 • Svara
  Jesper Kolmodin
  14 juli, 2016 kl 12:57

  Trevligt att läsa dina rapporter och vi tar åt oss av kritiken och ska vara tydligare med snittslarna nästa år. Grattis till segern! /Jesper

  • Svara
   Anna
   15 juli, 2016 kl 07:16

   Tack Jesper! Första dagen var snitslingen jättebra. Andra dagen var den svår i de obanade partierna. Tredje dagen var det väldigt oklart ute på ängarna då pilarna liksom nöttes bort efter hand som folk sprang och dessutom ingen markering att man skulle ut genom grinden igen. Vet att det sas i början men när huvudet är trött och trögtänkt är det lätt att missa. Vi höll på att få oss ett varv till inne i hagen….. På sträckan man sprang både på ut- och hemväg borde pilarna vara markerade åt båda hållen…

   I övrigt som sagt en kanonrolig tävling och jag hoppas kunna komma tillbaka nästa år!

 • Svara
  hopihopi
  14 juli, 2016 kl 15:37

  Grattis till segern!

 • Svara
  Annika
  14 juli, 2016 kl 23:29

  Grattis! Låter som bästa upplägget, springa och sedan god mat… kan inte bli bättre. Trodde inte att Vita stenen hade middagsservering men det verkar de ju ha.. enlig hemsidan har de bara frukost.

  • Svara
   Anna
   15 juli, 2016 kl 07:20

   De började med middagsservering någon gång här i våras. Hemsidan är tyvärr inte jätte up to date men det finns ett par förrätter och ett par huvud- och efterrätter att välja mellan. Man äter litegrann som hemma och får kastruller framdukade på bordet som man själv tar i från. Mycket trevligt upplägg och som sagt jättegott. Dessutom är de väldigt tillmötesgående om man har något önskemål. Vi saknade fisk/skaldjur på menyn och frågade om det gick att ordna. Dagen efter hade vi musslor direkt från Göteborg på bordet.

 • Svara
  Hanna - Pilates och träningstokig
  15 juli, 2016 kl 11:24

  Vad kul att du vann! Grattis. :-D

 • Svara
  Gert
  15 juli, 2016 kl 11:25

  Grattis till segern.Låter som trevliga dagar.

 • Svara
  Mari
  15 juli, 2016 kl 17:02

  Vad kul. grattis till segern :)

 • Svara
  Ingmarie
  15 juli, 2016 kl 19:53

  Så jäkla häftigt!!! Du verkar dessutom ha funnit superfina priser! HURRA!

 • Svara
  Ingmarie
  15 juli, 2016 kl 19:54

  Men de borde gå en snitselkurs hos mig. ;-)

 • Svara
  Sara
  16 juli, 2016 kl 08:24

  Grattis till välförtjänt seger och tack för trevligt sällskap! Ser fram emot Klåveröds-trail och räknar med exemplarisk snitsling där! :-))

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.