Aktuellt

Alltid redo!

Hade en löpcoachning i morse på min första nästan-semester-vecka. Vi kom in på marathon och marathonträning. Hur långa långpass man bör ha i benen och NÄR man bör vara uppe i 30 kilometer. Hon förundrades över att jag sprang 30 km igår och såg pigg ut idag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så tänkte hon att om jag sprang 30 km nu, med Helsingborg marathon i sikte den 3 september, så borde hon vara upp i 30 km två månader innan hennes race day. Förvisso en ganska bra plan men jag tänker ju inte så när det gäller min egen träning. För jag vill kunna springa ett marathon alla årets dagar. Jag tränar inte för ett speciellt marathon. Jag tränar för att alltid vara redo om ett fantastiskt marathon eller ultraäventyr skulle regna ner i huvudet på mig.

Därför springer jag 30 km när det passar. När jag inte får plats i bilen eller när sällskapet är oemotståndligt. Oavsett om det är i januari eller juli. Jag planerar gärna andras resa mot marathon men min egen är högst oplanerad. Den är väldigt lite siffror och logik och väldigt mycket tillfällen, lust och möjligheter.

Därför kan jag alltid springa ett marathon men aldrig persa. 3.22.17 från Stockholm marathon 2011 lär därmed stå sig så länge jag inte strukturerar upp mig. Men väcker du mig mitt i natten och vill springa marathon så kommer jag inte banga.  Jag är alltid redo!

 

20 Kommentarer

 • Svara
  Natalie von der Lehr
  27 juni, 2016 kl 15:26

  Du får gärna hjälpa mig med min planering inför Berlin i höst, jag är alltid halvmara-redo och en hel mara är ju liksom dubbelt så långt… hur tänkte jag?

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:17

   Halvmara-redo är inte heller fy skam. Sen är det bara att öka på distanserna lite :) Vi måste verkligen ses och springa någon gång! Har du inget bra ärende i Skåne snart? :)

   • Svara
    Natalie von der Lehr
    28 juni, 2016 kl 22:12

    Jag får se till att ha ett ärende till Skåne efter sommaren! Lustigt nog ska jag till Umeå i slutet av augusti men jag vet att du inte bor där längre. Spring-tips mottages tacksamt, ifall jag blir kvar längre än bara över dagen :-)

    • Svara
     Anna
     29 juni, 2016 kl 11:24

     Finns massor av bra löpning i Umeå. Längs älven, runt nydala, gammliaspåren, bräntbergsbacken…. Hör av dig när det närmar sig så ska jag speca lite bättre :)
     SPännande att se om du känner igen dig! Det gör knappt jag….

 • Svara
  Ida Aspviken
  27 juni, 2016 kl 16:04

  Du är ju för härlig Anna!

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:18

   Egentligen är jag nog mer lat än härlig :) Springa långt är ju inte alls lika jobbigt som att springa hårt…

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  27 juni, 2016 kl 19:08

  Så himla coolt att alltid vara redo tycker jag. Jag håller på att träna upp mig till att alltid vara redo för i alla fall halvmara, resten av livet ;)

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:16

   En superbra målsättning ju!

 • Svara
  hopihopi
  27 juni, 2016 kl 20:25

  Älskar din inställning!

 • Svara
  Rund är också en form!
  27 juni, 2016 kl 21:02

  Så där tänker jag också.
  Jag har ingen halvmara i sikte, bara för att jag springer långpass på 16-20 km. Det är ju bara för att jag kan och vill… :-)

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:18

   För att man kan! Bästa känslan!

 • Svara
  Mari
  27 juni, 2016 kl 21:11

  Alltid redo, du är bara för bra du :)

 • Svara
  Nina
  28 juni, 2016 kl 08:20

  Precis så tänker jag kring all min träning. Jag vill vara redo för whatever närsomhelst, så om det kan klassas som ett prestationsmål så är det mitt ?

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:20

   Man vill ju inte riskera att missa något för att man inte orkar. Ett marathon kan ju plöstligt bara regna ner i huvudet på en. Eller något annat spännande oavsett vilken ”gren” man väljer att vara ständigt REDO i.

 • Svara
  Mia
  28 juni, 2016 kl 11:58

  Väcker du mig mitt i natten just nu kan jag eventuellt inte springa ett marathon, men jag ser verkligen fram emot den känslan <3 Grym är du!

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:20

   Haha, du har ett annat slags marathon framför dig. Vilken natt som helst :)

 • Svara
  Ingmarie
  29 juni, 2016 kl 14:05

  Du är otrolig! jag kan absolut inte kuta en mara bara så där. :-O men däremot kan jag köra swimrun 24-7. ”Problemet” där är dock att det är ju inte alltid jag har våtdräkten med. Eller ens ett par googles. ;-)

  • Svara
   Anna
   29 juni, 2016 kl 15:02

   Haha, swimrun 24-7, DET kan inte jag. Om inte själva swimmet är EN längd i en simbassäng… Du får börja sova i våtdräkten. IFALL du skulle bli väckt mitt i natten av någon som var sugen på swimrun :)

 • Svara
  anneliten
  29 juni, 2016 kl 14:31

  Att alltid vara redo för maran – det kallar jag att vara väldigt bra grundtränad :-)

  • Svara
   Anna
   29 juni, 2016 kl 15:03

   Ett grymt tillstånd! Man får vara glad så länge det varar :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.