Race reports Tävlingar

Stockholm Marathon 2011 – rapport från loppet!

Jag skulle springa lugnt och fint. Inte jaga tider. Jag skulle komma hel i mål efter en 42 kilometers Stockholms-sightseeing. Så var planen. Men redan i startfållan insåg jag att jag inte fixar sånt. Jag måste jaga mina egna tider, sån är jag. Därför höll jag ett öga på 3.30-ballongerna. De skulle bli mina följeslagare.

DSCF5884
Nervös och frusen innan start…

Träffar lite kändisar i startfållan och snackar bort lite tid innan starten. Det är grym feeling innan startskottet går. Musik ur högtalarna, armar i luften. FEST! Jag är äntligen redo, har äntligen slutat gäspa och taggat till!

DSCF5898
Glad efter 3 km. Bara 39 kvar.

Kilometrarna tickar iväg fort i början. Är förvånad att det känns så lätt fast jag är nere på 4:40-tider. Glider med, njuter av stämningen och försöker inte tänka på hur långt jag egentligen ska springa.

Västerbron kommer vid 8 km i år. Längs vägen trummas det på trummor, folk high fivar och hög musik strömmar ur högtalarna. Same procedure as last time – jag får gåshud och springer bron upp med ett enda stort leende på läpparna. Jag ÄLSKAR västerbron. I alla fall på första varvet…

Vid 10 km visar klockan 47:02 och jag bestämmer mig för att gå för pers. Ordentligt pers. Jag känner mig trygg i min fart och är övertygad om att det hålla. Självförtroendet är på topp och jag njuter.

Fredrik sköter sitt jobb som hejarklack till min fulla belåtenhet. Han dyker upp både här och där och peppar. Ute på Gärdet till och med med musik – BLACK JACK såklart. Vad annars? I övrigt är det inte många som hejar på mig. Ibland låtsas jag heta både Stefan och Andreas och suger åt mig av andras hejarklackar. Alla medel tillåtna när man går för pers…

33 km. Strax innan Västerbron på andra varvet upplyser en kille i publiken mig om att jag ser “SÅ JÄKLA FRÄSCH UT!”  Fast nu känner jag mig inte riktigt fräsch längre, men jag låtsas och tar mig upp även denna gång med hedern i behåll.

Fram till 35 kilometer känns det helt ok i kroppen, stundtals jättebra, men sedan får jag betala för uteblivna långpass. Benen stumnar och det känns som att springa med handbromsen i. Får ta till mitt mantra: SNYGG SNABB STARK och det underlättar. Någon kilometer senare känner jag lätt kramp i tår och ena vaden. Ändrar mantrat till INGEN KRAMP!!!

Vid centralstationen ser jag Fredrik som varit bortblåst senaste milen. Nu behövs all pepp. Min gamla granne från Umeå dyker upp bara några hundra meter längre fram. Via mail får jag senare höra att någon bredvid henne i publiken kommenterat min klädsel och sagt att jag såg så fint klädd ut – som om jag skulle ut och shoppa! De skulle bara veta…

DSCF5916
En ynka kilometer kvar. Aldrig har den känts så lång…

Krampen håller sig stången. Men framsida lår är tjocka nu. Stumma. Stela. Ser Stadion och inser att äventyret snart är över. Men vägen är lång tills man äntligen får komma in. När jag äntligen är inne på Stadion är det Gyllene tider i högtalarna. Det är det här jag väntat på. Njuter av applåderna, viftar på händerna. Stapplar fram. Ser på klockan ovanför målet att jag kommer gå in under shopping-gränsen delux (3:24). Sträcker händerna i luften och kliver över målmattan.

Det gick! Vetetusan HUR det gick till, men det gick. Hinner knappt njuta av känslan innan det är dags för nästa utmaning. Hinderbanan till Östermalms IP. En lång promenad följt av en trappa NERFÖR följt av en massa kanter och otyg. Haltar, stapplar och tycker lite synd om mina ben.

DSCF5918
Gott!!

Vågar inte sätta mig ner först. Vet att jag alltid får krampen ALLAN i mellangärdet efter lopp. Till slut tar jag mot till mig. Det går bra till en början. Lutar mig fram för att öppna presenten Fredrik varit och handlat till mig. Ödesdigert. Krampen slår till och jag kan inte röra mig på fem minuter…

DSCF5920
Lite stelt här. Vågar inte röra mig..

DSCF5921
Världens finaste finishertröja. Får man ha den på fest?

DSCF5922
Paket från coachen!! Jag HAR världens bästa coach!

DSCF5925
Springer (nåja) ihop med duracellkaninen själv – MIRANDA, i vimlet på ÖIP. Hon fick också till det idag. Grattis tjejen! (Och NEJ, jag lyckas inte få i mig korven i år heller…)

Det tar nog en timme innan jag vågar mig iväg från ÖIP. Rädd för kramp och vågar inte chansa. Haltar iväg mot min återhämtningslatte. Lyckan är fullständig!

DSCF5928

Nu väntar middag. Känns som jag kan äta en hel älg!

30 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  28 maj, 2011 kl 19:09

  Vilken härlig läsning, du är ju grym:)

  Shoppa loss ordentligt nu!

 • Svara
  Snorkkis
  28 maj, 2011 kl 19:21

  Grattis igen. Otroligt fin tid! Coachen kommer ju att få problem med ekonomin med dina fina prestationer. Shoppa så det ryker ännu mer!

 • Svara
  Therese
  28 maj, 2011 kl 19:43

  Starkt! Du är grym!

 • Svara
  Anna
  28 maj, 2011 kl 19:44

  Herrejesus Anna så snabb du är. Vilken underbar tid. Stort grattis. Du är min IDOL!

 • Svara
  anneliten
  28 maj, 2011 kl 19:51

  Som vanligt fantastisk sprunget och underbart beskrivet! Du levererar alltid. Synd bara att jag inte fick träffa dig! Men det blir fler maror…

 • Svara
  Pernilla
  28 maj, 2011 kl 19:56

  Så jäkla bra!!! Grattis till en fruktansvärt BRA TID!!
  Sväva fram och bara njut!! GRATTIS!!!

 • Svara
  Jenny Kahanek
  28 maj, 2011 kl 20:06

  Så djäkla bra gjort!Hoppas du fick något riktigt fint av coachen!

 • Svara
  Västgötskan
  28 maj, 2011 kl 20:12

  Heja dig!!!
  Jag är grymt imponerad och inspirerad av dig! Just nu känns ett marathon evigheter bort för min del, men nån gång så kanske…. ;-)

  För någon novis som jag; ”3,30-ballonger”? Ballonger…?

 • Svara
  Hempa
  28 maj, 2011 kl 20:21

  Härlig racerapport! Och stort grattis till ett grymt lopp! Du har verkligen förtjänat paketet :-)

 • Svara
  Ingmarie
  28 maj, 2011 kl 20:38

  Tjusigt tjejen! STORT grattis! KRAM

 • Svara
  Malin L
  28 maj, 2011 kl 20:41

  Grymt Anna! Vilken prestatation!!

 • Svara
  Kicki
  28 maj, 2011 kl 22:27

  Stooort grattis! Fira ikväll, njut av ditt fantastiska lopp och lycka till med shoppingen!!! =)

 • Svara
  soffan
  28 maj, 2011 kl 23:50

  Så jäkla GRYMT!! Stort grattis!!!!!!!!

 • Svara
  Linn
  29 maj, 2011 kl 00:24

  Helt galet Anna! Du är bara för grym! Njut av ditt fantastiska lopp LÄNGE! Grattiskram från mig

 • Svara
  sofia
  29 maj, 2011 kl 00:28

  vi var där och klappade! hann se dina rosa strumpor precis innan humlegården och sen på strandvägen! Det såg fint och lätt ut!

 • Svara
  ÄtaTränaKämpa
  29 maj, 2011 kl 02:02

  Oj, nu blir din coach fattig!
  Grattis till kanontiden!

 • Svara
  Daniel Thorsen
  29 maj, 2011 kl 06:34

  Snyggt jobbat =)

 • Svara
  Helena
  29 maj, 2011 kl 06:58

  Fy fan vilken härlig läsning…och även om jag var drygt 10 minuter långsammare så känner jag SÅ igen mig i vissa partier… DU ÄR GRYM!!! Stor kram!

 • Svara
  Sara
  29 maj, 2011 kl 07:56

  Åh vilken härlig läsning – blir så springsugen! Finns inga ord för hur duktig du är! Grattis igen!

 • Svara
  Lisa
  29 maj, 2011 kl 08:39

  Väldigt härlig läsning. Löparglädjen känns så tydligt genom raderna (och syns på bilderns)! Shoppa fina saker med Coach F’s kort nu. Det förtjänar du!!

 • Svara
  Sara
  29 maj, 2011 kl 10:15

  Du är fantastisk! Grattis till ett grymt bra genomfört lopp! :)

 • Svara
  Daniel
  29 maj, 2011 kl 11:25

  Riktigt snyggt Anna, så imponerande!!! Stort grattis!!!

 • Svara
  Miranda
  29 maj, 2011 kl 14:38

  DU ÄR GRYM !!! Jättekul att ses en snabbis igår också, snabbe fan ;D

 • Svara
  Kristina
  29 maj, 2011 kl 14:47

  Fantastiskt imponerande!!! Micke hälsar också :-)

 • Svara
  Karoline
  29 maj, 2011 kl 15:02

  Grymt bra jobbat!

 • Svara
  Mia
  29 maj, 2011 kl 17:13

  VAd härligt!! Du är super!
  Nu vill jag veta vad du har shoppat för coachens kreditkort. :-D

 • Svara
  Anna (orka mera)
  29 maj, 2011 kl 18:12

  Tack snälla ni för alla grattisar. Tack också för alla mail, sms och pepp längs vägen. Ni är underbara!

  Västgötskan – det finns farthållare som ska springa i en förutbestämd tid, som man kan ta hjälp av för att nå en viss tid. Farthållarna har en ballong fäst vid sig som det står tänkta tiden på. Springer man bakom en person med 3:30-ballong bör man alltså komma i mål på den tiden!

 • Svara
  Sofia
  29 maj, 2011 kl 21:27

  Imponerande, Grymt bra!

 • Svara
  Carina
  30 maj, 2011 kl 22:50

  Åhh vad roligt att läsa, du är ju hur grym som helst!!!
  Superkul skrivet och vilken härlig resa du fick!!

  GRATTIS!!!!

 • Svara
  Ann
  29 maj, 2012 kl 14:03

  Nä nu gråter jag nästan. Och du är så sjukt smart, det där med shoppinggränser alltså…det skulle jag oxå införa! Du är typ min idol.
  Jag brukar dock typ belöna mig lite i förtid, hehe. Men någon form av lyxshopping ska jag tusan unna mig på lördag om jag klarar min måltid…vad nu den är??

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.