Aktuellt

Women’s health – vad fasen hände?

image  image
Medan tidningen fokuserade på träning…

Jag köpte min första Fitness-tidning 1995. Det var det allra första numret, och jag var fast. Tidningen hette då Fitness & aerobic och innehöll allt det där som intresserade mig. Snygga aerobic-kläder, träningsprogram och kost. Jag var en trogen prenumerant i många år men slutade för något år sedan då jag tyckte innehållet liksom upprepade sig från år till år. Innehållet var fortfarande intressant, men jag kunde det liksom, hade läst det förr.

För ett tag sedan blev Fitness Magazine till Fitness Lifestyle som sedan blev Women’s health, och någonstans i förvandlingen gick något snett. Väldigt snett.

Idag får jag reklam för Women’s health och förväntar mig träningsinspiration. Styrkeövningar, löptips, kosttips och spännande fitnessprofiler. Så som det brukade vara. Istället får jag 8 tips för hetare sommarsex och information om hur jag blir snygg i bikini. På framsidan en tjej i trosor som bild till texten LYFT DIN RUMPA.

Jag kommer inte köpa ett enda nummer.

 image

33 Kommentarer

 • Svara
  Löpning & livet
  10 juni, 2014 kl 11:05

  Inte jag heller! Aldrig mer så länge den ska vara som nu. Så fruktansvärt tråkigt!! Prenumererade också till och från i många år men slutade precis som du eftersom det blev samma. Likadant med RW. (RW kan jag dock tänka mig att köpa ibland fortfarande.)

 • Svara
  Marie
  10 juni, 2014 kl 11:31

  Den är dålig. Har valt att inte förlänga min prenumeration som går ut nu. Mycket fler bilder verkar retuscherade också jämfört med tidigare.

 • Svara
  Marre
  10 juni, 2014 kl 11:54

  Inte jag heller! Jag har prenumererat sedan begynnelsen men har nu sagt upp prenumerationen. Jag vill inte läsa om sextips i en träningstidning, tack.

 • Svara
  Lotta
  10 juni, 2014 kl 12:59

  Jag veeeeet!! Hade gett upp om fitness för många år sedan oxå (kollade en del på nätet ibland bara) eftersom det som fortfarande var träningsrelaterat bara var same old same old, år efter år, och på en ganska låg nivå, och däremellan var det för mycket fokus på träning ur utseende/viktminskningssynpunkt och inte med hälsa eller prestation i fokus. Men nya WH är ju skrattretande – kändisar och sextips, jag menar WTF?!

 • Svara
  Marie Kjellnäs
  10 juni, 2014 kl 13:33

  Hejsan! Jag heter Marie Kjellnäs och är chefredaktör på Women´s Health, tidigare hade jag samma tjänst på Fitness Magazine. Tänkte att jag kan komma med en liten kommentar, när jag nu såg detta inlägg.

  För det första har jag full förståelse för att alla inte gillar Women´s Health. Den är inte, och utger sig inte för att vara, en renodlad träningstidning. Vi har styrketräning, löpning, kosttips, recept och hälsoartiklar i varje nummer – men också mode, karriär och sex. Vissa gillar mixen, andra inte.

  Omslag är en historia för sig, där handlar det om att väcka uppmärksamhet i en överfylld tidningshylla. Jag har några av våra konkurrenter framför mig här på skrivbordet, och kan läsa puffar som ”Bli smal till midsommar!”, ”Platt mage på tre veckor!” och ”Tappa 10 kilo utan att träna mer!”. Tyvärr kan man konstatera att den sortens retorik säljer fler tidningar – eftersom Fitness blev utkonkurrerad och dessa titlar står kvar i hyllan.

  Flera av er som har skrivit här har läst Fitness sedan mitten av 90-talet, alltså nästan 20 år. Det i sig är fascinerande. En svårighet med magasinmakeri är nämligen att hålla trogna läsare intresserade och nöjda, samtidigt som man ständigt vill (och behöver) nå nya. De senaste åren har vi laborerat med olika grepp för att öka intresset för Fitness på en tuff marknad, men när våra satsningar inte gav resultat bestämde vi oss för att börja om på helt ny kula.

  Vi tror på Women´s Health, att den kan locka läsare som inte hittat hem i någon av de andra hälso- och livsstilsmagasinen som finns i hyllan idag. Men är man inte ett dugg intresserad av eller nyfiken på de ämnen vi skriver om, så finns det förstås ingen anledning att läsa den.

  Helst skulle jag förstås vilja att alla trogna Fitness-läsare fortsatte läsa WH, det är ändå något speciellt med läsare som följt oss i så många år. Men jag förstår ju att det inte funkar så. Det känns ändå kul att många av er som läste Fitness, verkligen gillade det vi gjorde. Hoppas att ni kan hitta hem på samma sätt i en annan träningstidning, det finns ju några att välja på.

  Ha en trevlig sommar!
  Marie Kjellnäs

  • Svara
   Anna
   11 juni, 2014 kl 07:09

   Tack för din kommentar, Marie! Förstår att konkurrensen är tuff men just därför finns ju en anledning att nischa sig och inte gå samma väg som alla andra. Jag har inte lyckats hitta en enda tidning som ger mig vad fitness tidigare gjorde. Det finns ett hålrum, och jag hoppas någon har mod att fylla det. Utan att blanda in treveckorbantning och konstiga ideal! Trevlig sommar du med!

   • Svara
    Anna-Lena Petterson
    11 juni, 2014 kl 08:14

    Hej Anna!
    Problemet är ju att vi vågade fylla just det där hålrummet med Fitness Magazine, men den konkurrerades ut. Jag har full förståelse för att man saknar en tidning just i det segmentet, men tydligen är det inte tillräckligt många som saknar den, och är villiga att köpa den. Och man kan inte fortsätta ge ut en tidning om det är för få som köper den, hur gärna man än vill.
    Anna-Lena Petterson
    Träningsredaktör, Women’s Health

    • Svara
     minatraningstajts
     11 juni, 2014 kl 09:27

     Bra sagt där. Det är otroligt deppigt att för få köpte Fitness tycker jag. Den var suverän. Men ansvaret bär vi som konsumenter, det är vi som väljer vilka tidningar som mäktar med att leva kvar.

    • Svara
     Anna (orka mera)
     11 juni, 2014 kl 10:00

     Jag vet inte bakgrunden till att Fitness blev WH, men är det som du säger är det såklart bara att beklaga att folk hellre läser om yta och hur man blir smalast innan midsommar, snarare än allt det fantastiska träning faktiskt är. Jag önskar mitt yttersta att det sker än ändring från konsumenthåll så att tidningar som Fitness har en chans att starta upp och överleva. En tidning som uppmuntrar till träning, hälsa och svett, snarare än yta och utseendefixering. Och när och om den tiden kommer vet jag att ni har kapaciteten på er redaktion! :)

    • Svara
     Alex
     11 juni, 2014 kl 10:26

     Ni gjorde ett sjukt bra jobb med Fitness Magazine. Bara så ni vet, synd att inte fler fattade galoppen. Jag har försökt gilla WH, men det går inte.

  • Svara
   JanErik
   13 juni, 2014 kl 14:14

   Du har ett personligt ansvar för ditt liv. Liksom alla andra som arbetar på tidningar som profiterar på tjejers dåliga självkänsla. Att andra människor också gör dåliga beslut ursäktar inte ditt agerande. Jag hoppas att Womens Health och övriga sunktidningar går i graven. Det finns jättemånga bra bloggar idag som ger mycket bättre tips av folk som faktiskt kan någonting om träning.

 • Svara
  Pernille
  10 juni, 2014 kl 14:59

  TACK för att du säger det, Anna! Jag undrade om det var nåt fel på mig som verkligen ogillade den nya varianten :-) Och tack till Marie Kjellnäs för att du förklarar varför, intressant – men synd. Jag saknar den svenska aspekten, det blir för mycket översatt amerikansk material i WH tycker jag.

 • Svara
  Sara
  10 juni, 2014 kl 15:36

  Jag håller med dig och slutade läsa tidningen vid förra namnbytet. Kanske är det helt enkelt så att vi har blivit för gamla?

 • Svara
  Joakim Jönsson
  10 juni, 2014 kl 15:40

  Jag får nog hålla med er som kommenterat…

  Som man, är jag givetvis inte den i vårt hushåll som tidningen riktar sig till.
  Men… Jag är den stora anhängaren av tidningar och magasin. Jag prenumererar själv på 3 magasin (Bicycling, Cycling Plus och Runner´s Word) och köper minst ett utländskt magasin i månaden (typ Triathlon Plus eller Triathlon 220).
  Som ni märker lägger jag en hel del pengar på tidningar. Jag älskar att slå mig ner i soffan och läsa om spännande reportage, snygga snabba prylar, eller duktiga människor. Det inspirerar mig i min träning, även om jag ibland kan känna en bris av samma känsla som Anna, om att det är upprepningar och redan känd fakta.

  I ett försöka att uppmuntra och peppa min sambo, som är en mycket mer typisk kund för Women´s Health, i hennes träning och hälsa vill jag ofta ge henne en möjlighet till samma njutning.
  Jag gillar tidningarna jag läser, de behandlar mig och mitt intresse med respekt. De ger mig upplevelser, kunskap och längtan efter mer.
  På inget ställe behandlar de mig som mindre vetande, eller dålig, även om jag de facto är en medelmåtta.
  Gemensamt för mina valda tidningar är att de hyfsat tydligt framför allt riktar sig till män. Med få undantag som särskilda reportage om, med eller för kvinnor.
  Så fort jag söker en tidning att köpa till sambon, som alltså riktar sig till kvinnor, blir jag besviken.
  När vi träffades och i början av vårt förhållande läste även hon Fitness.
  Men hon sade upp den när den började ”balla ur”.
  Efter det har det INTE blivit bättre!
  De tidningar som riktar sig till kvinnor med träningsintresse är faktiskt riktigt dåliga.
  Det är retuscherat, irrelevant och gjort på ett sätt som inte behandlar läsaren väl. Man blir besviken!

  Så Marie… Du har ett ansvar i mina ögon. Antingen kan du låta ”din” tidning fall in i samma tugg och bristfälliga inställning som ”de andra”.
  Med sextips, kändisar och retuscherade kvinnor i minimala kläder.
  Jag är fullt medveten om vem du är, och har all respekt för ditt intresse och din yrkeskunskap. Jag har lånat sambons tidningar en gång i tiden och läst det innehållet som var då. Jag vet att du gillar träning och tror att det i grund och botten är anledningen till att du jobbar med det du gör.

  Just nu är vi mitt inne i en trend där träning, fitness, välmående, tävlande och hälsa är hett som aldrig förr. Jag, precis som alla andra, inser att det är en trend som kommer att vända nedåt så småningom. Men den har strävat uppåt ett par år, och det är under de åren som träningsmagasin för kvinnor stagnerat, fallerat och tappat.

  Jag är inte strateg, jag är inte journalist (bara ännu en bloggare) och jag har dålig insikt i träningsmagasinbranschen vad avser statistik och ekonomi. Men jag är övertygad om att det finns tillräckligt många kvinnor som är intresserade av en ”riktig” träningstidning för att det ska finnas plats för en sådan.
  Jag är lika övertygad om att det är ett misstag att söka nya kunder med desperata metoder som inte är det minsta trogna mot de ideal en tidning om träning för kvinnor borde ha. Jag är övertygad om att det är ett misstag att inte prioritera de redan befintliga kunderna.

  Jag köper idag inte en enda tidning till min sambo nu för tiden. Hon lånar mina istället, även om hon inte är det minsta intresserad av cykel eller triathlon.
  Så mycket betyder alltså den minskade kvaliteten.
  Så mycket intresse har tränande kvinnor för det innehåll som ska locka nya läsare.

  Och en annan anledning till att jag inte köper någon tidning till henne är för att jag inte vill bidra till att lägga uppmärksamhet på de uppfattningar om sin kropp som hon har, med grund i den sjuka bild samhället skapar av, och åt kvinnor. Hon har redan uppfattningar om sin kropp som jag inte delar och som har liten förankring i sanningen.

  Så Marie, du har ett ansvar. Vänd nya läsare, intresserade av kändisar, skvaller och sextips ryggen och gör en tidning som tar ställning. För träning. För hälsa. Och för sunda kroppsideal. Det behövs och fattas, den andra kategorin tidningar har vi redan ett överskott av.
  Jag vet att det är en grannlaga uppgift. Jag vet att det är lika svårt som att vända en Finlandsfärja i en småbåtshamn, men det är faktiskt bara ni som är i branschen som kan göra det. Och gör inte ni det gör ingen annan det.
  Och det är bara ni som förlorar på att inte göra det. Ju sämre tidningarna är, desto bättre kommer bloggar som Annas och liknande att gå.

  Och tjejer, ni har ett ansvar. Sluta köpa skräpet! Lockas inte av att det inte finns något annat. Och om ni, som jag är tidningsjunkies, köp något utländskt. Det är dyrare, men därmed desto lyxigare. Låt tidningarnas dåliga innehåll bli deras fall. Är där inget att läsa, finns inget att trycka.

  Jag vill att min dotter, som idag är 10 månader, växer upp till en tidningsmarknad där hon och jag kan sätta oss bredvid varandra i soffan och bläddra i varsin tidning och kunna hitta ämnen, artiklar och prylar att dela fascination och engagemang kring. Peka, visa och berätta för varandra om det vi hittar. Om hon nu kommer intressera sig för träning och fysisk aktivitet…

  Nu har jag tagit upp tid och plats i en oförskämd omfattning. Tack för en bra blogg, och en välbehövlig reflektion!

  Joakim Jönsson
  nyckelpigornas.se

  • Svara
   Maria
   11 juni, 2014 kl 09:38

   Joakim,
   Du skriver det själv. Jag är inte strateg, jag är inte journalist (bara ännu en bloggare) och jag har dålig insikt i träningsmagasinbranschen vad avser statistik och ekonomi. Men jag är övertygad om att det finns tillräckligt många kvinnor som är intresserade av en ”riktig” träningstidning för att det ska finnas plats för en sådan.
   -NEJ, det finns inte tillräckligt många som vill läsa en sådan tidning, en mindre någon som vill investera i en sådan tidning då det inte finns en krona att hämta, tyvärr!

   Och en annan anledning till att jag inte köper någon tidning till henne är för att jag inte vill bidra till att lägga uppmärksamhet på de uppfattningar om sin kropp som hon har, med grund i den sjuka bild samhället skapar av, och åt kvinnor.
   -En sund åsikt här, men då tror jag istället att en kurs i KBT och självkänsla skulle göra din tjej gott! Kanske en sån sjuk branch som tävling i fitness är, skulle göra din tjej gott att lämna därhän.

   Så Marie, du har ett ansvar.
   Och tjejer, ni har ett ansvar. Sluta köpa skräpet!
   -Öhhh, vem bär ansvar för vem. Borde vi inte kunna vara så starka att vi kan bära ett ansvar själva för vad vi gör/vill göra och inte. Min erfarenhet säger att de som äger sina egna liv och åsikter fullt ut är de som inte har behov av att klaga på andra.

   Jag vet att det är en grannlaga uppgift. Jag vet att det är lika svårt som att vända en Finlandsfärja i en småbåtshamn, men det är faktiskt bara ni som är i branschen som kan göra det. Och gör inte ni det gör ingen annan det.
   -Varför lägga över ansvaret på andra hela tiden (och nu pratar jag inte bara om Fitness v/s WH eller andra tidningar för den delen. Det finns många mer i ”branschen” som kan göra det. Alla kan starta tidning, Du kan starta en tidning som du saknar och som du tror skulle ge en ekonomisk bärhet, men oftast är det för jobbigt, för svårt, för intelligent utmanande…men klaga, det går bra, det kan man göra utan risken att förlora allt för mycket pengar!

   Jag vill att min dotter, som idag är 10 månader, växer upp till en tidningsmarknad…
   -Öh, vill du…verkligen. Min dotter får istället växa upp till samtal vid bordet, med sina kompisar…OCH kamratposten eller vetenskapens värld – knappast till en träningstidning i den åldern ;-) Again, det är jag som styr detta, inte tidningarna i hyllan.

   Och JA, mitt inlägg blev också ganska långt. För att summera det så är jag tacksam över den uppsjö av tidningar som finns på marknaden, inte för miljöns skull, men för valfriheten. Om det inte är någonting som passar mig där…hm, vem ska jag då gå och klaga på??? Eller vet du vad, jag lägger min energi på mitt jobb istället, min familj och mina underbara barn och det som ju faktiskt är viktigt. Knappast vill jag ödsla tid med att kommentera att en tidning är si eller så. Nu är det så och det är upp till dig att välja den eller ej. Nothing more, nothing less!

   • Svara
    Joakim
    12 juni, 2014 kl 09:31

    Oj… Så arg du verkar vara på mig!

    Jag kommer fortsätta att avkräva ansvar från alla och envar. Och om man är chefredaktör på en tidning är det extra noga. Min uppfattning är att utrymme i media, tryckt eller ej, förpliktigar. Det är det även mycket annat som gör.

    Jag kommer också att fortsätta att klaga. Att bara lovprisa det man gillar är att ta bort hälften av sin möjlighet att uttrycka sig. Känns dumt!

    Jag har all respekt för de som jobbar med att få ut tidningar vi all kan ta del av, men det hindrar mig inte från att ställa krav!

    Jag hade mer än gärna startat en tidning som var sund och som riktade sig till kvinnor. Men tror du på allvar att jag KAN det?
    Jag har en avslutad högskoleutbildning och 10 år i det yrket.
    Tror du verkligen att det är så lätt att bara göra något helt annat?
    Låt oss vara realister!

    Att rekommendera en kurs i KBT känns kanske lite magstarkt. Min sambo är långt från unik och jag är övertygad om att alla kvinnor brottas lite med självbilden. Många män också. Frågan är bara om det verkligen är helt orsakat av en själv eller av yttre stimuli. I vilket fall som tycker jag att din kommentar är lite stark… Riktad till personer du inte känner!

    Så var det min dotter… Jo, jag hoppas nog att hon blir intresserad av träning och fysisk aktivitet. Men som jag antyder blir det hennes eget val.
    Jag hoppas också att hon växer upp till att bli en självständig individ som har sina egna värderingar och skiter i sin mossiga farsa! Hon kommer givetvis få läsa vilka tidningar hon vill… Det är några år kvar!

    Jo, jag lägger tid på mycket. Men nog har vi alla tiden att tycka och engagera oss. Bevisligen även du, med ett så långt svar!
    Inget av mina inlägg här, eller någon annanstans har någonsin försummat det som får anses viktigare.

    Tid handlar bara om hur man utnyttjar den!

    • Svara
     Emma
     18 juni, 2014 kl 13:04

     Tack Joakim, jag håller fullständigt med dig! Efter dina och Marias inlägg vill jag nog hellre köpa din tidning :)

  • Svara
   minatraningstajts
   11 juni, 2014 kl 09:41

   Utländska magasin är toppen tycker jag, och inte alls dyrare om en har padda eller platta! Mycket bra.

 • Svara
  Helena
  10 juni, 2014 kl 16:23

  Tack Joakim till din helt perfekt kommentar!

  Själv så tittar jag i tidiningshyllorna titt som tätt men hittar aldrig längre någon intressant tidning som vänder sig till kvinnor/tjejer som tränar eller ännu hellre till männiksor som tränar (och inte bara män). Därför går jag lika tomhänt därifrån varje gång, för om jag vill läsa om sex, vikthets innan sommaren, och snygg rumpa så kan jag lika gärna köpa en tidning som Cosmo eller liknande.

  Och i stället följer jag intressanta, inspirerande bloggar som jag blir glad av, som får upp mig ur soffan, som ger mig intressanta recept på mat utan att det måste vara för att tappa vikt, som ger en rollmodeller som lever nyttigt. Kommer ihåg att man förr i tiden kunde få den sortens reportage i vissa träningstidningar, men hittar inget liknande längre. Inget inspirerande.

  Jag tränar inte för att bli smal. Jag tränar för att det är roligt, för att det får mig att må bra, för att orka med nya upplevelser – sen om det är en dags skidåkning i pudersnö (hej rump och lårmusker), 108 sun salutations (aj, aj mina axlar), mitt första marathon (inget aj alls faktist efter att ha följt ett bra träningsprogram som jag hittade på… en blogg), 5 dagars vandring i Colombia till the Lost City (den tröttheten och lyckan), att cykla mellan vinkällare på vinprovningsdagen i Genève (37km och en massa glas vin – aj aj den…huvudvärken eller faktist inte) – för att träning är en del av livet och jag blir mycket mer inspirerad av galna upptåg typ att cykla genom från Stockholm till Rom (som min kusin gjorde för att fira sin 50årsdag), berättelser om hur någon tränade från soffpotatis till sitt första ultramarathon, bra resemål för träningssugna (typ rida på Island, surfa i Portugal, rollerblades i Malmö…) och så lite sko och sport-bh test på det (båda lika svåra att hitta rätt).

  Jag vill inte läsa om ”hetare sommarsex”, ”snygg i bikini”, ”greppa grillen” (om det inte är ett superbra redskap för att träna axlar) men inte heller ”Bli smal till midsommar!”, ”Platt mage på tre veckor!” och ”Tappa 10 kilo utan att träna mer!”.

  Vad har det med träning att göra? Att alla andra gör så därför måste vi göra likadant är nog det sämsta säljarknep jag någonsin läst. Alla andra säljer kitchiga armband och dåliga solglasögon på stranden – låt oss göra likadant…

  Tackar vet jag bloggar, även om jag saknar en bra tidning till stranden/flyget/lunchpausen när jag inte har lust att titta på en skärm.

  Tacka vet jag bloggare som Anna!

 • Svara
  Alexandra
  10 juni, 2014 kl 16:56

  Hej! Jag håller helt med också. Saknar den tidigare Fitness Lifestyle/Magazine!!! :( Den var helt underbar med hälsosam inspiration och goda, sunda recept.

 • Svara
  Helén
  10 juni, 2014 kl 19:08

  För många år sedan läste jag Fitness ganska ofta. Ledsnade efter ett tag för man kände, som redan påpekats här, igen artiklarna som återkom. När jag nu börjat leta efter liknande tidningar har jag inte hittat en enda som jag kan tänka mig att köpa och jag trodde att jag bara blivit för gammal för de här tidningarna som inte lockar mig alls.
  Om jag ska läsa en träningstidning då vill jag att den ska handla om träning och inte om sex…
  Tack Anna och ni andra som tagit upp denna diskussionen, (det var kanske inte bara min höga ålder :-)

 • Svara
  Mari
  10 juni, 2014 kl 20:27

  Diskuterade just det tidningen med en kollega idag, Och ja. Den har gått ner sig totalt. Har helt slutat köpa den…

 • Svara
  traningsgladje
  10 juni, 2014 kl 22:15

  women’s health är ju ingen träningstidning längre och det tycker jag de tydligt säger själva flera gånger?

  • Svara
   Anna
   11 juni, 2014 kl 07:11

   Förvisso sant, men någon slags hälsa antyder ju namnet att det borde vara. Och hälsa för mig har inget med bikini att göra…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  11 juni, 2014 kl 07:43

  Tack alla för era kommentarer. Känns skönt att veta att det inte bara är jag som efterlyser annat innehåll i en träningstidning (eller hälsotidning…). Hoppas att någon tar fasta på detta och gör en tidning full av inspiration, träning, svett och hälsosam kost (utan bantningsfokus…). Och som vågar skippa fluffet och retuschen! Sen hoppas jag också innerligt att folk slutar luras av quick-fixarna på framsidan. Det finns inga genvägar!

  • Svara
   Lotta
   11 juni, 2014 kl 08:41

   Amen!

 • Svara
  Om att ta ansvar som konsument | Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu
  11 juni, 2014 kl 09:26

  […] den hälsotidningsfantast jag är läste jag Annas inlägg om Womens Health och efterföljande kommentarer med stort […]

 • Svara
  Millis
  11 juni, 2014 kl 12:28

  En reflektion som jag får när jag läser din kommentar är att kanske är det helt enkelt så ”enkelt” som så att eftersom det ganska länge varit svårt att hitta bra tidningar för oss tjejer med träningsintresse, så har man lagt ner tidningsläsandet och istället sökt infon på nätet. Precis som du säger läser jag ju tusen gånger hellre en välskriven träningsblogg. Om tillräckligt många gjort så, ja då är det inte konstigt att det är svårt att sälja tidningar nuförtiden.

 • Svara
  Millis
  11 juni, 2014 kl 12:29

  En reflektion som jag får när jag läser din kommentar är att kanske är det helt enkelt så ”enkelt” som så att eftersom det ganska länge varit svårt att hitta bra tidningar för oss tjejer med träningsintresse, så har man lagt ner tidningsläsandet och istället sökt infon på nätet. Precis som du säger läser jag ju tusen gånger hellre en välskriven träningsblogg. Om tillräckligt många gjort så, ja då är det inte konstigt att det är svårt att sälja tidningar nuförtiden.

 • Svara
  Millis
  11 juni, 2014 kl 12:30

  Försökte lägga min kommentar som ett svar på Helenas kommentar längre upp, men det gick av någon anledning inte så bra. Så jag har mao inte hicka :-)

 • Svara
  Malin
  12 juni, 2014 kl 12:02

  Håller med Joakim helt. Tyvärr är ju WH inte ensamma om detta ganska ”enkelspåriga” tänk som enbart fokuserar på siffror. Jag har av typ samma anledning sagt upp prenumerationer på andra magasin, och liksom många slutat prenumerera på Fitness när det blev same same. Svaret jag fick när jag avslutade den andra prenumerationen var att ”det är så det ser ut nu, yta är det som säljer”. På något sätt kan jag känna att det är att ta för lätt på sitt ansvar i sitt jobb. Visst, man kanske säljer mer för stunden, eller sparar pengar på att bara översätta andras material. Men kan man stå för det? I de flesta jobb har man ju ett ansvar att agera seriöst och etiskt. Det borde ju även gälla tidningsbranschen som faktiskt har rätt stor möjlighet att påverka. Visst, man kanske säljer lösnummer. Men vill man verkligen göra det på bekostnad av trogna läsare, ryktet om innehållets kvalitet eller sitt eget anseende generellt? Samt i det här fallet samvetet i att bidra till en ganska tråkig syn på kvinnor. Var finns egentligen det långsiktiga, ansvarsfulla tänket?

  Fast som konsument kan man väl kanske inte göra så mycket mer än att ta sitt eget ansvar. Genom att sluta köpa och prenumerera, och tala om för utgivarna varför.

 • Svara
  Fullkomligt Average, tack! | Rund är också en form!
  12 juni, 2014 kl 13:52

  […] (Orka-Mera) Anna skrev ett inlägg i samma kategori häromdagen, gällande mediavärlden. Hur tidningar inte längre fokuserar på träning och/eller träningstips, utan skriver om helt andra saker! Det blev många kommentarer, bl.a. från en journalist som jobbar på tidningen. Läs! […]

 • Svara
  SaraF
  22 juni, 2014 kl 20:52

  Åh, jag håller verkligen med. Blev så besviken – särskilt över sextipsen och quickfix-träningen. Det man läste Fitness Lifestyle för att slippa. Men kan tipsa om Outdoor Träning, Stark och Runners World som är mer träningsfokuserade. Det är så synd att tidningar envisas med att vara så otidsenliga. Vi har ju världens träningstrend med alla inresserade människor som inte tränar för att bli smala och Fitness Lifestyle borde ju ha världens potential egentligen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.