Aktuellt

Garmin Forerunner 620

Den gamla spräckte glaset i kraschen.  Här är ersättaren, min nya kompis:

Photo 2014-05-09 08 07 36 (HDR)

Väger typ hälften av min gamla 310xt och känns betydligt nättare på armen. Hur den fungerar i praktiken testar jag i Kristianstad i morgon!

0

12 Kommentarer

 • Svara
  Richard J.
  9 maj, 2014 kl 08:13

  Jag har skaffat mig en likadan! Jag gillar den. Dock så saknar den cykelfunktionerna som 310xt, 910xt m.fl. har – Synd! Men gillar den som renodlad löparklocka.

  Du får gärna blogga lite om vad du tycker om Running Dynamics-funktionerna, och hur man borde använda dem. Jag har skapliga värden, men skulle behöva få till lite kortare markkontakttid (GCT). Men hur?!

  0
  • Svara
   Staffan
   9 maj, 2014 kl 08:27

   Richard, genom att ta kortare steg och genom att aktivt fokusera på att snabbt dra upp foten efter isättning kan du ju korta GCT men det görs sig bäst i hög fart, annars är det lätt att rörelsen blir onödig och onödigt energikrävande i lugn distansfart. En förändring av löpsteget tar tid och jag tycker man ska passa sig för att mixtra för mycket med sitt naturliga löpsteget så länge man inte är skadebenägen eller gör något uppenbart fel. Många motionärer springer ju t ex med ett lite för långt steg men det låter inte på din kommentar som du gör detta.

   Jag har skrivit ett par recensioner om Garmin Forerunner 620, där det första handlade en del om löpdynamikparametrarna.

   /Staffan

   0
  • Svara
   Anna
   9 maj, 2014 kl 09:54

   Såklart bloggar jag när jag har lärt mig mer. Har inte hunnit sätta mig in i grejerna ännu men tycker det låter jättespännande med vissa av funktionerna. Markkontakten beror ju litegrann på hur du landar. Hällöpare som rullar över foten har ju längre kontakt än de som landar längre fram (mittfot/framfot) där man på ett annat sätt bara kan sätta ner, toucha marken och lyfta upp igen.

   Ang cykelfunktionerna använde jag i princip bara kadensen och den känner jag i kroppen efter miljoner år på spinningcykel i takt till musik :)

   0
 • Svara
  anneliten
  9 maj, 2014 kl 08:13

  Snygg! En sådan ska jag ha när jag kan börja springa igen.

  0
 • Svara
  Malin
  9 maj, 2014 kl 11:19

  Åh är i behov av en ny löparklocka o har sneglat på den där, berätta gärna mer när du testat den! :) har en 305a idag, brukar anv km/h då jag cyklar, är det möjligt med denna?

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   9 maj, 2014 kl 15:15

   Ja det borde ju funka kan man tycka. Men jag har inte hunnit undersöka det ännu… Återkommer när jag vet lite mer :)

   0
 • Svara
  Linatriathlet
  9 maj, 2014 kl 12:35

  Snygg löparklocka!:)

  0
 • Svara
  Mari
  9 maj, 2014 kl 15:56

  Åh, den har jag kikat på! Ska bli kul att höra vad du tycker :)

  0
 • Svara
  Ingmarie
  9 maj, 2014 kl 20:12

  Har bara hört gott om den! Have fun i morgon!

  0
 • Svara
  erikuah
  10 maj, 2014 kl 09:19

  Har också precis skaffat en 620, är extremt nöjd! Inget mer väntande på satellitsökning :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.