Experimentverkstad: chiagröt

IMG_3614

Det härligaste med att komma hem är att återse sin hemliga låda. Att experimentera ohämmat med alla möjliga och omöjliga ingredienser.

Raw Foodhouse serverar de chiagröt till frukost. Har länge varit nyfiken att testa men inte fått tummen ur. Igår bloggade Sara om just chiagröt och äntligen lossnade tummen!

Blandade 2 msk chiafrön i 1 dl vatten och lät svälla i 30 minuter. Blev en slemmig geggamoja…

Toppade med rivet äpple, nektarin, pumpakärnor, hasselnötter och kokos.

Chiagröten smakar bara blöt, så det är runtikringet som får stå för smaksensationen och konsistensen (därav alla nötter och frön).

Fredrik var skeptisk. Jag som är lite mer open-minded tyckte det smakade kul. Nyttigt i massor också!

Det blir fler försök. Nästa gång tänkte jag blötlägga i mandelmjölk.

15 Kommentarer

  • Svara
    Träningsglädje
    14 augusti, 2012 kl 15:36

    hahaha. kul att du testar! imorse hade jag hallonsylt på min gröt. mums det med. själva gröten smakar som du säger inte så mycket – men verkligen inte heller äckligt.

  • Svara
    SportPassion
    14 augusti, 2012 kl 16:25

    Hm, det låter verkligen speciellt alltså. Är det gott? Och varför är det egentligen bättre med chiagröt jämfört med havregrynsgröt? :) Jag får nog ta och prova det där..

    • Svara
      Anna (orka mera)
      14 augusti, 2012 kl 20:26

      Grejen är att själva gröten smakar ingenting, utom möjligen just blött… Men man får pimpa den med massa gott så blir det bra :)

      • Svara
        SportPassion
        15 augusti, 2012 kl 09:51

        Haha, den smakar ”blött”. Det ska jag absolut kolla upp! Tack för tipset :)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      14 augusti, 2012 kl 20:29

      Bättre och bättre… jag älskar min havregrynsgröt och skulle inte byta ut den för allt smör i småland som frukost, men tyckte det här var ett alldels utmärkt mellanmålsalternativ. Dessutom fullt med nyttigheter!

  • Svara
    karin
    14 augusti, 2012 kl 17:07

    Ha, ha, så utmärkt! Det var ett tag sedan jag gick in på din blogg och då hittar jag detta – just som jag beställt chiafrön! Tack!

  • Svara
    Snorkkis
    14 augusti, 2012 kl 18:28

    Kan man måntro värma dendär geggamojan? På vintern vore det ju gott med något värmande.

    • Svara
      Anna (orka mera)
      14 augusti, 2012 kl 20:27

      Vet inte… du får testa och utvärdera :) Skulle inte byta ut min frukost-havregrynsgröt mot den men som mellis blev det bra!

  • Svara
    Uppochhoppa
    14 augusti, 2012 kl 19:59

    Havregryn har aldrig varit mer lockande. Brunt och slemmigt säger du? Nej säger jag! :)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      14 augusti, 2012 kl 20:30

      Haha! Havregrynsgröt är ALLTID lockande. Det enda jag kan äta varje dag och längta efter lika mycket varje gång! Men brunt och slemmigt kan också vara kul :)

  • Svara
    mia
    14 augusti, 2012 kl 22:32

    Hrm, något skeptisk :) Men håller med dig – havregrynsgröt tröttnar man aldrig på!
    Var hittar du hasselnötter utan skal? Har inte letat så värst, men du kanske har något bra ställe?
    Härligt inspirerande blogg du skriver!

  • Svara
    Heidi
    15 augusti, 2012 kl 06:58

    Tack för tipset! Ska testa som kvällsmål idag :)

  • Svara
    Johan
    15 augusti, 2012 kl 22:04

    Asså jag har chiafrön i min havregrynsgröt. Funkar klockrent….. Med pumpafrön, gojibär, solroskärnor och kokos i. Och valnötter ovanpå.

  • Kommentera