Glassrecept

Här kommer lite glassrecept för er som blev sugna. Recepten är alltså tänkta för glassmaskin, vet faktiskt inte hur det funkar utan…

NÖTCHOKLADGLASS (3-4 p)

100g mörk choklad
1 dl hasselnötter
2 dl mjölk
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
1,5 dl vispgrädde

Bryt sönder chokladen. Hetta upp mjölken och låt chokladen smälta i mjölken på svag värme. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Vispa i den varma chokladmjölken. Låt blandningen svalna. Blanda i grädde och hackade nötter. Starta glassmaskinen och häll i. Dekorera med valnötter och myntablad.

JORDGUBBSGLASS (3-4p)

150g frysta osockrade jordgubbar
0,75 dl strösocker
1 msk citronsaft
1 dl mjölk
1 dl grädde

Tina bären och mosa dem väl i mixer. Blanda alla ingredienser till slät, luftig smet. Starta maskinen och häll i blandningen. Dekorera den färdiga glassen med skivade jordgubbar och ett färskt blad av citronmeliss eller mynta.

Inga kommentarer

Kommentera