Aktuellt

Hård som stål

Ingen kan kalla mig solskenscyklist. Jag är gjord av stål. Eller bara osedvanligt osmart…

Det är sol under förmiddgen men jag skjuter på löpningen till eftermiddagen för att maxa tiden med dotter på besök. Ett beslut jag tar helt utan att kolla in väderprognosen…

Klockan 14:00 sitter jag i bilen, på parkeringsplatsen som utgör starten för rundan. På de tio minuter det tog att köra dit har himlen hunnit öppna sig. Det forsar på rutorna och jag tittar på mina bara armar. Funderar på om man kan springa i fleectröjan jag har på mig samtidigt som jag chattar med hela världen om min besvärande situation. När regnet går från modell ÖS till KRAFTIGT ger jag mig ut. Utan fleecetröja!

Jag ska springa Hässleholmsloppets 21-kilometersbana. För att kolla att jag hittar runt inför ett litet mini-event på annandag midsommar. Då ska solen skina, och efter en fantastisk runda i skogen ska vi äta hemmagjord pizza i gräset  (Okej, vi har inget gräs i sportstugen men ni fattar känslan) .

Anyway. Jag kommer 200 meter innan jag är dyngsur, 4 kilometer innan fingrarna domnar och tappar alla känsel. Banan är fin, men alltså, det är svårt att vara så där fjompigt löparlycklig i det här vädret. Stigarna är blöta och blir jag inte blöt uppifrån så blir jag blöt av pölarna, det långa gräset eller vattnet som droppar ner från träden. Rätt ner i sport-bh:n.

Vid 15 kilometer har Fredrik lämnat en vattenflaska men alltså vatten. Det SISTA jag vill ha idag. Dessutom är den helt grusig efter att ha åkt cykel genom skogen. När jag känner efter tuggar jag typ fortfarande grus, så här dagen efteråt! Jag behöver också en bar. Inte för musklerna men för hjärnan. För att orka hålla modet uppe när allt är kallt. Men mina fingrar fungerar inte.

Jag försöker slita upp förpackningen med munnen och får av millimeterstora bitar. Om jag har tur. Det tar en kvart att skapa ett hål som är tillräckligt stort för att pressa ut baren igenom. Alltså hallå? Vad är logiken med ofungerande händer!??  Ur ett överlevnandsperspektiv är det totalt kontraproduktivt!

Krigar mig runt banan och hinner få upp värmen under den korta tid regnet gör uppehåll.  Sätter på både stjärtvärme och rattvärme i bilen tillbaka till Sportstugan.

Och ja, jag hittade runt. Med hjälp av gpx-fil och karta. Om vädret medger kommer vi få en fantastisk dag!

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.