Aktuellt

Gubbklubben

Egentligen heter den ”Lördagsturen” men alltså, av de gånger jag varit med har det bara varit gubbar.  Så gubbklubben alltså. Och jag.

Min närvaro är ytterst sporadisk eftersom jag ofta är i sportstugan på lördagarna. Men när tillfället ges hänger jag gärna på gubbarna. För att de är ett härligt gäng och för att det är det enklaste sättet att trolla ihop ett långpass utan att man märker det. Idag blev det 26 kilometer innan jag hann blinka.

Det är start hos Olof 08:30 och kaffe hos Fredrik 10:30. I min värld blir det två timmar och ungefär två mil, som är precis enligt min tänkta plan. Då tänker jag inte på att jag ska ta mig TILL Olof och FRÅN Fredrik också…

I Gubbklubben ingår även hundar och ofta barn i vagn. Idag har barnet kastat in handduken men hunden gör oss sällskap. Och visar vägen. Att följa en hund är spännande och vi hamnar på stråk jag aldrig brukar springa på. Blir belönad med tre nya gator i City Strides även om det känns som MÅNGA fler.

Under turen framgår att Fredriks fru fyller 50 idag, och jag frågasätter hans beslut att springa Lördagstur på den stora dagen. Men frun ville ut och cykla och jag konstaterar att han valt en klok fru! Nu får vi alla äran att fira henne. Köper blommor och After Eight (har jag ens ätit det sen åttiotalet?) och klampar in svettiga till kaffet 10:30.

Nu står klockan på 21 km och det är långt hem. Men lite After Eight och kaffe i solskenet gör susen för humör och ork. På vårens första dag är det inga ben som blir trötta och de sista fem kilometerna är avverkade i ett huj. Hade det inte varit för ÖST i nästa vecka hade jag kunnat hålla på en smärre evighet, men nu får jag tygla min löparlust.

Firade våren med en eftermiddag i solen och fotvård. Nu börjar nerräkningen och preppen för ÖST, där fötterna var först ut. Ska hinna med både massör och fysioterapeut innan veckan är slut!

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  9 april, 2024 kl 10:20

  Vilken intensiv vecka du har med både fotvård, fysio och massage! Min plan är att dra fram fotbadet dagen före lopp, i vanlig ordning. Annars åker jag mest tåg och hoppas att ingen hostar på mig 😅

  • Svara
   Anna
   16 april, 2024 kl 21:38

   Din strategi verkar ha funkat! FInt lopp du gjorde!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.