Aktuellt

City Strides

Blev tipsad om en hemsida där man kan samla gator. Och försöka springa alla gator i en stad. Jag går ju igång på sånt förstås. Sidan heter City Strides och är jätterolig i teorin. Rent praktiskt fattar jag ingenting av den, men det visste jag ju inte när jag gav mig ut.

Sticker ut på dagens runda med målsättning att springa så många nya gator som möjligt. Och att INTE hamna på Bispgatan, som är den gata i Malmö som man hamnar på oavsett när, hur, varför och åt vilket håll man springer. Den är överallt.

Springer parallellgator till de gator jag alltid springer. Snirklar runt och känner mig allmänt nöjd med mina vägval. Tills dess att jag plötsligt befinner mig på…. Bispgatan. Svänger av vid första bästa korsning, läser på skyltarna och hoppas hitta namn jag inte känner igen. Cruisar genom nya kvarter, ståtliga villor och plötsligt i fjärran ser jag ett magiskt ljus.

Det är solnedgången som skymtar. Och den ses bäst vid havet. På de gator jag alltid springer. Men vad fasen, en avstickare för en solnedgång – det måste vara okej.

Stannar till och njuter en stund tills jag känner mig mätt. Om man ens kan bli mätt på solnedgångar. Sen springer jag upp en gata för en chans att plocka fler gator till min nya hobby.

När jag kommer in och läser in rundan får jag vet att jag sprungit 8 nya gator. På 14 kilometer!

Försöker utläsa vilka men fattar ingenting.

Men det var i alla fall kul i teorin. Om någon vill bygga en app på samma tema så feel free.

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  21 september, 2023 kl 15:36

  Vilken solnedgång!!

  • Svara
   Anna
   25 september, 2023 kl 20:00

   Yes! Och den bara kom som en total surprise liksom. Blev helt knockad.

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 september, 2023 kl 22:53

  Det finns de som kutat ALLA Stockholms gator. De har tydligen någon slags app för hur kan man annars hålla reda på det? Eller om det var att de ritade på en papperskarta…? :-D
  Ruskigt fin solnedgång! Den hade jag kunnat springa många gator, och omvägar, för!!!

  • Svara
   Anna
   25 september, 2023 kl 20:00

   Det finns säkert någon app också. Den här jag testar är bara en hemsida och den är sådär användarvänlig….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.