Aktuellt

Veckans viktiga

Den här veckan innehåller två viktiga grejer:

 1. Anmälan till Broloppet 2025 öppnar
 2. Löpningens dag

Broloppet är en once-in-a-lifetime-grej som faktiskt hänt ett par gånger. Det är alltså en halvmara över självaste Öresundsbron. Start i Danmark och mål i Sverige. Senast det begav sig var 2010, med medvind 15 m/s i ryggen. Det skulle visa sig bli mitt pb på halvmara och enda gången i livet under 1:30. Men jag har aldrig räknat det som pb. Den blåsten hade fått Agda i rullator att göra stordåd. Broloppet 2006 var för övrigt min allra första halvmara. Det var så längesen att inte ens bloggen fanns. Därför vet jag inte mer än att jag hade som längst sprungit 13 kilometer innan, men ändå tog det för självklart att det skulle gå. Så mycket Pippi har jag aldrig varit varken före eller efter!

Anyway. Den 15 juni 2025 är det Öresundsbrons 25-årsjubileum och ena körfältet stängs till förmån för alla glada löpare som vill vara med och fira. Broloppets 40000 startplatser släpps på torsdag och jag ska ha en av dem. Och alla andra jag känner också. Missa inte. Det kommer bli en fest!

Löpningens dag är inte lika sällan förekommande. Det händer faktiskt den första lördagen i februari varje år och det är bästa Ingmarie som uppfunnit själva dagen. Det finns massor av roliga evenemang men jag vill såklart slå ett extra slag för mitt eget. Vi provspringer Stävie Trail-banan 6,4 kilometer nu på lördag kl 10:00. I mål väntar semmelgeneratorn där semlor slumpas ut till den med lite tur. Här hittar du mer info! Är du ens lite i närheten så tycker jag du ska komma förbi. Känns 6 kilometer för kort, går det bra att kombinera med några av Stävie Trails alla jubileumsrundor, eller bara ta några varv till…

Det var veckans viktigaste. Veckans läskigaste är att jag ska vara med i en podd. Inspelning på söndag…

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  29 januari, 2024 kl 22:51

  Hm… Jag var inte alls sugen på Broloppet men får kanske tänka om.. Jag kan ju liksom inte ens planera för lopp en månad i framtiden. :-D Borde förresten inte alla som var med på premiärloppet få förtur och rabatt?
  Löpningens dag missar jag dock inte!
  Och podden kommer gå galant!

  • Svara
   Anna
   31 januari, 2024 kl 20:51

   Jo, det kommer bli fest! Såklart du ska med! Får vi samma medvind som förra gången jag sprang så är det bara att lyfta fötterna och flyga över!

 • Svara
  Joanna S
  4 februari, 2024 kl 00:53

  Du menar väl invigningen år 2000 😉

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2024 kl 15:15

   Där var jag inte med. Rullade mest omkring på en barnvagn medan Fredrik fick stå för det jobbiga :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.