Tävlingar

Broloppet – så gick det…

Lite bylsigare klädd än vanligt hoppade jag på tåget till Köpenhamn klockan 13.00 tillsammans med Viveca, Tomas och ett helt gäng andra löpare som valt att bojkotta busstransporten två timmar tidigare.

DSC00663
Iklädd Fredriks gamla avdankade kläder för att kunna slänga i starten. Snyggt som attan!

Tiden fram till start gick fort, en timme i toakön och sen var det dags att ställa sig i startledet. Efter en lång promenad fram till starten gick startskottet ett par minuter sent. Det första jag ser är en matta som blåst upp och korvat sig. Lyckas lyfta mina fötter tillräckligt högt för att inte snubbla men det är många som faller raklånga vid sidan om mig. Och folk som ramlar på de som redan ramlat. Gahh, en mardrömsstart. Men sen är vi på väg. Ner i den mörka tunneln.

Tunneln är 4 km lång. Gps:en saknar täckning och jag får därmed inga kilometertider i början. Men jag har ändå ingen möjlighet att styra farten. Det är folk överallt och jag får sicksacka mig fram. Luften är varm och kvalmig. Svetten rinner om mig och jag börjar drömma om nästa vätskestation. Känns lite som ett löpband där inne. Luften är stilla som inomhus. Jag vill ha luft. Pinnar på för att komma ut så fort som möjligt.

När jag ser ljuset utanför tunneln känns livet lite bättre och första friska luften är underbar. Jag får mottagning på gps:en som visar 17:44 efter första 4 km. Jag räknar lite kvickt ut att det här verkar bra…  Vill dock inte förivra mig och siktar in mig på att ta det lite lugnt upp på högbron som är en enda lång uppförsbacke i fleeera kilometer.

Men vinden i ryggen gör sitt. Uppförsbacken känns inte. Tiderna är mycket bättre än de borde i en uppförsbacke. Men det är bara att tacka och ta emot. Någon gång ska man väl få lite payback för att man bor i Skåne…

På bron serveras ingen sportdryck, bara vatten. Dessutom med en vidrig citronsmak. Det tar emot att dricka fast jag inser att jag måste. Blandar vattnet med en medhavd lika vidrig gel. Allt växer i munnen.

Benen är pigga och pinnar vidare. Uppåt. Framåt. Njuter av kilometertiderna även fast jag vet att det är lite fusk med den starka medvinden. Kommer på mig själv med att bara titta på folks ryggar och liksom missa hela utsikten. Kastar en blick över havet, konstaterar att det är en häftig utsikt och återgår sedan till att studera ryggar.

Vid 16 kilometer tar bron slut. Mentalt är jag liksom i mål då. Jag har ju kommit till Sverige. Då startar den jobbigaste biten. Att ladda om och fortsätta. På cykelvägar med mycket mindre vind i ryggen. Inga magdansöser i världen kan få igång mig, det känns tungt. Lång fram ser jag 1.30-farthållarna. Vill så gärna ifatt. Fokuserar, går in i mig själv och min andning. Men det är lönlöst, benen har inte mer att ge.

Där jag springer är det mest killar. De bryr jag mig inte om. Men varje tjej jag passerar blir ett pinnhål i resultatlistan. Därför försöker jag passera så många jag kan. Det går inte lätt men ett par stycken kommer jag förbi. En självförtroendeboost varje gång.

Strax innan målet hör jag någon heja på mig. Vänder mig om och ser Linn. Blir glad i hela kroppen och får lite extra energi. Hinner ett par meter till innan jag hör nästa hejarop som kommer från Anna. Det värmer i hela kroppen. Vinkar tillbaka och försöker se lite mindre död ut än jag känner mig. Tveksamt om jag lyckas…

I målgång möter jag Fredrik och Alva. Blir så glad att jag glömmer stänga klockan (som vanligt!). Trycker av den på 1.31.06 efter en stund. Någon officiell tid har inte kommit upp ännu men under 1.31 är det i alla fall. En grym tid som jag förmodligen inte gör om på länge. Om det inte blåser orkan nästa gång…

 IMG_2601
Trött i målgång… Och med en välblåst frisyr!

 IMG_2609
Bajamajorna fick besök i dag också!

IMG_2615
Halvt ihjälfrusna efter målgång. Men glada ändå!

IMG_2617

Viveca slog till med 2.03 på sin första halvmara. Grymt!!! Även hon välblåst i håret.

0

22 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  12 juni, 2010 kl 23:11

  Men herregud människa!! Hur snabb är du?! :)

  Grattisgrattis!!

  0
 • Svara
  Helena
  12 juni, 2010 kl 23:28

  Gratulerar till väl genomfört lopp! Jag inledde också med hopp över mattan – såg dock ingen som ramlade… Tunneln tyckte jag var helt OK. Visst, det var varmt och lite kvavt, men jag tyckte det var rätt gott om plats och kändes ganska luftigt. Medvinden på bron var ju bara att tacka och ta emot :-) Betydligt tuffare på fastlandet utan vind… Jag hade det riktigt tufft sista kilometrarna, men lyckades hålla i och satte nytt pers: slog det gamla med 2:24 och slutade på 1:44:16. Helt slut, men mycket nöjd :-)

  0
 • Svara
  Pernilla
  12 juni, 2010 kl 23:33

  Fasiken vad bra jobbat! Grattis!
  1 timmen i toakö – då hade jag gett upp…
  Hur fungerar det egentligen, springer även Danskarna från Danmark eller får de springa från Sverige mot Danmark?

  0
 • Svara
  Daniel
  13 juni, 2010 kl 00:33

  Härligt att du fick ett så lyckat lopp. Jag anade att det skulle gå bra för dig idag, perfekt löpväder! :) Du måste också fått en bra start för där jag stod var det megatrångt och det hade varit svårt att göra en bra tid. Nu höll jag mig heller inte framme för jag skulle ta det ”lugnt” idag.
  Härliga frisyrer, själv tog jag ut steget lite på högbron och en kastvind gjorde att jag sparkade mig själv för en benet ”blåste iväg”. 8O

  Stort Grattis till nytt pers!!! Du är alltid lika grym!

  0
 • Svara
  Anna
  13 juni, 2010 kl 07:30

  Jag anande att du skulle springa fort och fort gick det! Kul att se dig även om det bara var i förbifarten:) Stort grattis till din makalösa tid. Shit vilken tid!

  0
 • Svara
  Linn
  13 juni, 2010 kl 08:59

  Wow Anna, grymt! Du såg galet snabb ut och det var du ju också! Stort grattis än en gång! Och du, den långa backen till högbron kompenserar vinden, så fusk är det banne mig inte!
  När är nästa lopp?

  0
 • Svara
  Jenny
  13 juni, 2010 kl 09:04

  Grymt bra tid! Snyggt jobbat!

  0
 • Svara
  Johan
  13 juni, 2010 kl 09:19

  Jätte bra tid! Du har rätt om vattnet, det var vidrigt. Jag tog två klunkar innan loppet, fick jag dyrt böta andra halvan. Tunneln vill jag aldrig springa i igen, varm, dålig luft och massor av människor ivägen.

  0
 • Svara
  Lena
  13 juni, 2010 kl 09:59

  Grymt bra! Grattis, grattis, grattis!

  0
 • Svara
  Askan
  13 juni, 2010 kl 11:50

  Wow vilket lopp! Grattis!

  0
 • Svara
  Viveca
  13 juni, 2010 kl 13:27

  Har lite svårt så här i efter hand at förstå att det är jag på bilderna och att jag gjorde det…. jag är så glad att jag utmanade mig själv förra sommaren till att börja springa. men egentligen är allt ditt fel och det tackar jag för…. Vi ses snart!! Bra kämpat igår!!

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  13 juni, 2010 kl 13:32

  Andréa – jag hade god hjälp av vinden. Men det var kul att känna farten!

  Helena – här snackar vi mosning av pb! Bra jobbat! Och visst var det tungt när man kom över på landbacken. Pust!

  Pernilla – alla sprang från Danmark. Danskarna fick transporteras hem efteråt.

  Daniel – ja det var grymt trångt i tunneln, fick armbåga mig fram för att inte tappa tid. Första kilometern gick i 4:37 och det var också den långsammaste. Jag sparkade också mig själv på benen – en ny upplevelse!!!

  Anna- kul att se dig! Blev jätteglad!

  Linn – nästa planerade är Lidingö halvmara 11 september. Ska du med?

  Jenny – tack tack!

  Johan – ja fy tusan. Vad är det för fel på hederligt svenskt kranvatten?

  Lena – tack tack!

  Viveca – ja det är en häftig resa du gjort minsann! Bra jobbat och keep up the good work!

  0
 • Svara
  Magnus
  13 juni, 2010 kl 17:23

  Riktigt fin tid Anna! Och fin resumé! Stort grattis och bra jobbat!

  0
 • Svara
  Carina
  13 juni, 2010 kl 17:57

  Grattis Anna till ett superbra lopp!! Det är ju så där ibland är saker och ting mot en andra gånger med en. Det är bara att tacka och ta emot när man har vädret på sin sida.

  0
 • Svara
  emliscious
  13 juni, 2010 kl 18:09

  härligt tjejen!! du är så grym!!

  0
 • Svara
  Lisa
  13 juni, 2010 kl 18:21

  Kanonbra! Stort grattis till den jättefina tiden :D Du inspirerar som vanligt till tusen :)

  0
 • Svara
  Amelie
  13 juni, 2010 kl 19:21

  Well done! Visst var det ett härligt lopp!!! O vilken bra strategi att bojkotta bussarna, det var en KALL väntan…

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  13 juni, 2010 kl 21:30

  Magnus – tack så mycket!

  Carina – Eller hur, man får passa på att njuta när vinden för en gångs skull går åt rätt håll.

  Emliscious – tack :)

  Lisa – å vad roligt att höra, tack!

  Amelie – ja, det var värt varenda peng att ta tåget över! Vi fick inte en droppe regn på oss!

  0
 • Svara
  Marre
  14 juni, 2010 kl 09:59

  Gulp. 1.31 på 21,1 km. Du är inte klok på en fläck du…. Grattis!

  0
 • Svara
  Ann
  14 juni, 2010 kl 10:41

  Fantastiskt jäklaskitBRAAAA!! En tid att vara mäkta stolt över! Du är så grym, jättestor grattiskram

  0
 • Svara
  Anna (orka mera)
  14 juni, 2010 kl 11:47

  Marre – har fortfarande inte fått den officiella tiden (eftersom startmattan inte fungerade!!!) men enligt starttiden på min klocka är jag t om under 1.30…. tjohooooo vad lite medvind kan göra :)

  Anna – åååååå tack!!!

  0
 • Svara
  mattias
  15 juni, 2010 kl 17:06

  Grattis! Snyggt jobbat. Du verkar ha haft en betydligt trevligare upplevelse än jag hade.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.