Aktuellt

Kyrkbingo – winter edition

Förra gången det begav sig var det 25 grader och smäktande värme. Vi säkrade vår överlevnad i värmen med glass både på vägen och i slutet. Idag var det dags för vinterversionen. Med snäppet mindre behov av glass…

Vi tar tåget till Lomma och regnet piskar mot tågfönstren. Det är inte det där vädret man helst väljer för ett långpass med stopp. Bara tanken på att stå still och lyssna på Joakims härliga berättelser får fingrarna att frysa till is. Därför tar jag tjockaste vantarna och en regnjacka. Idag blir jag hellre kokt än en fiskpinne.

Vi avverkar Lomma Kyrka innan vi fått upp värmen men lagom till Flädie känns kroppstemperaturen normal. Jag kan till och med slappna av till dagens mest spännande berättelse om den hemsökta kyrkan på orten. Tavlorna som flyttar sig under gudstjänst och ryktet om folk som går igen.

Från Flädie tar vi oss vidare via Fjelie, till Stävie och slutligen Kävlinge. Det här är mina långpasshoods och jag blir nostalgisk i hela kroppen. Så många gånger jag passerat dessa kyrkor utan att veta något om smeden som inte ville bli smed, och gudsjänsterna på brandstationen. Och Brunius som dog av hjärtinfarkt när Domkyrkan i Lund fick nya torn…

Efter 21 kilometer är den fantastiska kyrkolektionen klar och resten av gänget tar tåget tillbaka till Malmö. Själv ska jag bli upphämtad för vidare transport till Sportstugan. Men vi har sprungit fortare än tidtabell och Fredrik the Taxi är inte riktigt framme. Jag passar på att cirkla runt i Kävlinge och återuppliva gamla minnen.

Cykelvägen från stationen som jag cyklat miljoner gånger. Vägen till vårt gamla hus som bytt färg och fått en mer välvårdad trädgård. Jag hinner till och med ner om rondellen för att skåda de numera rikskända bockarna.

En typisk superrolig söndag. Mer sånt.

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  10 december, 2023 kl 19:21

  Det är ju så skolbarnen skulle lära sig historia!

  Nostalgirundor kan vara både underbara och sorgligt jobbiga. Hoppas det kändes mest bra!

  • Svara
   Anna
   18 december, 2023 kl 20:32

   Ja eller hur! Den här nostalgirundan var bara härlig. Jag känner mig klar med Kävlinge och ångrar inget. Men tycker om att åka dit!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.