Aktuellt

Distansmål 2023

Jag har sällan mål med min löpning. Annat än hålla mig i form nog för att när som helst kunna riva av en spontanmara…  Men andra har mål. Och igår mitt under pågående Tomtetåg nådde Olof sitt årsmål på 200 kilometer, och ställde till med en hjulning mitt i tomteskaran. Som förvisso hade kunnat sluta i en buske, men ändå!

Anyway. Jag blev nyfiken på hur många kilometer jag har på kontot 2023. Lyckas inte hitta någon fancy rapport på Strava och får fortsätta mitt letande på Garmin Connect. Två clementiner och ett par gråa hår senare hittar jag rapportknappen och lyckas få ut en hel lista med rafflande statistik.

Vi snackar 214 löppass och en genomsnittsdistans på 13,33 kilometer. Men mest snackar vi en total på 285 mil,  och genast börjar siffernörden tänka att 300 hade varit fint. Men alltså, det är 8 dagar kvar på året och två mil om dagen är inte rimligt mitt i julstressen.

Men 290 kanske jag kan få till. Inte jämnt någonstans. Men ändå. Når jag dit ska jag hjula. Med risk för att jag putsar åt andra hållet, och stannar 10 meter innan. Det där med hjula är läskiga ting…

Har du något årsmål? Och vilken är din medelsteglängd 2023? Min är 1,00. Komma noll noll. Sug på den!

9 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  19 december, 2023 kl 00:54

  Jag blev genast nyfiken på mina siffror men var hittar jag det?

  • Svara
   Anna
   20 december, 2023 kl 14:22

   Har du Strava? Jag har hittat det där nu!

   • Svara
    ingmarie Nilsson
    20 december, 2023 kl 19:48

    Näpp. Eller jo men jag använder det inte. :-) Men en kollega visade hur jag kunde hitta det på Garmin-appen

 • Svara
  Admin
  20 december, 2023 kl 11:26

  Jag har sprungit lite mindre i år än jag gjorde framförallt pandemiåren 2020-2021, och det har varit avsiktligt. De åren presterade jag som sämst trots att jag sprang lite mer än jag brukar, då landade jag på 320 mil för helåret, i år ligger jag för närvarande på 240 mil och jag sitter och funderar på om jag har lust att springa så ”mycket” som krävs, för att nå den jämna och fina siffran 250 mil för helåret, jag blir knappast en bättre eller sämre löpare eller människa om jag stannar på 247 eller 253 mil så egentligen är det ju bara korkat. Jag kan dock inte helt lova att jag låter bli. Min medelsteglängd ser jag inte och det är kanske lika bra men jag ser att min genomsnittliga konditionsålder är 42 och det känns ju bra med en rabatt på tio år :-)

  • Svara
   Admin
   20 december, 2023 kl 11:27

   Admin? Nej, Staffan

   • Svara
    Anna
    20 december, 2023 kl 14:25

    Haha jag blev jätteförvirrad tills jag såg mailadressen. Tänkte att jag hade kommenterat mitt eget inlägg i sömnen :D

  • Svara
   Anna
   20 december, 2023 kl 14:24

   Konditionsålder? Var hittar du den rafflande informationen? Jag vill också ha rabatt!
   Och nej, jag kommer inte bli varken lyckligare eller bättre av att springa 300 mil. Men det är första gången jag har chansen. Så det lockar lite. Så får jag lägga mig på sofflocket i januari och vila ikapp. Eller nått :D
   Du landar bergis på 250 också. Men du är en tuffing om du motstår!

   • Svara
    Admin
    20 december, 2023 kl 14:44

    Jag har en WordPress-blogg också sedan länge där jag skriver sällan och inte om löpning, måste bero på att jag är inloggad där på något sätt :-) Konditionsålder finns både i Garminappen och på webben, under ditt VO2Max.

    Jag tror faktiskt jag ska försöka låta bli att landa på 250 mil bara för att :-)
    /Staffan

    • Svara
     Anna
     20 december, 2023 kl 15:24

     Ahh, jag blev också 42! Det borde man fira med ett marathon :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.