Aktuellt

Trendig!

Min dotter som har koll på trender säger att det har blivit trendigt med löpning. Och det är ju kul. Att inte vara helt ute liksom…

Kommer ihåg den förra löparvågen. Då alla sprang. Jag bodde i Kävlinge då och hela stället sprang. Vi ordnade ultraintervaller, sprang 50 km ultra runt byn och åkte på olika lopp ihop. Sen blev det cykling som trendade, först landsväg och sedan mtb. Bara en envis löparskara fortsatte. Överlevde till och med padeltrenden med löparskorna i behåll.

Men nu mina vänner ska det visst springas igen. Trenden att bygga en världsstor rumpa ska vara på väg ut och nu är det pilates som gäller.  Och löpning. Och outfitten är viktig har jag hört…

Stora glasögon är livsviktigt och redan där har de tappat mig. Jag får ju ont i huvudet av glasögon.

Men vätskevästen. Värsta innegrejen! Och nu är jag plötsligt med på banan igen. Den ska dock bäras oavsett passets längd och väder. Så för all del, på med västen för en trekilometersrunda i snålblåst. Alltid kan man bära något i den….

För att helt smälta in i den nya löpkulturen behöver jag tydligen införskaffa mig ett par färgglada shorts, halvhöga strumpor och ett par Hoka.  För ankelstrumpor i New Balance är fett ute. Eller nått.

Så nu mina löparvänner, är vi inne ett tag. Och sen när trenden ebbat ut och folk börjar med pingis, så fortsätter vi springa. Vi som springer för springet, och inte för trenden.

 

10 Kommentarer

  • Svara
    Anna T
    13 juli, 2023 kl 20:04

    Fast jag kan förstå väst lite. Allt för få tights har plats för jätte-mobiler och nycklar. Arm-hållare går ju bara inte, telefonen är ju dubbelt så stor som armen! Och Spi-belt o dyl glider upp och sitter inte still. Så väst på korta rundor och kanske även promenader ibland – ja tack 😊

    • Svara
      Anna
      13 juli, 2023 kl 20:08

      Armhållare är fruktansvärt. Som en enda stor blodtrycksmanschett! Har aldrig fattat den. Spi-belt sitter som en smäck på mig. Och sen jag köpte ett nytt rymmer den mobilen med marginal. Mitt gamla var från den tiden mobiler var små, så jag har fått kämpa för att få ner den i flera års tid för att jag varit för snål för att köpa ett nytt :D Men funkar inte bälte så fattar jag att västen är ett bra alternativ.

      • Svara
        Anna T
        14 juli, 2023 kl 06:28

        Har inte provat just Spi-belt, men några andra. De glider ju upp och sätter sig i midjan, och skvalpar runt där …

        • Svara
          Anna
          14 juli, 2023 kl 07:57

          Låter som flip-belt :D Åker upp och sätter sig som en bh på mig :D

  • Svara
    ingmarie Nilsson
    13 juli, 2023 kl 20:52

    Haha! Underbart! jag springer i alla fall men resten av ”kraven” är jag hopplöst ute på. Och stackars alla som lagt fantasisummor på rumplyft. ;-)

    • Svara
      Anna
      14 juli, 2023 kl 07:56

      Haha, ja nu måste man lyfta bort den igen :D

  • Svara
    A-mamman
    14 juli, 2023 kl 09:26

    Klädseln låter som en beskrivning av Joanna Swica?! Strumpor, glajjor och allt. Huvudsaken att man springer, tänker jag, som aldrig följer trender men gärna färgmatchar även när jag är ensam i skogen.

    • Svara
      Anna
      16 juli, 2023 kl 17:19

      Jamen faktiskt. Hon är supertrendig. Och cool. Jag är inte riktigt där… Men ibland matchar skorna helt slumpartat tröjan. Då känner jag ändå lite BINGO :D

  • Svara
    Marina
    15 juli, 2023 kl 13:35

    Det enda trendiga med mej är uppenbarligen löparvästen, men den använder jag bara på längre sträckor än 10. Så tur och roligt att löpning är trendigt igen!

    • Svara
      Anna
      16 juli, 2023 kl 17:20

      Eller hur! Vi får njuta av att vara trendiga så länge det varar. Och så länge undra vad som trendar nästa gång…. Minigolf?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.