Happenings

Kävlinge Ultraintervaller 8×10 k–den långa versionen!

04.20. Väckarklockan ringer. Jag har sovit dåligt hela natten, varit rädd för att försova mig. En snabb tallrik gröt och sen iväg till gymmet.

05.00. Framme vid gymmet. Folk har redan börjat droppa in och våra suveräna funktionärer tar emot. Deltagarna tilldelas varsin plätt på golvet och en goodiebag med lite smått och gott.

05.45. Fotografering inför första rundan. Så här glada och förväntansfulla var vi då:

DSC_0790

06.00 Första starten går:

DSC_0798

Första rundan går i mörker längs cykelvägar med gatljus. Det går lätt så här på morgonkvisten. Lite nervös att jag går ut för hårt. Första milen på ca 52 minuter. Bara 7 kvar…

Vilan mellan intervallerna är korta och strax är det dags för första dagsrundan, kl 09.00.

DSC_0844
Observera startpistolen, ska det va – ska det va ordentligt!

Andra rundan går lätt. Springer med Andreas nästan hela vägen och vi roar oss med fina hopp längs vägen. Får dock bara till det på ena sidan och känner att jag behöver öva andra sidan till nästa år! Andra rundan på sekunden samma fart som första.

DSC_0946DSC_0959

Vårt basläger ser efter ett par timmar ut så här:

DSCF4909

Nedan har vi skohyllan och lunchbordet:

DSCF4900 DSCF4903

Mellan varje runda registrerar vi resultatet på jogg.se. Efter ett par rundor inser jag att jag är första tjej och får en sporre att fortsätta kämpa.

DSCF4896

Vår tid går åt till att äta, stretcha och äta lite till. Ibland känns det som vi äter mer än vi springer. Vila hinner jag i alla fall inte med. Som max ligger jag ner 20 minuter mellan intervallerna. Många somnar men jag känner mig för speedad för att koppla av.

DSC_1331
Man kan aldrig träna för mycket… spinning i pausen. Eller nä, vi poserar bara.

Runda 1-6 går förvånansvärt lätt. Benen känns pigga och hade det inte varit för att vänsterfoten börjat göra lite ont, så hade det kunnat vara precis vilken vanlig runda som helst. Kan inte förstå att jag känner mig så pigg med 5 mil i benen. Byter samtalspartner mellan rundorna, efter vilken som för tillfället håller mitt tempo. För mitt tempo är det samma. Runda efter runda. 52:30 plus minus 30 sek.

DSCF4901
Enligt vissa var det en stor sensation att jag åt godis igår. Dom skulle bara veta hur många sura godisbilar som körde ner i min garage-mage. Det enda goda godiset förutom mörk choklad!

Det blir kväll, och en morgonmänniska som jag får allt svårare att ladda om. Vill mest sova. Kan på riktigt inte förstå hur jag ska ta mig ut.  Att än en gång kliva i de halvfuktiga kläderna känns sådär. Hade helst sprungit i täckbyxor och dunjacka, men inser att det inte vore så smart…

DSC_1346
Jag övertalar fotografen att vi ska få ta startfotograferingen liggande… mycket bra idé! Tills man skulle upp…

På sjunde rundan kommer Fredrik och hjälper till. Med pigga ben får han släpa runt på mig som nu börjar kännas allt annat än pigg. Trots att det känns som vi springer i kåda landar tiden ändå på drygt 54 minuter. Jag fryser efteråt. En snabb dusch och sen den obligatoriska insmörjningen av av vaderna. Smörjer dem med ICEPOWER i varje paus. Det blir en tvångsrutin efter att det hjälpt mot mina ömma vader redan efter andra rundan. Nu vågar jag inte chansa utan. Icepower blir min bästa vän. Oftast går det som planerat men ibland råkar man få lite på läpparna så det liksom känns som de håller på frysa bort.

Vilar lite mellan sjunde och åttonde. Sen är det dags igen. Har inte ork att äta något. Magen protesterar. Magen är ett mycket större problem än benen. Den kniper och lever om, men jag tvingar i mig lite mat. Törstig är jag också men är inte sugen på dricka…

Sista rundan är en varvbana på 2.5 km. Daniel och en annan kille sticker fort. Jag och Fredrik kommer sen. Var alla andra blev av vet jag inte. Jag har på alla tidigare rundor legat någonstans i mitten. Nu ligger jag plötsligt nästan främst. Foten gör ont i varje nedsättning men jag biter ihop. NU SKA JAG I MÅL. Och gärna så fort som möjligt så man får det överstökat.

Det går trögt men efter varje varv möts vi av peppande musik, som får mig att orka lite till. Jag börjar varva folk och det stärker pannbenet. Daniels föräldrar är på plats (tre på natten!) och hejar och man blir lika glad varje gång man får ett hejarop. Sista 5 kilometerna försvinner all smärta, jag ångar på som en maskin. Jag känner mig stark och oövervinnerlig.

Med 50 meter kvar vill publiken ha en spurt och Fredrik låter mig vinna. Till tonerna av BLACK JACK firar jag min målgång med tre grodhopp. Jag är lycklig, lättad och stolt. DET GICK! Totaltid på 8 mil: 6.59.51. Ibland får man ha marginalerna på sin sida.

Efter 1 timmes sömn ska det visst vara dags för söndag nu…

———————————————————————————————————–

Mer bilder från vår dag kommer på ultrabloggen under morgondagen. Där får ni läsa mer om våra underbara deltagare och våra fantastiska funktionärer. Utan er hade det här inte blivit hälften så kul som det blev!!! Tack för att ni ville komma och vara med!

34 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  14 november, 2010 kl 12:57

  Häftiga är ni som gör sånt här! Som jag skrev till daniel så är jag alldeles för vek (och snusförnuftig) för att göra sånt här :) Grymt jobbat! Såg på facebook/jogg att du vann, grattis! :)

 • Svara
  Therese
  14 november, 2010 kl 13:07

  Woho, grattis till segern!! Ni verkar ha haft det helt underbart härligt nere i Kävlinge!

  Det häftiga med ett sånt här event tycker jag är att det känns som att alla som är med är vinnare på sitt sätt, som hos oss utanför Halmstad där flera av mina klubbkamrater sprang längre än de nånsin gjort tidigare, och där folk om och om igen vann över huvudet (som inget hellre ville än ställa skorna på hyllan och krypa till kojs redan klockan 16…) och gav sig ut i kylan och regnet och kämpade med milen. Och ännu mer fantastiskt är att det var så fruktansvärt roligt! Det kommer kanske alla som inte var med aldrig nånsin förstå, men kicken av att vara med på något som de här ultraintervallerna slår tammetusan det mesta.

  Blir det återkommande med Kävlinge ultraintervaller tror du? Då kanske man ska boka en plats till nästa år. :)

 • Svara
  Magnus
  14 november, 2010 kl 13:18

  Imponerande! Grattis!

 • Svara
  Nina
  14 november, 2010 kl 13:24

  Vilken kvinna du är, du imponerar! :)

 • Svara
  Marre
  14 november, 2010 kl 15:54

  Jag är sjukt impad, mycket bra jobbat! Just det där vilandet mellan intervallerna hade jag aldrig fixat. Jo vilandet hade gått bra men att ta sig upp igen skulle varit omöjligt. Grattis! Fira!

 • Svara
  Kerstin
  14 november, 2010 kl 16:17

  Ja, du är en toka som hittar på sådana här grejer, men vad du kan, du ger ju aldrig upp, vad blir nästa utmaning mån tro?
  Ett stort grattis Anna från Kerstin och Ken.

 • Svara
  Mr Barista
  14 november, 2010 kl 16:34

  Undrar om det inte var de två superba caffe latte som la grunden för din fantastiska prestation!?!

 • Svara
  katja
  14 november, 2010 kl 17:09

  Så jäkla roligt jag hade det, både på banan och som fuktionär. Vilket gäng löptokar man fick träffa. Vad trevligt att ni ville komma till Kävlinge! Och vi på Train In (inte att glömma bullbakande mammorna, springande papporna, cyklande barnen) är värda en ryggdunk. Hoppas på fortsatta gemensamma löparäventyr…

  Katja

 • Svara
  Sophia
  14 november, 2010 kl 17:27

  Wow säger jag bara :D WoW!

 • Svara
  Ann-Sofie
  14 november, 2010 kl 18:47

  Grattis Anna! Vi är fulla av beundran – du har än en gång bevisat var skåpet ska stå. Du är helt enkelt bäst!
  Kul att du ska vara instruktör på Göteborgsvarvets löparresa – vilken inspiration!

  Kramar från hela Hässleholmsklacken

 • Svara
  Anna (orka mera)
  14 november, 2010 kl 18:53

  Andréa – ja, det verkar som jag blev enda tjej kvar i tävlingsklassen till slut :)

  Therese -ja det är grymt att se så många viljor och så många nya personliga rekord vad gäller längd och galenskap. Underbart att träffa så många likasinnade människor. Hade jag kört på egen hand hade jag aldrig fixat det! Jag hoppas vi kör nästa år igen, i så fall är du varmt välkommen!

  Magnus och Nina – tack :)

  Marre – jag blev mobbad för hur sliten jag var inför varje intervall där på kvällskvisten. Men så fort man började springa fanns orken där igen!

  kerstin – ja den som det vet. Min närmsta utmaning är att sova så många timmar som möjligt i natt :)

  Mr Barista – caffelattarna var kanon precis som draghjälpen sista biten. Tack så mycket!

  Katja – visst var det grymt! Så mycket trevliga deltagare och helt outstanding funktionärer! TACK ALLA!

  Sophia – :)

  Ann-Sofie – tack! Löparresan kommer att bli grym. Även om tanken på just löpning känns lite tung idag:)

 • Svara
  Ann
  14 november, 2010 kl 18:59

  Otroligt, fantastiskt, ja alla superlativ som finns!! Så himla imponerande. Jag längar tills nästa år när jag ska ta revansch… ;).
  Mysigt ni verkar ha haft förresten, vi pratade om att försöka ordna nåt lite mer ”seriöst”här i E-tuna oxå och inspireras av er nästa år. Gärna med välgörenhetsgrejen, för dess goda sak förstås, men även för motivationen.
  Och GRATTIS för guds skull, för jag antar att du sopade banan med dina damkonkurrenter!!

 • Svara
  Jenny Kahanek
  14 november, 2010 kl 20:13

  Grymt är ett rätt bra sammanfattande ord tycker jag! Du är så stark och grym förebild! Bra jobbat Anna!

 • Svara
  Karin
  14 november, 2010 kl 20:52

  Jag tror att du glömde skriva att du vann… Grattis!

 • Svara
  Carina
  14 november, 2010 kl 21:10

  Stort grattis till ett fantastiskt bra presterat dygn!! Vad bra ni hade ordnat allt!! Ni måste ha haft ett galet roligt dygn tillsammans, vilket gäng!!! Härligt!

 • Svara
  Linn
  14 november, 2010 kl 21:33

  Grattis till en superprestation! Helt otroligt vilka kämpar ni är! Skön vila nu gissar jag;)

 • Svara
  Ingmarie
  14 november, 2010 kl 21:43

  Vilken härlig berättelse! Och STORT grattis!

 • Svara
  Lisette
  14 november, 2010 kl 22:15

  Underbart! Vad kul att läsa om dina/era ultraintervaller. Grattis!

 • Svara
  Träningsglädje
  14 november, 2010 kl 23:28

  shit vad lätt det där verkar ha gått. du är grym!

 • Svara
  Hans Gustafsson
  14 november, 2010 kl 23:35

  Blir inte så lite avundsjuk på ert gäng nere i Kävlinge. Blev till att bita ihop på egen hand här i Gbg. Det fanns planer på att springa gemensamt, men det blev inte av. Men inga sura miner för det. Grattis till segern!

 • Svara
  Daniel
  15 november, 2010 kl 09:59

  Härligt berättelse Anna och du var grym i helgen! Du ser alltid så pigg och oberörd ut. Det såg ut som du kunde kört 8 intervaller till i samma jämna tempo. +-30sek på alla intervallerna är STABILT! :D

  Tack igen för trevligt sällskap och för ett fantastiskt arrangemang!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 november, 2010 kl 10:10

  Ann – 5 mil är inte heller att förakta, tycker du kämpade jättebra!!! Får ni inte ihop något nästa år vet ni ju var vi finns :)

  Jenny – tack!

  Karin – ja det glömde jag nog… men det gjorde jag, så himla häftigt. Hade inte en tanke på det!

  Carina – ja det underlättade massor att ha sånna fantastiska människor runt sig. Jag hade inte fixat det själv!

  Linn – jag har nog aldrig sovit så djupt som jag gjorde i natt. Fast det känns som jag kan sova lite till ändå…

  Ingmarie och Lisette – tack!!

  Träningsglädje – det gick mycket lättare än jag trodde. Trodde inte benen kunde kännas så lätta gång på gång. Lite ont i foten men i musklerna kändes det bra. Lite tungt på nr 7 och halva 8:an annars oförskämt piggt. Tidpunkten däremot låg mig i fatet. Jag som knappt kan vara vaken efter 21…

  Hans – sprang du alla 8 själv? I så fall är jag djupt imponerad, det måste vara minst dubbelt så tufft!

  Daniel – Tack själv. Du var rätt grym själv! Från början till slut. Fattar inte hur du fick upp den där hastighetsmätaren även på sjunde intervallen! Jag går alltid som en klocka, fast på sista sträckan spurtade jag lite och diffade hela 2 minuter…. man måste våga gå utanför ramarna ibland :)

 • Svara
  Andreas
  15 november, 2010 kl 10:34

  Anna…grym som alltid :)
  Låter som att vi får ställa in oss på ett nytt arrangemang nästa år…”marknaden” kräver det ;)
  Ultra 50K till sommaren först. Med fläskpannkaka, dansband och kanelbullar!

 • Svara
  Johan
  15 november, 2010 kl 11:35

  Tack för att jag fick vara med om denna fantastiska händelse

 • Svara
  Johan
  15 november, 2010 kl 11:37

  Jag är definitivt på om det blir ett nytt arrangemang nästa år.

 • Svara
  Krister Lind
  15 november, 2010 kl 11:41

  Bra jobbat med Kävlinge ultraintervaller och grattis till segern. Verkligen starkt sprunget.

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 november, 2010 kl 12:28

  Andreas – ja det verkar inte bättre :) Haha, det har varit fantastiskt att ordna detta och jag gör det gärna igen. Det hoppas jag att du och Malin också vill! Eller förresten, ni har ingen talan :)

  Johan – tack för att du ville vara med! Utan er deltagare hade det inte blivit alls lika roligt! Jag hoppas och tror på nytt arrangemang, vi har haft jätteroligt hela vägen (utom när vi blev utskällda av bonden kvällen före och fick ändra bansträckningen…)

  Krister – Tack för din fina idé som vi liksom kunde spåna vidare på! Vi hade jätteroligt och hoppas att du också hade det där du befann dig! Bra kämpat!

 • Svara
  MarathonMia
  15 november, 2010 kl 16:34

  Wow! Skulle så gärna velat varit med…! Next time!

 • Svara
  Sara
  15 november, 2010 kl 17:10

  Du är den bästa förebilden! Bra jobbat!

 • Svara
  Daniel
  15 november, 2010 kl 18:16

  Shit vad du är Grym Anna!

 • Svara
  Sara
  15 november, 2010 kl 21:56

  Grattis Anna! Och STORT beröm till arrangemanget, ni hade ordnat det helt fantstiskt.
  Jag tänkte att jag skulle passa på att gå på födelsedagsfest när jag inte kunde springa alla, men jag ångrar nu att jag inte stannade hela dagen och natten. Det ser ut som om ni hade så kul hela dagen och stämningen på topp, så jag hade haft roligare om jag cyklat med er istället! Men det kommer fler tillfällen, kanske? :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  16 november, 2010 kl 12:50

  Marathonmia – Ja det var grymt. En upplevelse att ta med sig i sitt bagage över saker man faktiskt klarar av! Häftigt kroppen lyckas ladda om gång på gång på gång! Grymt. Nästa gång får du vara med!

  Sara – åh, tack! Bra sprunget du också och tack för att du ville vara med!

  Daniel – tack! Det var en riktigt häftig upplevelse! Det borde du testa någon gång!

  Sara – är man en riktig löparnörd om man föredrar en löpartillställning med svettdoft framför en födelsedagsfest på en lördagkväll? :) Men jag förstår dig, vi hade grymt kul, och stämningen var underbar hela vägen. Det verkar finnas önskemål om favorit i repris och i så fall får du vara med hela vägen!

 • Svara
  redwan
  10 december, 2010 kl 15:11

  8×10 det va inte billigt för mig,500 kr är lite förmycket tyckete jag i så fall.
  men ändå sprank jag kl 18:00 en varv fort och körde på fel bana total kanske 13km .hade redan tävlat i karlskrona 21km på morgonen sámma dag.

  Jag lovar att nästa år ska jag visa till kävlinge,furulund att vi är bästa.

  jag lovar att jag ska springa lundaloppet under 34:00 min. stokholmarathon 2:40 kanske.vi får se.

  annars jag vill gärna att ni organisera mer tävling i kävlinge, jag är med på alla tävlingar.

 • Svara
  redwan
  5 maj, 2011 kl 16:29

  Hola!!!!

  Sport & fritid – Utomhussporter

  Löpträning i Kävlinge för den som vill förbättra sina tider och samtidigt umgås med trevliga människor.

  Nivå: Under 50 min på milen för killar och 1h min för tjejer!

  Mötesplats och tidpunkt för intervaller och distans.

  Medley Vikenbadet: Friluftsgatan 6 Furulund

  Tisdagarkl 17.45 Intervaller.
  Onsdag kl 18.00 Distans
  Fredag kl 17.45 Intervaller
  Lördag kl 17.45. Långdistans

  Tisdag springer vi intervaller som ligger på 1-3 min. Total intervalltid är 20 min. Vi försöker också få in lite lätta löpskolningsövningar och 5 stegringslopp.

  På Onsdag kl 18.00 är det distans 50min Därefter kör vi styrka (30min) med kroppen som belastning med fokus på mage/rygg.

  På Fredag springer vi intervaller som ligger på 2-8 min. Total intervalltid är 24 min. Vi springer också 5 stegringslopp. Löpstyrka står också på schemat.

  Lånpass på lördagar. Samling Vikenbadetkl 10.00 om inget annat anges.

  Administratörer Ridouane Taboukh.

  För mer info kontakta mig på funbeat.se eller ring 0722705496

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.