Aktuellt

När man försöker fuska…

Jag har en plan för morgondagen. Som innefattar fyra kyrkor i vår gemensamma kyrkutmaning.  Kyrkorna ligger (via en tågutflykt) på vägen till St Hans backar i Lund, där Stävie Trail håller tackmiddag för våra funktionärer.

I en av kyrkorna har jag lyssnat på otaliga ”Den blomstertid nu kommer”.  I den andra är yngsta dottern döpt. Det känns som ”mina” kyrkor, men vi har andra i klubben som har dem inom närmare löpavstånd. Och jag är livrädd att de ska hinna före.

Fredrik är huvudadministratör av själva utmaningen. Det är han som har tillgång till filen där man ändrar en kyrka från ”Oplockad” till ”Plockad”. Och det är här jag ser min chans. Frågar lite försynt om han inte kan markera dem som plockade. Så ingen får för sig att ta sig dit på kvällsjoggen i kväll eller på morgonjoggen i morgon. Skitsmart tycker jag. Fusk säger Fredrik.

Jag provar att muta honom med disken. Kanske till och med städa toan. Men inget hjälper. Han är stenhård.

Därför sitter jag här med bästa torsdagsplanen, livrädd för att någon annan ska ta mina kyrkor. Att springa samma runda utan att få cred för kyrkorna känns onödigt. Och då har jag ju lusläst kartan helt i onödan.

Så alla kyrkjägare därute, stay home! Och ni andra. Inga kommentarer om min pannlugg please….

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  8 juni, 2023 kl 19:57

  Jag tycker du är söt! Och Fredrik är stilig!

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2023 kl 15:01

   Hahaha, ja smaken är ju som baken :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.