Aktuellt

Marathonladdning modell nytänkande

Min maraladdning inför morgondagens lopp har varit lite annorlunda än vanligt. I morgon vet vi om det var en flipp eller flopp. Så här….

Det började redan i onsdags med att jag sprang lite tuffare än jag brukar under marathonveckan. Benen burrade hela natten och jag kunde inte sova. Oklart om det var smart…

Fredag och fest. 5,5 timmars sömn och en kolhydratladdning utan kolhydrater…

Jag tar det lugnt med alkolholen och hinkar vatten pga den 30 gradiga värme som råder i lokalen. Alkolholen utgör därmed inget hot mot marathonformen. Men maten. Alltså hallå.

Huvudrätten kommer in. De som inte valt specialkost får tonvis med potatis och möjlighet till TVÅ stora kycklingfilér. Men jag har valt veggo. På min tallrik dyker det upp en svamp, tre sparris och en gigantisk purjolök.

Purjolöken vågar jag inte ens äta med risk för att prutta mig igenom hela Köpenhamn. Återstår en svamp och tre sparrisar. Har jag tur kommer jag till kilometer två med sån laddning.  Jag är så hungrig att jag håller på göra inbrott i PÖLSE-FOODTRUCKEN som står utanför. Men den öppnar först kl 00.00, och så mycket har klockan inte blivit.

Det slutar med att jag äter medhavda bars till nattamat på hotellet.

Idag försöker jag äta och sova ikapp. För i morgon smäller det!

2 Kommentarer

 • Svara
  Anna T
  14 maj, 2023 kl 17:16

  Det där är varför jag ibland inte väljer laktosfritt, trots att jag borde! Vill inte riskera att de inte kan hantera det. En gång fick alla vid bordet en super-perfekt chokladfondant, och jag fick en skopa sorbet. Kul … Nä, då tar jag hellre en laktos-tablett och hoppas på att del funkar :-)

  Hoppas du lyckats ladda bättre idag!

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2023 kl 21:03

   Så kasst! Jag åt ikapp efter bästa förmåga dagen efter, så det var nog ingen kris. Plus att jag snodde alla mina kollegors samlade potatisar….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.